Как да организираме дома си, така че да е по-практичен

Публикувано на 16/03/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 16/03/2022 | Видяно 2 413 пъти

Всеки от нас се е сблъсквал с битката с организацията на дома. Трудно е да открием баланса между организирания дом, ежедневните задачи и социалния живот. Когато домът ни е подреден и всичко си е на мястото, сме много по мотивирани и концентрирани. Днес ще ви представим нашите съвети за подобряване на домашната ви среда.

Ако имате нужда от съдействие при промяната на дома ви, винаги можете да се обърнете към специалистите, които имат отговор на всяко ваше желание.


Организирайте кухнята

Случвало се е на всеки от нас да преподрежда и размества в кухнята. Колко пъти ви се е случвало някой да ви попита къде сте преместили дъската за рязане? Понякога, когато не разполагаме с достатъчно пространство, слагаме кухненските принадлежности на нелогични места. След като подредите, кухнята изглежда добре една-две седмици? Ето затова е време да вземете дългосрочни решения, свързани с организацията.

  • Не прекалявайте с кухненските принадлежности. Опитайте се да се придържате към основните, които използвате. Не ви е необходим всеки нов уред, излязъл на пазара. Ако смятате, че не изпозвате нещо, подарете го на някой близък.
  • Използвайте органайзери за шкафовете, по този начин всичко ще изглежда подредено и ще спестите място.


Малкото е повече

Ако смятате да се отървете от предмети от дома ви, за да почистване по-лесно, не внасяйте нови, ако не са необходими. Бъдете безпощадни! Ако от месеци не сте използвали дадената вещ или уред, или пък не сте носили тази дреха – премахнете ги от пейзажа. Колкото повече премахнете, толкова по-голямо, подредено и просторно ще изглежда жилището ви. Създайте правило на какъв период от време да преглеждате вещите си и ще премахвате тези, които не са необходими, и така ще поддържате дома си подреден.


Поставете етикети

Поставянето на етикети не само помага да откривате всичко лесно и бързо, но може да изглежда и красиво. Има множество варианти за поставяне на етикети – може да купувате готови от хоби магазин, да принтирате готови шаблони от интернет, ако се чувствате по-креативни – направете ги сами! Организирайте кухнята, килера, а защо не и гардероба или дрешника. Поставяйте дрехите и обувките си в кутии, по този начин ще ги запазите чисти, а поставяйки етикет на кутията, ще знаете какво се намира в нея.


Създайте система за почистване и подреждане на дома

Съществуват безброй много техники за подреждане и почистване на дома. Ние ви предлагаме да започнете с подредбата на дома си. След което се опитвайте да поставяте всичко на мястото, което му е отредено, след като приключите. Ще се убедите сами каква промяна ще има в дома ви. Изпробвайте различни схеми и разберете коя е подходяща за вас и семейството ви. Не се притеснявайте, ако нещо не работи за вас, да го промените.

Знаем колко демотивиращо може да бъде, ако домът ни не е практичен. Започнете с малки пространства, следвайте еднаква схема и домът ви ще се трансформира.

Смятате, че само нашите съвети няма да ви помогнат? Ако искате да направите по-големи промени в дома си, обърнете се към специалистите интериорни дизайнери, регистрирани в Maistor Plus, и направете дома си по-практичен и красив. Заявете своя проект още днес и ще получите напълно безплатно оферти от нашите специалисти.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
80 извършени проекта
Boqn
Покривни услуги, Самоков
8 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта
Орви студио
Мебели и обзавеждане, София
22 извършени проекта
Пламен Манолов
Цялостен ремонт, София
29 извършени проекта