Кои са най-подходящите цветови комбинации за дневната?

Публикувано на 10/03/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 10/03/2020 | Видяно 3 304 пъти

От изключително значение е да изберете цветова схема за всекидневната, която да бъде олицетворение на индивидуалността и стила ви. Правилните нюанси могат да превърнат всяка обикновена стая в нещо много по-специално. За никого не е тайна, че холът е една от най-важните части на всеки дом. Това е не само светилището на вашето семейство, но и стая, в която приемате гостите си. 

Какви цветови схеми трябва да приложите във вашата всекидневна? От топли земни тонове до ослепителни модерни нюанси, всъщност имате безброй възможности за избор, които да отговарят на вашата личност и вкус. И така, имате ли някакви идеи за цвят на всекидневната си? Ако нямате, не трябва да се притеснявате. Независимо дали проектирате изцяло нова дневна или освежавате старата, винаги има идеи, от които да се вдъхновите. 

За да ви помогнем, събрахме разнообразни примамливи предложения за цветова схема на всекидневната. Не забравяйте да персонализирате стаята си. Ако се нуждаете от професионален съвет или експертно мнение, свържете се с интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. 


Жълто сияние

Тази идея може да направи вашата малка всекидневна да изглежда по-ярка и по-голяма от всякога. Ако сте се спрели на идеята за изчистена и светла дневна, чудесен вариант, с който да внесете красота, хармония и изящество, са цветни мебели.

  • Жълтото е символ на светлината и спокойствието. Идеята за ярко жълт симпатичен диван не ви ли се струва интересна? А какво ще кажете за слънчева маса или фотьойл?
  • Кремав килим или бяла постелка ще се вържат перфектно с изчистения облик на помещението.
  • Декоративните елементи също са изключително важни. Заложете на изящен полилей, картини по стените или цветя, които винаги са добра идея. 


Дневна в синьо

Когато планирате цветовата схема и стил на хола, трябва да обърнете внимание на всеки малък детайл. Смелият избор на цвят във всекидневните, помага да се създаде уникално модерно пространство.

  • Една чудесна идея е да оставите стената изцяло или наполовина бяла. По този начин стаята не изглежда по-малка.
  • Тъмносиньото е олицетворение на стил и изящество, а в комбинация с бяло е предпочитано от всички, които следят тенденциите в интериорния дизайн.
  • Семпли възглавнички в лазурно синьо, интересни картини и големи удобни пуфове – идеален завършек на магичното пространство. 


Нетипична дневна, близка до природата

Дневна, вдъхновена от природата е чудесна алтернатива за всеки дом. Идеален вариант е да използвате по-тъмни нюанси на естествени цветове за мебелите и по-светли за стените.

  • Добре е да заложите на дървени елементи, които идеално ще паснат на пространството.
  • Не залагайте на ярки цветове, ако искате да имате такава дневна. Изберете нещо по-светло или в пастелната гама. 
  • Големите декоративни възглавници в бледи цветове са перфектно допълнение.
  • Доверете се на произведения на изкуството, старинни лампи, меки килими и огромни саксии с цветя.

Вижте още: Как да създадете перфектната скандинавско-бохемска всекидневна


Атрактивна дневна, в синхрон с тенденциите

Има безкрайни начини да създадете модерна и загадъчна всекидневна! Как обаче да постигнете този ефект?

  • Можете да смесвате модели и цветове, които се контрастират взаимно по хармонизиращ начин. За тази цел може да комбинирате: жълто-синьо; розово-лилаво; бежово-кафяво; розово-сиво.
  • Не пропускайте декоративните елементи. Те трябва да се открояват. Големи картини, атрактивни свещници, вази и лампиони ще свършат чудесна работа.
  • Заложете на по-нестандартни мебели. Добра идея е да се спрете на удобен диван и по-нетрадиционна холна масичка. 


Спокоен чар от лавандула

Лавандулата е популярна със своя успокояващ характер, който може да бъде перфектен основен цвят за всекидневна.

  • Комбинирайте го с бял, сив или кремав нюанс, за да създадете спокойно пространство за вас и вашите гости.
  • За да обновите стаята, можете да добавите уникални елементи като модерен полилей и златни акценти в декора. 
  • На целия интериор чудесно ще пасне саксия с истинска лавандула в нея. И все пак, ако не сте цветар и се страхувате да гледате живи растения, винаги може да заложите и на изкуствен вариант. В търговката мрежа се предлагат много красиви алтернативи с изкуствени лавандулови аранжировки.


Лятна атмосфера

Искате ли да внесете целогодишно лятото във вашата всекидневна? Направете го бързо и лесно, без да се притеснявате за крайния резултат. Сигурни сме, че той ще бъде зашеметяващ.

  • Интересна идея е да боядисате една от стените в ярко оранжево. Мандариненият цвят винаги е перфектен за акцент във вашата стая.
  • Ако се спрете на варианта основните цветове да бъдат топли, то изберете нюанси на жълто, червено или оранжево за декорация. Сивото и черното са чудесна идея за холовата гарнитура и килима.
  • Друг вариант е да се спрете на синьо. Едва ли има цвят, който повече да напомня на летните дни от него. 

Постигането на баланс е от изключително значение. Не се колебайте, а творете смело, но не забравяйте да се съобразявате със спецификите на помещението си. За да сте сигурни, че взимате правилните интериорни решения, доверете се на препоръчани специалисти, регистрирани в MaistorPlus. Изпратете безплатна заявка още сега и до 24 часа ще получите конкурентни оферти, с които мечтаната дневна ще е все по-близо. Сравнете цените, вижте и препоръки, оставени от клиенти преди вас и вземете най-правилното решение.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Вера Миндова
Строителство на сгради, София
5 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта