За истински ценители – къща сред скалите

Публикувано на 19/01/2021 от Теа Даулова | Последна редакция на 19/01/2021 | Видяно 1 047 пъти

Скалните масиви не са сред най-типичните места, където може да живеете. Там нито белите огради, нито стандартните архитектурни решения са добре дошли. За сметка на това обаче прелестната гледка, топлите температури и красивите залези безапелационно могат да ви превърнат в техни почитатели. Със сигурност да имате такъв дом е смела мечта. И ако задачата ви се струва непосилна, то точно сега ви каним на виртуално пътешествие на една такава къща, която ще ви накара да останете без думи.

В случай че сте решили да построите нов дом, при нас може да намерите съдействие за тази дейност. Консултирайте се с доказаните специалисти, които ще направят мисията по-лесна.


Къщата на мечтите

Сгушена сред скали и пясък в Лос Анджелис, тази къща е като излязла от приказка на Шехерезада. Тя няма огради, просто защото няма нужда от такава. Покривът  е проектиран в бели цветове с модерна архитектура, за да може да дарява максимално удобство на собствениците.

  • Пред къщата се простира огромен басейн. Той използва ресурса на природата, като се захранва от близката река и отново се влива в нея. Това разбира се е измислено по начин, който да не вреди на околната среда.
  • Гледката, която се разкрива пред него е наистина божествена. Човек трудно би повярвал, че пейзажът не е по-скоро част от картичка.
  • Заобиколен от скални масиви, той идеално помага за естествената циркулация около къщата.

Вижте още: Кръгла къща - жилищна архитектура на бъдещето


Модерна дневна

Противно на очакванията, интериорният дизайн не е подвластен на Ориента. Напротив! В него всеки елемент крещи: „Обичам актуалните тенденции!“

  • Модулният диван е с кадифена текстура, а цветовете му нежно се преливат от тюркоазано към тъмносиньо.
  • Скалните стени са в хармония освен с цялостната атмосфера отвън, така и с интериора вътре. Те сякаш са създадени да бъдат част от този дом.
  • Осигуряването на максимално количество естествена светлина в дневната е постигната чрез две основни неща – една от стените е с панорамни прозорци, а таванът е снабден с широки отвори. На практика това не е никак удачен вариант за студените дни. Но пък колко студени могат да бъдат дните насред пустинята?
  • Допълнителен акцент в дневната са зелените растения, които съвсем очаквано са палми.


Вътрешни басейни

Какво по-хубаво от голям басейн с прекрасна гледка? Да, точно така, верният отговор е – малък басейн в пределите на дома.

  • Вътрешният басейн перфектно противодейства на пустинната атмосфера. Колкото и собствениците да не го канят в дома си, неминуемо сухият климат оказва влияние в дома. С наличието на басейн обаче всичко си идва на мястото.
  • Пространството е организирано във форма на малко СПА, където всеки може да се наслади на релакс и спокойствие.
  • Като допълнение на голяма част от таваните е инсталирана система за интериорни водопади.


Ключът е в малките детайли

Буквално всеки един елемент е добре съобразен с локацията на тази къща. Ключът към прага на дома е не по-малко атрактивен от цялостния интериор. Още от входната врата на всеки му става ясно какъв е този дом.

  • В прегръдката на скали и кактуси, бялата входна врата няма как да не остане незабелязана. Тя е проктирана така, че максимално да наподобява формата на близките скални масиви. Единствената разлика е нейният цвят, който е бял. Е, все пак по нещо трябва да се различава.
  • LED осветлението постига невероятен романтичен ефект в хладните нощи.
  • Естествената растително около цялата къща е страхотен бонус. За всичките тези палми и кактуси, собствениците не трябва да полагат сериозни усилия, защото те са тотално приспособени към климата.

Тази къща е наистина впечатляваща… и почти невъзможна да се реализира в нашите географски ширини. Но пък за това нищо не пречи да оценим и да се насладим на креативността в желанията и идеите на дизайнери и архитекти. А ако на вас ви предстои обзавеждане на нов дом или освежаване на стария, но имате нужда от професионални насоки, то тогава сте на точното място. Винаги може да се допитате до доказаните специалисти, регистрирани в нашия сайт. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта
ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
1 извършен проект
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
Костадин Димитров
Покривни услуги, София
21 извършени проекта
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта