Невероятни идеи за мансарда в скандинавски стил, от които да почерпите вдъхновение

Публикувано на 03/01/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 03/01/2017 | Видяно 16 818 пъти

Тази невероятна кухня в скандинавски стил се отличава с неподправен уют и топлина, подкрепени от дървения под и ефектното осветление. Типично за този тип обзавеждане, кухненският модул притежава изчистен дизайн и завидна функционалност, с което неминуемо печели симпатиите на всяка модерна домакиня. Впечатление тук прави интригуващият черен кухненски гръб, който придава артистично излъчване на помещението, без да го прави тъмно и схлупено. Трапезната маса е небрежно поставена към кухненския интериор, изцяло ненатрапчиво.

Виж още: Преоткрийте мансардата, като я превърнете в уютна дневна


Невероятни идеи за мансарда в скандинавски стил, от които да почерпите вдъхновение

Превърнете мансардата в пълноценна част от жилището си, като преобразите дизайна й в духа на съвременния скандинавски стил. От избора на цветове за стените до вмъкването на артистични детайли - днес сме подбрали за вас няколко доказано успешни варианта, които ще направят ремонта на мансардата в пъти по-лесен. Разгледайте тези вдъхновяващи идеи за декориране на отделните помещения у дома и почерпете ценен опит от най-добрите специалисти в областта на интериорния дизайн.


Елементите от дърво ще направят банята по-топла

Функционалната баня в скандинавски стил се отличава с уникално излъчване, благодарение на минималистичния си дизайн. Тя създава свежа атмосфера и съчетава разнообразни практични решения, с чиято помощ компактното пространство е оползотворено по оптимално добър начин. За да не изглежда банята на тавана прекалено студена и неприветлива, препоръчваме да интегрирате в обзавеждането й елементи от дърво или пък да поставите няколко влаголюбиви саксийни цветя. Не прекалявайте с броя на аксесоарите, пригодете функционални шкафчета, в които да сложите необходимите за банята вещи. По този начин ще изглежда спретната и подредена.

Виж още: Как да превърнем мансардата във функционална допълнителна стая?


Мансардата може да се превърне в уютна и приветлива дневна

Превръщането на мансардата в уютна дневна изисква да съобразите избора на цветове и материали с достъпа на естествена светлина до помещението. В този смисъл решението да го премените именно в скандинавски стил се оказва изключително подходящо. По този начин можете да заложите на бледи тонове за пода и стените, без дневната да изглежда скучна или негостоприемна. За целта добавете няколко ярки акцента в обзавеждането или декорациите, които да компенсират цялостния семпъл облик на стаята. Те може да се изразяват в цветни картини, малки аксесоари, а дори и да боядисате част от стена или мебел в колоритен нюанс.


Създайте уникална детска стая в скандинавски стил

Освен комфортна и практична, детската стая на тавана трябва да бъде и достатъчно вдъхновяваща. За целта обмислете внимателно вида и разположението на обзавеждането, така че помещението да разполага с обособено кътче за игра. За по-голяма функционалност поставете ефектно осветление и вградени модули за съхранение на играчки, така че да използвате максимално и без това тясното пространство. Не пропускайте да помислите за правилното съчетание на цветовете, за да се получи свежо и колоритно, но не претруфено настроение. Акцентирайте различни елементи и подберете внимателно и материалите за детската стая.


Стъклената преграда ще компенсира недостатъците на тясната мансарда

Липсата на достатъчно пространство е проблем, с който се сблъскват много домакинства, решили да превърнат мансардата в пълноценна част от жилището си. В този смисъл, ако планирате да приютите на тавана именно спалнята, заложете на максимално изчистено обзавеждане в топли кремави нюанси. За да отделите визуално спалното помещение от останалата част от дома, поставете стъклена преграда, която ще създава необходимото усещане за простор, като едновременно ще придаде и елегантност на дизайна. А скосеният таван сам ще се погрижи да внесе нужната романтична нотка.

Виж още: Мансарда с прекрасно обзавеждане от палети в индустриален стил


Модерната трапезария е хармонична и стилна

Като сборен пункт за цялото семейство, трапезарията непременно трябва да бъде приветлива и хармонична. Тази мисия се оказва напълно постижима с обзавеждането й в скандинавски стил, който ще придаде необходимата елегантност на интериора. Тук е желателно да доминират светлите тонове, като за визуално разчупване на помещението поставете няколко красиви саксийни цветя. Тук няма нищо излишно, всеки детайл е на мястото си, а големите прозорци позволяват нахлуването на свежа светлина, така ценна за всеки дом. Съчетанието на цветовете и скосеният таван събуждат домашния уют по уникален начин.


Превърнете мансардата в удобен и вдъхновяващ офис

Всяка мансарда има потенциал да се превърне в страхотен домашен офис в скандинавски стил! За целта заложете на светли неутрални нюанси и запазете някои автентични елементи в помещението, като откритите тухлени стени или дървения под. Те ще придадат на работното пространство известна доза артистичност, която в комбинация с добра организация, ще направи помещението по-приятно и вдъхновяващо. Тези оригинални идеи със сигурност ще ви улеснят в избора на дизайн за дома, а за неговия качествен ремонт се доверете на доказани специалисти, като направите заявка в MaistorPlus напълно безплатно!

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Кристиян Кавърмов
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта