Морски бриз в дневната

Публикувано на 31/07/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 21/08/2019 | Видяно 1 924 пъти

Eдно от най-хубавите неща през лятото е да прекараш ден на плажа. А коя е най-лошата част? Да си тръгнеш и да оставиш зад себе си пясъка, слънцето и необятната морска шир. Съществуват обаче ефектни начини, с помощта на които да пренесете морския дух в помещението, в което се прекарва най-много време в един дом. Тези семли идеи биха ви помогнали да внесете поне малка частица от крайбрежието в дневната си.

Ако имате желание да направите промени в дома си, но в същото време се колебаете дали бихте могли да се справите сами, обърнете се към опитните специалисти регистрирани в MaistorPlus. 


Дневна в крайбрежен стил

Има някои основни правила, които е добре да спазвате, когато искате да се радвате на морска дневна: 

  • Изберете светлосив или бял цвят като основа за стаята. Светлите цветове дават чувство за повече пространство. За да внесете духа на морето в дневната си, е необходимо да използвате като основни цветове – синьо, бяло, кафяво и жълто.
  • Заложете на естествени материали. Красива маса или кресло от ратан са прекрасно допълнение. Въпреки че основно се използват като градински мебели, не се притеснявайте да експериментирате и да внесете този елемент в дневната.

Вижте още: Как да използваме конопа в дома и домашната декорация с естествени материали


Морски дни в бяло и синьо райе

Какво по-хубаво от това да успеем да пресъздадем безгрижието на летните морски дни, дори и да сме далеч от плажа. Една от първите асоциации, изникващи в съзнанието, когато става въпрос за лято и море, е именно бяло и синьо райе. Класическата комбинация на тези два цвята дава чувство за свежест. Белият цвят си пасва идеално с всеки нюанс на синьото - от кобалтово синьо до тюркоаз. Това е една чудесна комбинация, която можете да използвате във всяко помещение в дома си. Декорирайте с килим, възглавнички, а защо да не е и основната разцветка на дивана ви.  


Панелен плаж

Напомнящ на бар на плажа, този тип тапети са прекрасен начин да внесете морски нотки в дневната. Вертикалната им шарка прави помещението да изглежда по-високо. Синьото като естествен цвят се комбинира прекрасно с дървото. Тези зашеметяващо реалистични тапети напомнят на плаващите кораби и лодки в открито море. 

Добавете красиви рафтове, като заложите на синьо или бяло, върху които да подредите миди и всичко, което вие свързвате с морето. А защо не и някоя фигурка на чайка например?


Рискувайте с животински принт

Свързващите се помежду си материали, винаги добавят бонус точки към дизайна на стаята. Животинският принт внася екзотика на фона на традиционните мебели. За разлика от естествените кожи, които са се използвали в миналото, днес имаме достоен заместител. 

Имате много възможности да вмъкнете този елемент – дребни аксесоари, килим или мебел, както и да го направите, няма да сгрешите. Добавете и палми в красиви кашпи, по този начин ще се пренесете още по-близо до плажа.  

Вижте още: 5 начина да задържите лятото в дома си


Безкрайна синева

„Ако наблюдаваш внимателно, виждаш, че морето е синьо всеки ден по различен начин“, казва младата норвежка писателка Мария Пар. В този ред на мисли, ако имате желание да вкарате морски мотиви, експериментирайте с всички нюанси на синьото. Имайте предвид, че синьото е цвят, който обича слънцето и естествената светлина. Използвайте го в стаи с южно изложение. Стаи, в които няма директна слънчева светлина и са със северно изложение, може да направи мрачни и студени.

Ако сте любители на дизайна в морски стил, но се колебаете, че не бихте се справили с търсения ефект, потърсете регистрираните специалисти в сайта ни. Те ще ви посъветват и ще направят оферта, след като вие заявите безплатно вашия проект. Ако вие не можете да посетите морето, нека то дойде при вас!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта