Европейската комисия одобри проекта за Северната скоростна тангента

Публикувано на 28/11/2013 от Божидар Илиев | Последна редакция на 31/08/2016 | Видяно 3 467 пъти

Зелена светлина за един от най-ключовите транспортни коридори на столицата. След като Европейската комисия одобри проекта за Северната скоростна тангента стана ясно, че този проект ще намали до минимум риска България да загуби пари по оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013. България ще получи безвъзмездна финансова помощ в рамките на 120 млн.евро, с която ще бъде изграден магистралния участък.

С изграждането на Северната скоростна тангента на София се решава един от сериозните проблеми на столицата. Новият пътен участък ще свързва две съществуващи точки от Софийския околовръстен път. Крайните северозападни и югоизточни квартали вече ще бъдат с удобна и бърза връзка, като новото трасе значително ще облекчи трафика на тежкотоварни превозни средства, транзитно преминаващи през столицата. Ще се подобри цялостната логистика в региона, което ще допринесе за развитие на бизнеса и повишаване на инвестициите. Основният трафик между Европа и Азия ще бъде значително облекчен и няма да има задръствания от тирове на входовете и изходите на София.

Дължината ще бъде 16,5 км., като преминаването в направление севр-юг ще бъде осигурено с помощта на 7 напречни връзки и 5 пътни възела. Трасето ще бъде проектирано за скорост от 120км/ч.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Вътрешни ремонти
Цялостен ремонт, София
142 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Пламен Цанов
Боядисване и декорация, София
50 извършени проекта
DESIGN CONSTRUCTION
Шпакловки, Варна
7 извършени проекта
Бисер Иванов
Цялостен ремонт, София
35 извършени проекта