Внесете холивудски привкус в интериора на дневната

Публикувано на 06/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 26/09/2019 | Видяно 1 465 пъти

Несъмнено холивудските филми завладяват всички. Впечатляват стилно обзаведените апартаменти и едва ли има човек, който не мечтае да си създаде такъв изискан дом. Ако харесвате жилища с разкошен дизайн, то тази статия е за вас.

Чували ли сте за холивудски регентски стил? Ако не сте, сега ще ви запознаем с него. Характеризира се със смела употреба на цветове и контрасти, метални и стъклени акценти. Това е стилът, в който са направени бляскавите домове и имения на актьорите и актрисите на холивудската „Златна ера“, приблизително от 20-те до 50-те години на миналия век. Черпи от барока и от стил арт деко. Днес той се превръща в диктуващ западните модни тенденции.

Ще ви предложим няколко идеи за обзавеждане на дневна в такъв стил. Ако това се окаже по-сложна за вас задача, не се колебайте да се свържете с регистрираните дизайнери в нашия сайт. Те са на ваше разположение за съдействие!


Изживейте Холивуд с целия му блясък!

За да имате част от Холивуд в дома си, е необходимо с постоянство и стил да реализирате тази своя страст.

  • Заложете на позлатени щрихи – Нищо не изглежда по-впечатляващо от златистите елементи в интериора. Те вдъхват изискано, излъчват шик и със сигурност ще разчупят традиционната дневна. Ако търсите „Уау“ ефект, несъмнено ще го получите!
  • Лъскави полилеи – Не, няма да прекалите, ако внесете още блясък, даже напротив, ако искате да се пренесете в някой от любимите си филми, не се колебайте да заложите на лъскавите вещи в интериора. Представете си един огромен и пищен полилей като от дворец какъв разкош би внесъл в стаята ви. И е изцяло в стил Холивуд!
  • Стъклени акценти – Обзаведете дневната си със стъклена холна маса и шкафове със огледални вратички. Изглежда изискано, но и смело. Склонни ли сте да сложите огледала навсякъде? Осмелете се и няма да съжалявате, когато видите ефекта!


Класически мебели с модерен привкус – възможно е!

Мебелите с холивудски привкус във вашата дневна ще бъдат необикновени. Това е целта на този стил.

  • Кожени дивани или кресла – Представете си червен кожен диван, разположен във вашия хол, който да бъде акцент на помещението. Няма как да остане незабелязан. Кожените текстури винаги да били най-изискани и затова впечатляващи.
  • Мека мебел от плюш – още една чудесна идея да раздвижите традиционното обзавеждане. Подходящи са почти всички цветове, стига да са в тон с цялостното обзавеждане. Колкото по-наситени са, толкова по-добре!
  • Винтидж мебели, преобразени като най-модерната модна тенденция – с тяхна помощ може да създадете холивудски ефект. Като форма и дизайн те напомнят взети от дворец.

Виж още: Използване на ретро мебели в интериора - оригинални и свежи решения


Мерилин Монро в холивудския стил

Имате любима актриса? Декорирайте стената си с неин портрет. Образът на Мерилин Монро чудесно ще си пасне на вашия звезден дом. Вечно актуална, стилна и красива, тя ще бъде уникална част от помещението. 

Картините са допълнение на разкоша в обзавеждането на холивудската ви стая. Те са вашият начин да изразите себе си. Може да рамкирате само надпис на бял фон, черно-бели геометрични форми или картини на животни. Те са семпли, но много модерни и идеално се вписват в цялостния блясък.


Използвайте килимчета, имитиращи животински кожи

Ако искате екстравагантно обзавеждане, то тези килимчета са точно това, което търсите. Те са малки и се постелят на пода като част от декора. Сложете ги под холната масичка, съчетайте ги с друг елемент с животински принт, например декоративна възглавничка, облечена с мотиви на зебра.
Интересен вариант е да облечете кресло или табуретка с подобни щампи. Изглежда провокативно, вълнуващо и определено грабващо вниманието, а нали това целите да постигнете?


Използвайте наситени цветове

Ако сме сигурни в нещо относно дизайна на дневната в стил Холивуд, то е, че цветовете определено са от значение. Нека те да бъдат ярки, наситени, различни, нестандартни. Особено в комбинация с черно-бяло.

  • Подходящи цветове са бордо, тюркоаз, маслено зелено, златисто. Освен че са оригинални и запомнящи се, те изразяват ярката ви индивидуалност. Ще получите изключително модерна и бляскава стая.
  • Внесете нетрадиционни мебели, които да се открояват. Нека те бъдат също в наситени цветове.
  • Изберете декоративни елементи, също в ярки нюанси. За холивудския стил няма място за скромност и безличност. Всичко трябва да се забелязва и да бъде впечатляващо.

Това са основните съвети, които можем да ви дадем, за да си създадете една забележителен хол, който носи духа на Холивуд. Може би сте намерили вдъхновение и сте готови да внесете този стил в дома си? Но нямате достатъчно смелост сами да експериментирате? Винаги може да се обърнете към доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време може на направите напълно безплатна заявка за проект. До 24 часа ще получите оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Калин Недялков VIP
Покривни услуги, София
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта