Вдъхновяващи интериорни предложения за обзавеждане на офиса!

Публикувано на 26/05/2020 от Розалинa Думанова | Последна редакция на 26/05/2020 | Видяно 5 486 пъти

Ако ви предстои обзавеждане на офиса и се колебаете за интериорния му стил, или има нужда от освежителен ремонт, помислете как ще се чувствате в класическа обстановка. Харесвате ли стилните мебели и естествени материали? Изящните полилеи и бляскави повърхности? Ако отговорът е да, то не се колебайте да заложите на класическия интериорен стил – кафяви цветови нюанси, в комбинация с автентични представители на обзавеждането и съчетани със стилни декоративни акценти. Поглезете се с масивен стол,  тапициран с кожа и изобилие от естествена светлина. Заявете своя проект напълно безплатно и оставете работата в ръцете на опитните интериорни дизайнери, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Разнообразете офиса с впечатляваща еклектика!

Еклектичният интериорен стил е много подходящ за просторни и широки помещения. Цветна палитра може да разнообразява атмосферата в офиса, а слънчево настроение ще витае през целия работен ден. Може да комбинирате различни пъстри багри с динамика в интериора – нестандартен дизайн на бюрата, многостепенни тавани или цветни преградни стени. Колкото по-разчупен е дизайнът, толкова по-приятна ще бъде обстановката. Не се колебайте да заложите на по-дръзки цветови комбинации – оранжево, зелено и бяло, придружени от нежни акценти в синьо например. А за постигане на още по-еклектичен облик, може да прибавите и вдъхновяващи фото тапети или малки декоративни детайли.


Нежен минимализъм с палитра от цветове

За да се чувствате удобно, то интериорът на офиса трябва да бъде изцяло по вкуса ви. Красиви и практични представители на обзавеждането, съчетани със стилни цветови комбинации и просторен облик – това е всичко, от което се нуждаете. Минималистичният интериорен стил е подходящ, ако помещението е с малка квадратна площ или е разположено непосредствено до зоната за почивка и релакс у дома например. Домашният офис е много практичен, защото вдъхва уют и хармония. Не пропускайте да вмъкнете дизайнерски и стилни елементи, а също и цветни акценти. Ако офисът е част от всекидневната, то прибавете и живи цветя към интериора му. Не забравяйте и вдъхновяващите елементи на декора.


Съвременният стил е подходящ за традиционалисти!

Когато предпочитате да не рискувате прекалено при обзавеждането на работната си среда, изберете съвременен интериорен стил. Той е подходящ за офиса, ако:

  •  помещението е светло и просторно;
  •  сте почитатели на семплия и изчистен дизайн;
  •  харесвате неутрални тонове;
  •  предпочитате естествените материали в обзавеждането.

Позиционирайте бюрото така, че до него да достига достатъчно естествена светлина. Добре е папките и класьорите ви с документи да бъдат подредени в открити библиотечни рафтове, за да имате по-лесен достъп до тях. Към интериора може да прибавите и живи саксийни цветя, вдъхновяващи картини, които да разчупват обстановката, или нежни декоративни детайли. 


Готик стил в офиса? Защо не!

Ако сте почитатели на по-нестандартни идеи в обзавеждането и обичате да експериментирате, то защо не заложите на готически интериорен стил в офиса? Черният цвят е специфичен и умее да предразполага, а в комбинация с дизайнерски елементи от обзавеждането и готически декоративни акценти – атмосферата в помещението ще бъде задушевна и хармонична.

Няколко практични и полезни идеи за създаване на неподражаема атмосфера, окъпана в готика:

  •  Заложете на изящни статуетки или африкански маски, например;
  •  Прибавете стилни свещници и полилеи;
  •  Обърнете внимание на естествената светлина – френски прозорци могат да се съчетаят с масивни завеси;
  •  Окачете вдъхновяваща картина, която да разчупи дизайна на помещението и да придаде елегантност на интериора.


Топъл тропичен стил в интериора на офиса!

Тропичният интериорен стил е подходящ както за помещения с малка квадратна площ, така и за по-просторни и приветливи офиси.

  •  Боядисайте стените в меки оранжеви багри или светлобежови нюанси;
  •  Използвайте дърво със светли тонове в обзавеждането.;
  •  Прибавете красиви и свежи живи средиземноморски цветя в стилни саксии, а също и декоративни акценти с нотка тропична изящност.
  •  И като за финал – нека панорамни прозорци внасят изобилие от естествена светлина и слънчеви лъчи в пределите на работния ви кът.

Вижте още: Да посрещнем пролетта с тропичен стил в обзавеждането!


Изящният рустикален интериорен стил!

В случай че се изкушавате от възможността да внесете очарователна ретро нотка в своя работен кът, подходящият вариант е рустикалният интериорен стил. Ето и някои важни характеристики, които да съобразите за него, в обзавеждането на домашния офис:

  •  Мебелите обикновено са масивни и тежки, естествено или изкуствено "състарени";
  •  Дървото е основен елемент;
  •  Офис-столът е стилен и представителен;
  •  Ако помещението е просторно, може да прибавите и уютна камина към интериора му;
  •  Свободната стена оползотворете с дървена библиотека или масивна полица за подредба на документи.

Рустикалният интериорен стил е подходящ за помещения с голяма квадратна площ, а преобладаващите кафяви нюанси създават усещане за хармония и уют.


Морски стил в офиса? Бъдете дръзки в обзавеждането!

Ако сте почитатели на цветните интериорни шедьоври, то защо не заложите на морски стил в обзавеждането на офиса? Синият цвят е подходящ, като може да комбинирате светли и тъмни нюанси, или да прибавите фото тапети. Друга впечатляваща идея е вграждането на дизайнерски аквариум със златни рибки в стената например или изкусен пейзаж на морското дъно, окачен на стената зад бюрото. Ако офисът е с южно изложение, може да заложите на френски прозорец, който ще внесе и нотка слънчево настроение в интериорния дизайн на офиса. Макет на кораб ще изглежда елегантно върху работното бюро. А ако покриете пода с дизайнерски килим, уютът ще е водещ в атмосферата на помещението.


Бяла приказка със скандинавски стил в офиса!

Снежнобелият цвят създава усещане за хармония и чистота, подреден и стилен интериор, а също придава семпла изисканост и нежна изящност. Скандинавският стил в обзавеждането на офиса е много подходящ, ако целта ви е да постигнете по-формален и „стерилен“ интериор. А за да засилите усещането за разкош и елегантност, прибавете елементи от стъкло – панорамни врати или дизайнерски бюра. Живите зелени растения внасят свежест и цвят на фона на снежнобелия интериор. А кожата е подходяща за тапицерия на офис-стола или меката мебел. За да подчертаете скандинавската изящност в интериора, може да заложите на френски прозорци, които да разкриват красива гледка навън.


Грубовата нотка с индустриален стил в офиса!

Декоративните тухлени стени се вписват отлично в интериорния дизайн на офиса. Ако сте почитатели на грубоватия индустриален стил, то не се страхувайте да използвате мебели от стомана или ковано желязо. Прибавете метални рафтчета, окачени на стената и малки нестандартни декорации. Експериментирайте с цветовете. Бъдете смели в обзавеждането на офиса. Възползвайте се от богатия набор от висококвалифицирани и талантливи интериорни дизайнери, регистрирани в платформата на MaistorPlus, които ще преобразят до неузнаваемост офис–помещението. Не пропускайте възможността да заявите напълно безплатно своя проект, сравнете получените оферти и се спрете на тази, която максимално се доближава до вашите изисквания. След като проектът ви бъде финалидиран, споделете своята оценка в сайта. Заслужавате красота, стил и комфорт, докато работите – не се колебайте, а превърнете офиса в уютно и приветливо кътче.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Сфера 2015
Ремонт на баня, Бургас
22 извършени проекта
Велислав
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Калин Недялков
Покривни услуги, София
10 извършени проекта