Без скрити ходове - пълно информационно обезпечаване дори и след нанасянето!

Последна редакция на 16/04/2024 от Реклама
Източник | Видяно 2 671 пъти

Спалнята, която само допреди малко беше пред погледите ни, внезапно изчезна, за да “изплува” на нейно място кокетна трапезария. Подобни трикове, при които модули от обзавеждането си играят на криеница, безспорно са забавни в малкия уютен дом. Когато говорим за нещо толкова сериозно, каквото е жилищното кредитиране обаче, всякакви форми на информационно замъгляване са недопустими.

Компетентните консултанти на УниКредит Булбанк са верни на максимата, че очакванията на потребителите трябва да бъдат не само покрити, но и надминати. В микросайта на банката наред със съветите, касаещи избирането на имот, разходите около него, одобрението и усвояването на кредита, налице са и също толкова ценни насоки какви действия се предприемат след нанасянето. Ето и част от тях:

  • Подаване на данъчна декларация. В срок до два месеца, след като сделката се впише в Агенцията по вписванията, данъчната декларация трябва да бъде подадена в отдел “Местни данъци и такси”. Това се прави в общината, която е по местонахождение на имота.
  • Смяна на партиди по комунални услуги. Важно е всички партиди да бъдат сменени в срок, за да се избегнат такси. Препоръчително е да се направят копия на нотариалния акт. Всеки от търговците предоставя в интернет сайта си необходимата информация.
  • Смяна на личен лекар. Ако такава е необходима, може да се извърши през юни или декември.

Свързано:

Преди и след: Как занемареното мансардно студио оживя в пастелните нюанси на уюта