Как един неугледен таван се превръща в кокетен мансарден апартамент

Публикувано на 19/06/2016 от Нели Минчева | Последна редакция на 26/07/2016 | Видяно 12 919 пъти

Този проект за преобразяване на стария и неизползваем таван е способен да вдъхнови и най-големия скептик за това какво можем да направим у дома, за да разширим жилищното пространство. Ако и вие имате пред себе си подобно предизвикателство, не се колебайте да потърсите подходящия специалист, който да ви помогне за него. В MaistorPlus със сигурно ще откриете точния изпълнител.


Изхвърлете старите вещи и "отворете" помещението

Таванът, който ви представяме тук, се намира на третия етаж на еднофамилна къща в Канада и на практика е бил неизползваем през по-голямата част от годината. Твърде студено през зимата и неимоверно горещо през лятото, помещението бавно и неусетно е било просто затрупано с непотребни вещи, без да му се даде шанс да разкрие потенциала си.

Когато семейството, живеещо в къщата, решава да направи цялостен ремонт на дома си, в последна сметка се замисля и за тавана. Тъй като по-голямата част от бюджета им вече е изчерпан по реновирането на основната жилищна площ, те не възлагат големи надежди на начинанието. Все пак обаче решават да подходят сериозно към задачата.


Първоначално планиране

Първата идея на семейството е била да се прибегне до разширяване линията на покрива и преустройство на неудобното стълбище към помещението. След преразглеждане на наличните финанси обаче решението е да се запази пространството каквото е, както и тясното и стръмно стълбище. Спестените пари са вложени в добра изолация и изравняване на стените.

В покрива са вградени три отваряеми прозореца, които да увеличат естествената светлина и да позволят навлизането на свеж въздух през лятото.


Превърнете нестандартното в предимство

Нестандартната ниша в единия край на подпокривното помещение е умело превърната в предимство. С голяма доза късмет е открито леглото със съвършени размери за това място, така че доскоро неудобното ъгълче се оползотворява максимално ефективно.

Вижте още: 13,5 кв.м таван в София се превърна в луксозно ателие (снимки)


Креативни начини за използване на пространството

Високата цена на имотите ни принуждава да търсим начини за максимално ефективно използване на жилищната площ. Не бива да смятаме, че един грозен и поолющен таван не може да служи за нищо друго, освен за събиране на ненужни предмети. Напротив - напълно възможно е с малко повече въображение да го превърнем в почти самостоятелен апартамент.

За да получите помощ от професионалист в едно такова начинание, опишете своя проект в MaistorPlus и с вас ще се свържат различни специализирани фирми. Ще можете спокойно да проучите техните оферти, както и дейността им, според представянето им в създадените при нас профили. Нещо повече, разполагате с достъп до споделения опит от работата с различните изпълнители на техни предишни клиенти. Той ще ви бъде от полза, за да направите своя избор.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта