Докоснете се до магичния свят с обиколка на впечатляващ Хобит дом

Публикувано на 16/02/2018 от Станислава Йорданова | Последна редакция на 16/02/2018 | Видяно 3 789 пъти

Добре дошли в невероятната хобит къща! Тя се намира в Шотландия и ни пренася в една митична и приказна обстановка. Всяко нещо е на мястото си и всеки фрагмент е изпипан. Виновниците за постигане на изумителния резултат са собствениците на колоритното жилище, които съвсем сами са издълбали дървените елементи и собственоръчно са зашили всички малки детайли. Връзката с природата е силно изразена чрез сливането на дом и земя, а естествените материали са в основата на цялата конструкция. Те са представени посредством спиращия дъха екстериор, който е комбинация от растения и големи камъни, целящи и постигащи максимална достоверност. 

Създаването на подобни проекти е истинско предизвикателство за всеки един строител на сгради, но професионалистите в бранша все по-често си позволяват да предизвикат креативността си и да създават впечатляващи жилища. Позволете си да видите построено и вашето бленувано местенце, като се свържете бързо и лесно с доказани специалисти в нашия сайт. А сега готови ли сте за една приказна разходка в малката къщичка, сгушена в далечното село? 


Екстериорът е природосъобразен

Сградата е направена предимно от бетон, което позволява на различни пълзящи растения и мъхове свободно и естествено да образуват жива фасада. Здравината и стабилността пък предвещават дългия живот на конструкцията, както и нейната сигурност. Очарованието и естетиката на тази невероятна къща идват от дървените елементи, които я обгръщат. Най-голямата особеност и изненада се крие в детайлите, повечето от които са ръчно издълбани от собствениците. Неподправената красота и деликатност са постигнати и подсилени в съчетание с градина и голям двор. Класическата пътека от камъни се радва на случаен и стилен досег със зелените цветове, а прекрасното езерце впечатлява с добрите организационни решения.


Приказна дневна

Надникваме в този чудесен, скрит в гората дом. Въпреки че е изграден почти изцяло от строгия материал бетон, интериорът в дома е перфектно подбран, така че за излъчва топлота. Визията е съчетание между невероятното и уютното. Помещението е изпълнено с характерни нюанси и текстури, с които се цели достоверност. Ръчно изработените произведения на изкуството са окачени на стените, а впечатление правят орнаментите от естествен камък върху камината. Няма как да не бъдат забелязани стилната масичка за кафе и малката табуретка, изработени от цели плочки от дървесни стволове. Накъдето и да преместим погледа си, можем да се насладим на вълшебното очарование, което изпълва тази приказна къщичка. 


Магична кухня!

С всяка малка крачка пред погледа се откриват нови впечатляващи детайли и помещения. Дори мивката в  кухнята има собствено усещане за чар! Въпреки ограниченото пространство, уютната стая разполага с всичко необходимо, за да изуми с визията си всеки един гост. Спестено е място чрез закачените за стените рафтове, а наредените принадлежности крият истинско изкуство. Свежите акценти и добрите организационни решения ни пренасят в приказна обстановка, а разнообразието от интересни прибори за сервирани само затвърждават стремежът към естетическо съвършенство. Избягано е традиционните кухни и модерните елементи. Можете ли да си представите да приготвите вечеря в подобна интериорна среда?


Величествено изкачване

Преминаваме от единия свят в другия чрез стремглаво изкачване. Темата е същата, а визията остава все така впечатляваща. Нетрадиционният дом със съвременни удобства продължава да ни изненадва. Оказва се, че екологично чистите жилища разполагат с всички познати удобства и по нищо не отстъпват на модерните. Извитото стълбище ни води към второ ниво, характерно със скромно в размерите си пространство и ниски тавани. Това е и мястото, където са разположени спалните и офисът. Дървеното стебло е крепежният елемент, около който е изградена колоритната конструкция. Обстановката се придържа към познатата в целия интериор, където властват комфортът и красотата. Свежи акценти и живи растения съпровождат всеки преминал оттук.


Офисът е скрит сред успокояваща среда

Малката къща крие големи изненади, които не спират да ни радват от всеки ъгъл! Офисът е позициониран на горния етаж на компактното жилище. Бюрото е изработено от възстановен дървен багажник, а работният плот е внимателно издълбан от клон. На всеки детайл е обърнато специално внимание, а свежите акценти само допълват впечатляващата визия. Модерният и съвременен стил са целенасочено избегнати, за да се настани на тяхно място традиционализмът. Тук работното пространство приема изцяло нова функция – превръща се в успокояваща зона, която балансира и излъчва комфорт. Тези характеристики са много ценни именно за това помещение, за да могат да се успокоят препускащите мисли и да се впрегнат в конструктивен творчески процес.


В спалнята властват детайлите

Спалнята крие магични светове. Пренасяме се в един от тях, изпълнен с пъстрота и спокойствие. Тук властват природната свежест и красивите детайли. Всеки елемент е чудесно подбран и поставен по начин, внушаващ достоверност. Вниманието към отделния фрагмент се забелязва, както и индивидуалното докосване чрез ръчно изработените одеяла върху леглата. Както в цялото жилище, така и тук, дървеният материал е на почит. Той обгръща спалнята и засилва уютната обстановка. Какво по-невероятно от това да заспите в една подобна приказна магичност? Ако искате да я пресъздадете и във вашето жилище, специалистите, регистрирани в MaistorPlus, са на ваше разположение. Заявете проект напълно безплатно, получете различни оферти и изберете най-изгодната спрямо вашите нужди.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Петров
Боядисване и декорация, София
46 извършени проекта
ЛЕОН-АЛ
ВиК Услуги, София
93 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта