Създайте домашен кът за работа при ограничено пространство

Публикувано на 20/03/2020 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 27/03/2020 | Видяно 4 670 пъти

Дали ще ви служи за работа от вкъщи или място за децата да напишат домашните си, все повече и повече хора имат нужда от такъв кът. Рядко се случва да разполагате със свободна стая, която да приеме функциите на учебна или офис. Това обаче не бива да ви отчайва. За вас също има чудесно решение. Умното използване на пространство е ключът към успеха. Ако помислите много добре, всяко място в дома ви може да се превърне в домашен офис.

Разгледайте нашите предложения. Ако имате колебания, не се притеснявайте да се свържете със специалистите по интериорен дизайн, регистрирани в нашия сайт, за още полезни съвети и насоки как да постигнете желания от вас резултат. 


Офис в спалнята... Защо не?

Използвайте максимално всяко кътче в дома си. Дори спалнята ви може да се превърне в перфектния офис, стига да знаете как да го направите. А мисията ви няма да е никак сложна!

  • Използвайте скрина, в който съхранявате дрехите си, като бюро. Да, несъмнено няма да имате допълнително място за краката. Но пък все пак е една добра алтернатива, която ще ви спести място.
  • В нощното си шкафче поставете канцеларски материали. За да бъде малко по-подредено може да използвате органазйзери и отделни кутии за съхранение.
  • Закрепете рафтове над скрина, по този начин ще имате място, където да съхранявате папки, кутии, материали.
  • Добавете корково табло, върху което да поставяте листчета с важна информация.
  • И все пак се опитайте да направите разделение между мястото за професионални ангажименти и мястото ви за почивка.

Вижте още: Мултифункционални етажерки, които ще преобразят малкото пространство у дома


Отделете пространството прецизно и със стил!

От особена важност е да отделите мястото за домашен офис от всяко друго пространство в жилището. По този начин психиката ви по-лесно ще се настройва кога е време за работа и кога за всякаква друга дейност. Не подценявайте този фактор, защото в бъдеще наистина ще се убедите в ползите му.

  • Изберете си определена тема, отличаваща се от останалата част от дома си. Хубаво обаче е да се опитате да си подхожда с другите мебели.
  • Поставете фототапет, това е един чудесен начин за промяна на обстановката.
  • Кой е казал, че офис обзавеждането ви трябва да бъде скучно? Ако не искате да инвестирате в нови мебели, използвайте тези, с които разполагате.
  • Ако не разполагате с отделна стая, добър вариант е да използвате мебелите от дома си за няколко цели. Например, използвайте кухненската си маса като бюро.


Създайте подходяща атмосфера

Атмосферата в стаята има огромна роля за добрата работа. Не е тайна, че приятната обстановка може да ви предразположи към страхотни резултати.

  • Използвайте бяло, този цвят препоръчват много специалисти, тъй като не разконцентрира. Бялото не само създава чувство на спокойствие, а и помещението изглежда по-голямо и светло.
  • Добавете корково табло, на което да подреждате графика и задачите си. Закупете красиви офис аксесоари.
  • Внимателно изберете мебелите, така че да ви е удобно да прекарвате по-дълго време, вършейки работните си задължения.

Всеки дом може да се сдобие с офис кът. Няма значение каква е квадратурата. Ако имате нужда от такова място, то трябва да си го направите комфортно, удобно и уютно. Ако наистина смятате, че няма как да имате домашен офис, но пък имате крещяща нужда от него, може да се допитате до професионалното мнение на специалистите, регистрирани при нас. По всяко време имате възможността на направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. След извършването на ремонтните дейности в дома ви, оценете ги в сайта MaistorPlus. 



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта