Кухня в смели цветове или как да развихрим въображението си в сърцето на дома!

Публикувано на 20/12/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 31/01/2022 | Видяно 10 149 пъти

Кухнята е сърцето на дома. Тя е една от най-често използваните стаи в дома. Тя е мястото, където приготвяме вкусна храна, споделяме топли мигове с близките или пък отпиваме първата глътка кафе сутрин. Кухнята е място за събиране и център на ежедневните ни дейности. И когато прекарваме малко повече време в дадено помещение, е лесно да пренебрегнем цветовете и декора, които са толкова внимателно сме подбирали преди време. Случва се лека-полека да започнем да забелязваме, че липсва цвят и характер в помещението, липсва нещо, което да го прави специално. И в такива моменти разбираме, че е време за промяна. Без значение дали става дума за кардинален ремонт или пък само за внасяне на някои декоративни елементи, внасянето на доза цвят и пъстрота е задължителна. За да ви улесним в начинанието, ви показваме как лесно и бързо можете да добавите доза цветно настроение в сърцето на дома – кухнята.


Направете кухненския остров главен герой

Кухненският остров е идеален начин да създадете интересна фокусна точка в кухнята. Той е прекрасно допълнение към дизайна на пространството. Макар и то да е такова с малки размери.  

  • Ако вашата кухня е неутрална, добавянето на цвят към основата на острова е страхотен начин да добавите малко жизненост и визуален интерес към интериорния дизайн.

  • За още по-ефектен облик можете да изберете няколко нюанса, които пасват на вкуса ви и си хармонират добре и да ги добавите както като акцентен цвят на плота, така и като декорации върху него. В този случай можете да се спрете както на по-дръзки цветове, така и на по-приглушени. Идеални в случая за жълтото, червеното, зеленото или пък класическите неутрални – черно и бяло.

  • Изборът на цветове може да бъде труден. Затова ако разполагате с бели шкафове и предимно светла кухня, можете да заложите на слънчевото жълто или пък на мекия син цвят. Ако основният цвят на кухнята ви е по-тъмен или пък в нея преобладава дървото, можете да използвате виолетово, червено и дори розово.


Удобни, но и красиви кътчета за седене

Внасянето на цвят в кухнята чрез столове или бар столове ще внесе още повече и характер в стаята и ще създаде по-спокойна и очарователна атмосфера. Цветните столове ще придадат на кухнята по-приветливо усещане. 

  • Цветните табуретки ще освежат външния вид на пространството и ще придадат на вашата кухня по-съвременна атмосфера. Те са чудесен начин да освежите кухнята, без да променяте коренно нейния дизайн.

  • Комбинирането на стилове, форми и цветове придава повече динамика и по-игриво усещане. Затова ви препоръчваме да избирате цветове с подобни подтонове. Цветовете могат да варират драстично, но запазването на подобна интензивност е ключово. Можете също да обвържете дизайна на кухнята с останалата част от дома си, като включите някой от цветовете, които вече присъстват в някоя от другите стаи. 


Ефектният килим е ключов елемент

Използването на килими в кухнята е сравнително нова тенденция в интериорния дизайн. Килимите не само внасят цвят и личен стил във кухнята, но и носят онова така любимо усещане за уют и топлина в иначе по-практичната част от дома. А и когато разполагате с относително неутрална палитра в кухнята, включването на килим към нейния декор дава по-завършен вид и повече цялост. 

Килимите обаче изискват по-специални грижи. И макар че  по-шикозните килими могат да изглеждат зашеметяващо в пространството, не препоръчваме използването на вълнен или копринен такъв. Ако прекарвате много време в кухнята, заложете на килим, който не е особено капризен и не изисква специални грижи.


Парче радост – цветни шкафове

Бърз, но и много ефектен начин да добавите повече цвят в кухнята е като заложите на кухненски шкафове в по-дръзки нюанси. На пазара се предлагат множество варианти в смели цветове – от жълто, през червено и розово, та чак до зелено. Също удобен вариант е и да боядисате вече наличните шкафове или пък да ги изработите по поръчка в цвят по ваш избор. 

И макар че цветните шкафове са един от по-смелите начини да направите цветови акцент, не е нужно да залагате на нещо, което не е по ваш, за да създадете красива и приятна промяна. Когато проектирате дома си, трябва да изберете елементи и нюанси, които отразяват вашата личност. Мекото, бледо синьо може да окаже също толкова голямо въздействие, колкото и горещото, огнено червено.

Избирайки интериорния стил на дома, ние избираме настроението, което той ще носи. Затова е важно той идеално да приляга на светоусещането ни и да хармонира с нашата личност. Независимо какви елементи присъстват в него е важно те да пасват на стила ни. Кухнята е сърцето на дома и на нея трябва да се обърне специално внимание. Обзавеждането ѝ трябва да е красиво и изработено от качествени материали. Кухненски мебели на специални цени, които отговарят на вашите изисквания можете да откриете в Мебели Виденов. В техните магазини ще намерите мебели, прилягащи перфектно на вашия стил. Независимо какъв е той. Мебели Виденов са и доказан експерт в изработката на кухненско обзавеждане по индивидуален проект. Проектантите им с дългогодишен опит ще се съобразят с всички ваши изисквания, за да създадат кухнята, за която винаги сте мечтали.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Стоил Димитров VIP
Покривни услуги, София
12 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Венелин Кънчов
Цялостен ремонт, София
15 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, София
85 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта