Няма да повярвате какво се крие в тази малка къща

Публикувано на 04/11/2018 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 05/11/2018 | Видяно 2 118 пъти

Представяме ви това практично, симпатично и изключително красиво малко жилище. От него ще можете да почерпите множество идеи за оптимизиране на наличното пространство, независимо колко малко е то, и постигане на проветривост и усещане за простор. Тук съчетанието от професионализъм и практични решения ражда невероятни идеи, с помощта на които един обикновен кемпер се превръща в истински дом. И не забравяйте, че архитектите и интериорните дизайнери в MaistorPlus са изцяло на ваше разположение - потърсете тяхната помощ, за да се сбъднете и вие своя дом-мечта.

Виж още: Очарователно еко жилище от рециклирани материали


Къща на колела - сбъдната мечта

Казват, че ако къщата ти е на колела - можеш да се чувстваш у дома навсякъде. Вероятно това мнение е споделено и от архитектите на това малко жилище. Те стратегически са се опитали да създадат мобилна къща, която да не лишава обитателите й от необходимите удобства, уют и спокойствие, когато са на път. Дизайнът отвън е впечатляващ - къщата се състои от две различни по вид половини, които сякаш се слепват една за друга в средата, комбинирайки двата най-силни контраста - бяло и черно. Но нека ви поканим да разгледате отвътре.


Място за закуска в близост до природата

Не би ли било прекрасно да можехте всеки ден на закуска да сядате на кръгла масичка с изглед към красива градина или ухаеща гора? Или може би край райски плаж с топъл пясък и безкраен син океан? Е, ако все още си нямате такова местенце - къщата на колела би могла да ви отведе навякъде, където пожелаете. По-нататък ще видите как трапезарията всъщност обединява всички останали стаи в една по един изключително практичен начин, благодарение на който разнообразието и просторът биват съхранени и разгърнати максимално. Точно до нея виждаме и компактно обособено работно място със сгъваем плот, за да не пречи на никого, когато не се ползва, но и да бъде там, когато е необходим.


Огледалната кухня

А ето я и красивата кухня, която, макар и малка, разполага с големи и удобни плотове, четири котлона за готвене и множество вградени шкафове под и над плотовете. Тук има и един почти незабележим детайл, който обаче играе ключова роля. Забелязахте ли го вече? Говорим за голямото огледало, точно над плотовете и под горния ред шкафове, разположено по протежението на стената. Благодарение на него живущите и гостите на този дом имат интензивно усещане за пространство, макар да се намират в малко жилище. Запомнете и приложете и вие този трик, било то в малката кухня, спалня или коридор - огледалото ще ви доставя чувство за простор, просто стоейки си кротко на стената, без да заема и сантиметър от наличното пространство в дома ви.

Виж още: 4 идеи за малка дневна, с които да оптимизирате пространството

 


Обединението прави помещението

От този ъгъл вече ясно се вижда, че кухнята, трапезарията и спалнята са в едно общо помещение. А леглото в дъното на стаята, с помощта на няколко шарени възглавнички, служи както за спалня, така и за диван. Има и второ ниво, разположено точно над спалнята, до което се стига с помощта на падаща стълба. Мястото там би могло да служи за поставяне на второ легло или да се използва за съхранение на вещи.

Ако имате нужда от помощ с още красиви идеи или тези са ви допаднали и искате да ги приложите и във вашата малка къща - потърсете специалист архитект или дизайнер, който да ви помогне. Пуснете безплатна заявка и изберете най-добрия професионалист за изпълнението на вашия проект.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
10 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Цанко Владимиров
Цялостен ремонт, София
18 извършени проекта