Старо ателие се превръща в малък модерен апартамент

Публикувано на 19/01/2017 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 19/01/2017 | Видяно 60 517 пъти

Днес ще ви покажем колко лесно може дори и най-западналото жилище да се преобрази в красив функционален дом, с доза креативност и подходящата професионална намеса. Разгледайте впечатляващия ремонт на малкото ателие и почерпете идеи, с които да преобразите и своето жилище. Всичко е лесно осъществимо, когато има на кого да разчитате! Всяко пространство има своите специфики и е нужно да помислите конкретно за тях и как най-оптимално да ги оползотворите. Превърнете нестандартната чупка и скосения таван в плюсове на интериорния шедьовър у дома.


Преди ремонта на ателието

Преди ремонта жилището очевидно е било изключително амортизирано и потънало в прах, поради липсата на живущи в него през последните години. Макар основното му предназначение да е било да бъде уютен дом, не можем да отречем, че по-скоро изглежда сякаш е било използвано за килер и склад на стари вещи. Светлината едвам си прокарва път до вътрешността на жилището, макар и съчетанието между бял цвят и дървен материал принципно да внася мекота и уют.


След ремонта на ателието

Големите промени идват с цялостното премахване на дървената облицовка и подмяната й с латекс в освежаващ бял цвят. Новите дограма и подова настилка също допринасят за визията на ателието, правейки го много симпатично, уютно и осъвременено. Мебелите са подбрани по начин, осигуряващ удобство и функционалност, оптимизирайки максимално малкото налично пространство. Цялостната цветова гама е в светлите нюанси, за да контрастира на липсата на светлина и допълнително да внесе малко искра в мансардата.

Виж още: Как да прецените дали мансардата може да се превърне във функционално помещение?


Една стая побира всичко необходимо

Ще забележите, че макар и разполагайки с една единствена стая, жилището си има всичко необходио за комфортно ежедневие. В това число влиза дори и гардероб с внушителни размери, продължаващ чак до тавана на апартамента, използвайки пространството във височина, което често се прахосва. Кухнята е изнесена на второ ниво и следва цветовата гама на цялото помещение в скандинавски стил. Стените са оставени голи, за да се избегне претрупване на така или иначе малката мансарда.


Ето че има и трапезария!

Още от предишните снимки става ясно къде точно се намира кухнята. Това, което обаче ни се губи от погледа, е трапезарията. А ето я и нея! Леглото "потъва в земята" и на негово място се поставят бар-столчета, пред които се намира и високата маса за хранене. Мултифункционалните мебели играят ключова роля при малките пространства, които са истинско предизвикателство за интериорните дизайнери. Без тях удобството и комфорта на разглежданото ателие би било невъзможно.

Виж още: Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент


Да надникнем в банята

Банята се намира също в непосредствена близост - от другата страна на апартамента, срещу кухнята. Стилът отвътре е семпъл и изчистен, а за стените отвън е използван модерният дизайнерски подход за внасяне на ярък контраст, като в случая това е постигнато с черна боя. Ако желаете и вие да промените апартамента си, обновявайки и осъвременявайки неговия дизайн, обърнете се към специалистите близо до вас! Направете безплатна заявка за изпълнение на проект и ще се свържете с професионалистите, които да ви предложат своите оферти, спрямо вашите критерии, а вие ще можете да ги сравните и да вземете едно добре информирано решение!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Строителна бригада Димитров
Покривни услуги, София
13 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта