Практични съвети как да задържим гардероба подреден за по-дълго?

Публикувано на 06/02/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 10/02/2017 | Видяно 24 978 пъти

Началото на годината е точното време да внесете ред в разхвърляния гардероб, чиито врати вече едва се затварят. Според специалисти човек носи едва 10-20% от всички дрехи, които притежава, така че останалите само заемат ценно място и спомагат за постигането на „организиран безпорядък“. Сложете край на дългото търсене на любимата си блуза или другата обувка от чифта рано сутрин, като се запознаете с нашите изпитани трикове за създаване на по-добра организация в гардероба. Коректен изпълнител за изработка на всички мебели у дома пък можете да откриете именно в MaistorPlus!


Подредете вещите си в практични кутии

Източник

Първата стъпка от създаването на по-добра организация в гардероба е да извадите всичките си вещи от него. В началото купчината дрехи ще има застрашителни размери, но щом ги сортирате и премахнете всичко излишно, подреждането на гардероба ще стане много по-лесно. За целта се сбогувайте с всички стари дрехи, които отдавна не носите, независимо колко ви харесват. В действителност те отнемат ценно място в гардероба и значително спомагат за това той да е претрупан и зле организиран. Специалистите съветват да разделите съдържанието на гардероба си на три основни групи:

  • Дрехи и обувки, които не носите и ще дарите или изхвърлите – изперете запазените блузи и панталони, които можете да дарите и ги организирайте прилежно в кутии или кашони;
  • Дрехи и обувки, които ще носите, но не са подходящи за сезона – тях пък подредете в практични ароматизирани кутии за съхранение, които ще ги запазят свежи до пролетта;
  • Дрехи и обувки, които носите относително често – тях ще подредите в гардероба, както е описано по-нататък в тази статия.

Виж още: Практични и атрактивни идеи за подредба на гаража


Използвайте комбинирани закачалки, за да спестите място

Източник

След като сте разделили дрехите си на три основни групи, идва ред и на подреждането на част от тях в гардероба. Използвайте удобни калъфи за съхранение на вещите, които не са подходящи за сезона, като ги поставите на отделен рафт в гардероба, най-долният и неудобен такъв. Така те ще останат непокътнати до пролетта или лятото, когато можете директно да ги извадите от кутията или органайзера и да започнете да ги носите. Останалите дрехи, които носите често, пък подредете не по цвят, а по вид – пуловерите поставете на един рафт, дънките и панталоните - на друг. За фините материи и елегантните облекла използвайте практични закачалки, като съветът тук е да не трупате дрехи една върху друга, а да използвате комбинирани закачалки, които ще предотвратят смачкването им в гардероба.


Модулният органайзер въвежда ред в чекмеджетата

Източник

Чекмеджетата на гардероба са любимо място за прибиране на всички онези вещи, които иначе не знаем къде да сложим. Ето защо често от тях се подават листчета, колани и защипани вратовръзки, които нямаме време да сгъваме сутрин. Възползвайте се максимално от възможностите за съхранение на чекмеджетата в гардероба, като използвате практичен модулен органайзер. Той разделя пространството на своеобразни клетки, в които можете да приберете колани, вратовръзки и бельо, като със замах разрешава проблема с безследното изчезване на един чорап от всеки чифт, който притежавате.

Виж още: 5 правила за красива подредба на картините в жилището


Приберете чантите във функционални калъфи или органайзери

Източник

Всяка модерна дама притежава поне по няколко чанти, които прекалено често стоят в пълен безпорядък в някой шкаф на гардероба. Време е да ги изтупате от прахта, изперете внимателно и приберете грижливо в току-що подредения гардероб. За да запазите по-добрия вид на чантите за по-дълго, важно е да ги съхранявате правилно, като за тази цел се доверете на тези функционални калъфи. Те са изключително достъпни и издръжливи, като могат да се използват и за съхранение на дрехи и дори за спалните завивки, които досега прибирахте на топка в скрина.


Удобният вертикален органайзер ще внесе ред сред аксесоарите

Източник

Сигурни сме, че наскоро сте изгубили у дома поне чифт обеци и онази любима гривна, която донесохте от морето през миналото лято. Бъдете готови да въздъхнете с облекчение, защото те неминуемо ще изпаднат от поредната купчина дрехи, която изваждате от гардероба при почистването му. За да не се налага да ги търсите по джобовете на дънките или якетата си, поставете от вътрешната страна на вратата удобен органайзер, който ще помогне да внесете изцяло нов ред сред аксесоарите си. Ако пък гардеробът ви е с плъзгащи врати, можете да поставите органайзера зад вратата на стаята или пък да подредите аксесоарите си в някое чекмедже, използвайки практичен разделител. Хитро, нали?

Виж още: Как да почистваме и предпазваме клавиатурата на лаптопа


Практичният метален стелаж за обувки е по-добро решение от показаното на снимката

Източник

Повечето български домакинства имат отделен шкаф за обувки, разположен близо до входната врата. В най-добрия случай тази мебел обаче може да побере само обувките, които носим относително често. Всички останали боти, кецове и сандали най-често стоят в пълен безпорядък на най-долния рафт в гардероба. Сложете край на хаоса сред обувките, като използвате удобни кутии за съхранение на всеки чифт, поставете и етикети, така че да намирате това, което ви трябва за броени секунди. За обувките, които носите често, но не се побират в шкафа, можете да използвате удобен стелаж. Той също би могъл да бъде поставен на най-долния ред на гардероба или пък в коридора, като ще спомогне значително за по-добрата организация у дома.

Тези съвети със сигурност ще ви помогнат да внесете по-добра подредба в гардероба си. За качествената изработка на тези и други мебели у дома разчитайте на опитните майстори, регистрирани в платформата. Разгледайте техните профили и оферти още сега, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
BI-EM stroi
Сухо строителство, Божурище
33 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта