Как мога да използвам природен газ?

Публикувано на 08/03/2018 от Реклама | Последна редакция на 03/10/2019 | Видяно 7 128 пъти

От какво имаме нужда в сезона на дългите вечери вкъщи? От топлина и комфорт, разбира се! Те обаче не се появяват с магическа пръчка, а само ако използвате ефективен енергоизточник като природния газ. С него освен високи месечни разходи за енергия, спестявате и много време и усилия за транспортиране и съхранение на суровината, чистене, подреждане. В последните години използването на природен газ за отопление, готвене и подгряване на водата е все по-популярно сред битовите домакинства у нас. Ето как можете да използвате и вие сигурен и ефективен енергоизточник вкъщи.


Как да се присъединя към газоразпределителната мрежа?

За да използвате природен газ в дома си е необходимо да се присъедините към газоразпределителната мрежа в града. На практика трябва да свържете индивидуалната си газова инсталация с мрежата на газоразпределителната компания. Преди това обаче трябва да проверите дали в близост до дома има изградена мрежа. Можете да използвате картата, като въведете точния адрес на своето жилище. Добре е да потърсите и консултация от представител на местното газоразпределително дружество, за да знаете какви други възможност за присъединяване съществуват, например с компресиран природен газ.

За да заявите желанието си да потребявате природен газ, е добре да имате подадено и Заявление за присъединяване, което можете да попълните бързо и лесно на https://zaiavi.overgas.bg/.


Каква е процедурата за присъединяване на жилището към газоразпределителната мрежа?

След подаване на Заявление за присъединяване и в случай, че имотът Ви отговаря на условията, ще получите предварителна техническа и ценова оферта от газовия доставчик и в рамките на 20 работни дни процесът по газификация може да бъде завършен. Следва сключване на договор за присъединяване. За проектирането и изграждането на газовата и отоплителна инсталация, както и избор на най-подходящите газови уреди на дома, можете да се доверите изцяло на доставчика на газ или да потърсите други подизпълнители.


Имам още въпроси за газификацията на дома, към кого мога да се обърна за повече информация?

Най-лесният начин е да заявите проект към Овергаз Директ чрез профила на компанията в MaistorPlus от тук. Консултантите на фирмата ще се свържат с вас, за да ви предоставят информация и индивидуална оферта, свързани с газификацията на дома в избран от вас ден и час.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта