Кухня в смели цветове или как да развихрим въображението си в сърцето на дома!

Публикувано на 20/12/2021 от Станислава Матеева | Последна редакция на 31/01/2022 | Видяно 7 409 пъти

Кухнята е сърцето на дома. Тя е една от най-често използваните стаи в дома. Тя е мястото, където приготвяме вкусна храна, споделяме топли мигове с близките или пък отпиваме първата глътка кафе сутрин. Кухнята е място за събиране и център на ежедневните ни дейности. И когато прекарваме малко повече време в дадено помещение, е лесно да пренебрегнем цветовете и декора, които са толкова внимателно сме подбирали преди време. Случва се лека-полека да започнем да забелязваме, че липсва цвят и характер в помещението, липсва нещо, което да го прави специално. И в такива моменти разбираме, че е време за промяна. Без значение дали става дума за кардинален ремонт или пък само за внасяне на някои декоративни елементи, внасянето на доза цвят и пъстрота е задължителна. За да ви улесним в начинанието, ви показваме как лесно и бързо можете да добавите доза цветно настроение в сърцето на дома – кухнята.


Направете кухненския остров главен герой

Кухненският остров е идеален начин да създадете интересна фокусна точка в кухнята. Той е прекрасно допълнение към дизайна на пространството. Макар и то да е такова с малки размери.  

  • Ако вашата кухня е неутрална, добавянето на цвят към основата на острова е страхотен начин да добавите малко жизненост и визуален интерес към интериорния дизайн.

  • За още по-ефектен облик можете да изберете няколко нюанса, които пасват на вкуса ви и си хармонират добре и да ги добавите както като акцентен цвят на плота, така и като декорации върху него. В този случай можете да се спрете както на по-дръзки цветове, така и на по-приглушени. Идеални в случая за жълтото, червеното, зеленото или пък класическите неутрални – черно и бяло.

  • Изборът на цветове може да бъде труден. Затова ако разполагате с бели шкафове и предимно светла кухня, можете да заложите на слънчевото жълто или пък на мекия син цвят. Ако основният цвят на кухнята ви е по-тъмен или пък в нея преобладава дървото, можете да използвате виолетово, червено и дори розово.


Удобни, но и красиви кътчета за седене

Внасянето на цвят в кухнята чрез столове или бар столове ще внесе още повече и характер в стаята и ще създаде по-спокойна и очарователна атмосфера. Цветните столове ще придадат на кухнята по-приветливо усещане. 

  • Цветните табуретки ще освежат външния вид на пространството и ще придадат на вашата кухня по-съвременна атмосфера. Те са чудесен начин да освежите кухнята, без да променяте коренно нейния дизайн.

  • Комбинирането на стилове, форми и цветове придава повече динамика и по-игриво усещане. Затова ви препоръчваме да избирате цветове с подобни подтонове. Цветовете могат да варират драстично, но запазването на подобна интензивност е ключово. Можете също да обвържете дизайна на кухнята с останалата част от дома си, като включите някой от цветовете, които вече присъстват в някоя от другите стаи. 


Ефектният килим е ключов елемент

Използването на килими в кухнята е сравнително нова тенденция в интериорния дизайн. Килимите не само внасят цвят и личен стил във кухнята, но и носят онова така любимо усещане за уют и топлина в иначе по-практичната част от дома. А и когато разполагате с относително неутрална палитра в кухнята, включването на килим към нейния декор дава по-завършен вид и повече цялост. 

Килимите обаче изискват по-специални грижи. И макар че  по-шикозните килими могат да изглеждат зашеметяващо в пространството, не препоръчваме използването на вълнен или копринен такъв. Ако прекарвате много време в кухнята, заложете на килим, който не е особено капризен и не изисква специални грижи.


Парче радост – цветни шкафове

Бърз, но и много ефектен начин да добавите повече цвят в кухнята е като заложите на кухненски шкафове в по-дръзки нюанси. На пазара се предлагат множество варианти в смели цветове – от жълто, през червено и розово, та чак до зелено. Също удобен вариант е и да боядисате вече наличните шкафове или пък да ги изработите по поръчка в цвят по ваш избор. 

И макар че цветните шкафове са един от по-смелите начини да направите цветови акцент, не е нужно да залагате на нещо, което не е по ваш, за да създадете красива и приятна промяна. Когато проектирате дома си, трябва да изберете елементи и нюанси, които отразяват вашата личност. Мекото, бледо синьо може да окаже също толкова голямо въздействие, колкото и горещото, огнено червено.

Избирайки интериорния стил на дома, ние избираме настроението, което той ще носи. Затова е важно той идеално да приляга на светоусещането ни и да хармонира с нашата личност. Независимо какви елементи присъстват в него е важно те да пасват на стила ни. Кухнята е сърцето на дома и на нея трябва да се обърне специално внимание. Обзавеждането ѝ трябва да е красиво и изработено от качествени материали. Кухненски мебели на специални цени, които отговарят на вашите изисквания можете да откриете в Мебели Виденов. В техните магазини ще намерите мебели, прилягащи перфектно на вашия стил. Независимо какъв е той. Мебели Виденов са и доказан експерт в изработката на кухненско обзавеждане по индивидуален проект. Проектантите им с дългогодишен опит ще се съобразят с всички ваши изисквания, за да създадат кухнята, за която винаги сте мечтали.Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Completehomeworks VIP
Цялостен ремонт, София
13 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
4 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД VIP
Строителство на сгради, София
7 извършени проекта
Димо Христов
Мебели и обзавеждане, София
9 извършени проекта
Антон Грънчаров
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Васил Димитров
Ремонт на баня, София
5 извършени проекта