Как да спестим време в софийските задръствания?

Публикувано на 27/03/2014 от Габриела Санчес | Последна редакция на 30/08/2016 | Видяно 2 934 пъти

Ремонтите на 7 главни кръстовища по едно и също време правят придвижването с кола или градски транспорт в София изключително изнервящо. Целта, разбира се, е подобряване на инфраструктурата и бъдещо по-бързо изтегляне на колите. Но в момента ситуацията не е никак цветуща…

Екип на „Дневник“ е изготвил няколко алтернативни маршрута, по коите бихте могли да избегнете ремонтните дейности и да си спестите време и нерви. Запознайте се с тях, но преди това нека си припомним къде са сегашните и предстоящите ремонтни дейности в София:

Бул. „Сливница“ – между Лъвов мост и Сточна гара 

Затворените ленти правят придвижването между Лъвов мост и Сточна гара тягостно и бавно. Забавянето е около 10 минути. Изгражда се кръгово кръстовище, като след приключване с вече започнатото северно платно, ще се премине към южното и движението ще бъде прехвърлено по вече завършеното.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО:

Източник ДНЕВНИК

  • За да стигнете до Централна гара, изберете почти успоредната улица на бул. Сливница – ул. „Козлодуй“, свивайки от Сточна гара.
  • За да стигнете до западните квартали, придвижете се по ул. „Цар Симеон“ (еднопосочна), а за да се върнете – ул. „Кирил и Методий“. Или в двете посоки – бул. „Тодор Александров“.
  • За да стигнете до северните квартали, хванете ул. „Каменоделска“ от Сточна гара и завийте по бул. „История славянобългарска“.

За пешеходците най-добрият вариант е да използват услугите на метрото до „Лъвов мост“ или „Централна гара“. Ще спестите много време като изберете подземното придвижване.


Семинарията - бул. „Свети Наум“ и бул. „Пейо Яворов“

И без това натовареното кръстовище на Семинарията се е превърнало в истински "софийския кошмар" през последните месеци. Добрата новина е, че след приключване на ремонтните дейности през юли, се очаква трафикът значително да се облекчи. В момента преминаването оттам може да ви отнеме над 30 минути в пиковите часове.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО:

Източник ДНЕВНИК

  • За да стигнете до Лозенец от Студентски град, тръгвайки от „Симеоновско шосе“ → можете да изберете между ул. „Могила“  и ул. „Асен Разцветников" → продължавате по ул. „Сребърна“ или ул. „Филип Кутев“ →  до бул. „Черни Връх“.
  • За да стигнете до Центъра, карайте по бул. „Драган Цанков, но имайте предвид, че на Телевизионната кула обикновено също има забавяне.

За пешеходците отново най-доброто и бързо решение за избягване на кръстовището е заменянето на автобусите с метрото. Ако идвате от Студентски град – можете да хванете 280 до метростанция „Г. М. Димитров“. Ако отивате към Студентски град – същото упражнение, но в обратна последователност.


Бул. „България“ – от бул. „Витоша“ до квартал Борово

От началото на март до 9 юни ще бъдат спряни трамваите по бул. „България“ – от бул. „Витоша“ до квартал Борово с цел тяхното обновяване на линиите. Придвижването става чрез пусната автобусна линия номер 7, която има двупосочен маршрут: НДК (спирката на 72 и 604 на бул. „България“ и “Черни Връх“) → бул. „Пенчо Славейков“ → бул. „Витоша“ → бул. „България“ до ул. „Българска легия“.

Бул. "Цариградско шосе"

От 27 март до 31 април стартира подготовка и временна реорганизация на движението по бул. "Цариградско шосе". Ограничението на скоростта при ремонтираните участъци е 50 км, а свижението ще бъде в 3 ленти вместо в 6. Около 15 май трябва да започне ремонт на надлеза по бул. „Цариградско шосе“ над бул „Александър Малинов“ като се затваря платното в посока центъра. Основният ремонт започва от 1 април на пътното платно в посока Пловдив и движението в двете посоки ще бъде в платното към центъра.

КАК ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАДРЪСТВАНЕТО:

Източник ДНЕВНИК

  • За да стигнете до Центъра от жк „Дружба“, изберете бул. „Асен Йорданов“ → продължете по бул. „Шипченци проход“ → и стигате до Румънското посолство. Оттам вече можете да продължите по частта от "Цариградско шосе", която не е в ремонт. В обратна посока – са препоръчителни същите маршрути.
  • За да стигнете до Центъра от жк "Младост“, карайте по бул. „Марко Семов" → бул. „Драган Цанков“ → докато стигнете Телевизионната кула. В обратна посока – са препоръчителни същите маршрути
  • А ако посещавате София от по-далечко и идвате по магистрала „Тракия“ – не се затруднявайте с многобройните ремонтни дейности и трудност за паркиране, а оставете колата на паркинга на метростанция „Цариградско шосе – Интер експо център“ и хванете метрото. Ще си спестите много нерви и време.

За пешеходците, идващи от който и да е от двата квартала, горещо съветваме бързите подземни маршрути.

Други ремонти, които предстоят

  • Лъвов мост също ще бъде напълно затворен за почти два месеца през летния сезон, за да бъде реновиран историческият мост.
  • По същото време бул. „Мария Луиза“ ще блесне с нов асфалт между Лъвов мост и Халите, както и предстои обновяване на надлеза при „Захарна фабрика“ през юли месец.
  • Очакват се ремонтни дейности до юни месец и на бул. „Никола Мушанов“ -  между бул. „Възкресение“ и ул. „Житница“ и бул. „Овча Купел“ – от ул. „Житница“ до бул. „Цар Борис III“.

Ако искате и вие да се присъедините към лятната суматоха от ремонти и да разчитате на професионалисти и качествено извършена работа, не се колебайте да пуснете своята заявка към нашите специалисти в повече от 38 области, които ще отправят своите предложения и оферти към вас. А пък вие ще можете да разгледате техните бизнес сайтове, предишни проекти и оставени оценки от наши клиенти и да се спрете на най-близкия до вашите желания и очаквания.

В ремонтните дейности и вие се включете и най-добрия майстор изберете!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта
Атанас Иванов
Цялостен ремонт, София
27 извършени проекта
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта