Мултифункционални етажерки, които ще преобразят малкото пространство у дома

Публикувано на 15/12/2017 от Светла Иванова | Последна редакция на 15/12/2017 | Видяно 5 275 пъти

Етажерките определено не са сред приоритетите, за които мислим, когато става дума за обзавеждане на жилището. Истината е, че освен да служат като декор за стената, те могат да бъдат и доста практични. Не струват много, монтирането им е по-лесно от детска игра, а в същото време побират всички вещи, за които никъде другаде не намираме място. Днес ще ви покажем как можете да включите етажерките в интериора на малкото жилище, при това без то да изглежда претрупано или негостоприемно. За качествената изработка на мебели по поръчка за новия си апартамент пък се доверете на квалифицираните майстори, регистрирани в нашата платформа!


Заложете на етажерка, която да замени класическите кухненски шкафове

Разбира се, почти всяка домакиня държи бурканчетата с подправки на малка етажерка, практично разположена до печката. Замисляли ли сте обаче колко удобно би било, ако използвате тази мебел, за да подредите красивите си сервизи? Това решение ще освободи доста пространство във вечно препълнените кухненски шкафове, а и ще придаде чаровен рустик стил на цялото помещение. Подобно решение е приложимо не само в кухнята, но също в килера или мазето, където често съхраняваме хранителни продукти и зимнина. По този начин можете да постигнете перфектна организация в помещението, при това без да инвестирате в скъпи нови мебели.

Виж още: Преди и след: 5 впечатляващи преобразявания


Създайте перфектна организация в дневната и спалнята

Повечето хора се спират на вариант, при който монтират няколко рафта над дивана в дневната или около телевизора в спалнята. Ние ви предлагаме да развихрите въображението си и да им отредите половин стена, а защо не и цяла? Стандартният размер на плоскостите в дълбочина е между 25 и 40 сантиметра, тоест ще спестите достатъчно място. Оптимално удачен вариант е да заложите на практична етажерка в бял цвят, защото тя ще пасне на всеки тип интериор и би създала усещане за светлина и простор в изчистената бяла спалня например. Комбинирайте тази идея с ефектни осветителни тела и интересни декорации - това е същинска формула на успеха, когато говорим за преобразяване на съвременния дом!


Осигурете ново място за всички любими книги и декорации

Немският писател Хайнрих Ман е казал, че "къща без книги е като стая без прозорци". Книгите, независимо дали стари или нови, са артистична част от интериора, която придава специфичен дух на цялостната обстановка. И тъй като във всеки дом има десетки томове, които събират прах на дъното на някой шкаф, днес предлагаме да ги извадите на показ. Можете да се сдобиете с оригинална етажерка, която да носи личния ви почерк, или пък да си поверите изработката ѝ в ръцете на опитен специалист, който да съдейства в избора на материали и дизайн, така че етажерката да се слее с останалата част от дома ви.

Вижте още: Седем хитри идеи къде да държим велосипеда у дома


Създайте ефектна преграда между две помощения

Един от проблемите на малките жилища е, че никога няма достатъчно място за уединение. Бихте могли да се възползвате от една сравнително нова дизайнерска концепция, като обособите две зони - едната за отдих, а другата за работа или социални дейности като споделяне на време с близки и приятели. Разбира се, за да постигнете това визуално разделение ще имате нужда от масивна етажерка. Декорирайте я с красиви вази, кутии за съхранение на вещи или колекция от семейни снимки, така че да придадете индивидуалност на конструкцията и тя да спомогне за по-хармоничния облик на цялото жилище.

Вижте още: Малки промени, с които да внесете свежест в дневната


Създайте допълнително пространство за съхранение в банята

Банята с компактни размери се превърна в "традиция" за жилищата в големите градове. В нея обаче невинаги има достатъчно място за разполагането на шкафове, които да поберат най-необходимите козметични продукти. Нашият съвет е да оползотворите вертикалното пространство, използвайки практични етажерки. Това ще придаде спретнат вид на мокрото помещение, а и всички тоалетни принадлежности ще ви бъдат на една ръка разстояние.

Ако пък планирате цялостен ремонт на банята и търсите съдействие от специалист, заявете проект в MaistorPlus напълно безплатно! В рамките на 24 часа ще получите предложения от изпълнители, както и възможност да сравните техните профили, снимки от реализирани обекти и оценки от предишни клиенти!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ЛЕКС БИЛД
Цялостен ремонт, Варна
26 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Пламен
Плочки и теракот, Пловдив
18 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта