Преди и след: Как занемареното мансардно студио оживя в пастелните нюанси на уюта

Публикувано на 11/05/2018 от Реклама | Последна редакция на 11/05/2018 | Видяно 16 531 пъти

Всеки от нас е мечтал да си има собствено уютно местенце, където да намира нужната доза спокойствие сред забързаното ежедневие. Изключение не прави и младата дама, чието скромно и същевременно приятно мансардно жилище предстои да разгледаме сега. Творческата ѝ работа изисква обстановка, която да успокоява ума. Едновременно да му осигурява почивка, но и да го провокира за нови идеи. Всичко това тя открива в осъщественото си намерение да закупи едностаен апартамент, тип студио, което става възможно с помощта на изтеглен жилищен кредит.

Дали е имала възможност да избегне подобен ход и да се самофинансира? Разбира се - стига да е привърженик на идеята рязко да намали стандарта си на живот, както и да се подложи на спартански лишения години напред. Защото макар и да говорим за дом, побиращ се в едва 17 кв.м., дори само за основния му ремонт, биват заделени между 10 000 и 15 000 лв. Непосилна сума за повечето български домакинства, предвид икономическата ситуация, в която се намираме.

Добрата новина е, че разумен изход има, а в конкретния случай УниКредит Булбанк подава ръка на младата дама. Банката създава специален микросайт, който е наземенима помощ за всеки, решен да превърне в реалност своя мечтан дом. Именно отлично синтезираната в него информация насочва бъдещата собственичка към важни детайли, още докато търси своето жилище. Като например да вземе под внимание какви са съседите, локацията, поддържа ли се добре входът. В последствие професионално подготвените консултанти също допринасят тя да бъде уверена в целия процес от кандидатстването до усвояването на кредита. Резултатът е един прекрасен дом, който безвъзвратно е оставил в миналото статуса си на занемарен имот.


Колко бързо ще приключи ремонтът? А изплащането на кредита?

В първия момент видът на новозакупения имот предлага безрадостна гледка. Съчетанието от бели тонове и дърво, което обичайно внася топлота, тук задушава с потискаща атмосфера. Спонтанно възниква желанието максимално бързо да започнат и приключат ремонтните дейности в ателието и то да се покаже в оптималната си визия. Подобно е нетърпението и по отношение на срока, в който се изплаща кредитът. Изкушението да се избере по-кратко време за погасяване на задължението е голямо, но трябва да се вземат в предвид няколко важни параметъра по финансирането. Неслучайно в микросайта на УниКредит Булбанк професионалистите съветват да се заложи на по-дълъг погасителен план, поне в началото, а ето и по-важните причини за това:

  • Кратките погасителни срокове натоварват месечния бюджет заради по-големите вноски. Това е предпоставка за понижен стандарт на живот.
  • Винаги може да се съкрати времето за изплащане, ако в бъдеще доходите се повишат.
  • И една добра новина - след първата година не се дължат такси за частично или цялостно предсрочно погасяване на кредита.


Спалня - изчислена до сантиметър! А лесно ли се калкулира кредитът?

Когато дизайнерите имат пред себе си ограничено пространство, с което трябва да се справят, предизвикателството е да го оползотворят максимално. Това не означава всяка пролука да запълнят с мебел, а да създадат обстановка, умело съчетаваща функционалност и уют. Видимо това е постигнато до съвършенство в обновената спалня, която впечатлява с приветливото си излъчване. Всичко в нея е изчислено до сантиметър, така че да се намери място не само за удобно легло, но и за внушителен гардероб, какъвто всяка дама приема с радост в дома си.

Калкулирането на месечните вноски по жилищния кредит също се случва акуратно и лесно, благодарение на сайта на УниКредит Булбанк. Своята компетентна помощ на всеки един етап предлагат и отзивчивите консултанти на банката, към които може да се изпрати и предварително запитване.


Без скрити ходове - пълно информационно обезпечаване дори и след нанасянето!

Спалнята, която само допреди малко беше пред погледите ни, внезапно изчезна, за да “изплува” на нейно място кокетна трапезария. Подобни трикове, при които модули от обзавеждането си играят на криеница, безспорно са забавни в малкия уютен дом. Когато говорим за нещо толкова сериозно, каквото е жилищното кредитиране обаче, всякакви форми на информационно замъгляване са недопустими.

Компетентните консултанти на УниКредит Булбанк са верни на максимата, че очакванията на потребителите трябва да бъдат не само покрити, но и надминати. В микросайта на банката наред със съветите, касаещи избирането на имот, разходите около него, одобрението и усвояването на кредита, налице са и също толкова ценни насоки какви действия се предприемат след нанасянето. Ето и част от тях:

  • Подаване на данъчна декларация. В срок до два месеца, след като сделката се впише в Агенцията по вписванията, данъчната декларация трябва да бъде подадена в отдел “Местни данъци и такси”. Това се прави в общината, която е по местонахождение на имота.
  • Смяна на партиди по комунални услуги. Важно е всички партиди да бъдат сменени в срок, за да се избегнат такси. Препоръчително е да се направят копия на нотариалния акт. Всеки от търговците предоставя в интернет сайта си необходимата информация.
  • Смяна на личен лекар. Ако такава е необходима, може да се извърши през юни или декември.


Всичко важно, събрано на едно място!

В сгушената на малката си площ баня има място за всичко важно, което подобно помещение изисква. И е успяло да се побере в нея, взимайки за компания модерни интериорни отпечатъци. Позволете и на своето мечтано жилище да си проправи път във вашия живот, като направите първи стъпки в практичния и полезен микросайт на УниКредит Булбанк. В него ще откриете цялата необходима информация за одобряването и усвояването на жилищен кредит, както и допълнителни съвети за самия имот. Тя е достъпна напълно безплатно, може да се изтегли в PDF файл или да се изпрати по мейл, като не е необходимо да сте клиент на банката.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Сашо Атанасов
Плочки и теракот, София
32 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Вътрешни и външни ремонти
Цялостен ремонт, Варна
13 извършени проекта