15 функционални и модерни сокоизтисквачки

Публикувано на 24/08/2015 от Виктория Маринова | Последна редакция на 02/11/2018 | Видяно 12 985 пъти

В летните жеги няма нищо по-хубаво от прясно изцеден плодов сок, който да ни освежи и зареди с витамини. Отдадени на идеята, че удобството и интересният дизайн могат да вървят ръка за ръка, днес ще ви представим няколко удивителни сокоизтисквачки, които със сигурност ще ви мотивират да снабдите с такава и своя дом! За да не сгрешите в избора на уреди и пособия за кухнята, все пак потърсете експертното мнение на опитните специалисти, регистрирани в MaistorPlus!


Още някои безспорни предимства

Тези вертикални сокоизтисквачки имат изключителен дизайн, а множеството цветови комбинации, в които се предлагат, ги правят подходящи за стила на всяка кухня. Освен чисто естетическите им качества, те ще ви спечелят с факта, че ви позволяват да съхранявате изцедения сок в хладилник до 72 часа. Това се дължи на технологията на бавно пресоване, която не позволява загряване на уреда и подпомага запазването на полезните съставки в самия сок.

Виж още: Готварски печки с уникален дизайн


Съвременен еквивалент на старата ни сокоизтисквачка

Всеки от нас пази в дома си поне една ръчна сокоизтисквачка, която в миналото беше незаменим помощник във всяка кухня. Това предложение съчетава традиционния механизъм с иновативната мисъл и представлява ръчна сокоизтисквачка, която отвежда сока директно в чашата ви. Да, толкова лесно и бързо!


Интересна и удобна джаджа

Специално за любителите на освежаващия фреш от портокал сме подбрали тази сокоизтисквачка с интригуващ дизайн. За работата с нея ще ви трябва малко повече търпение, отколкото с други модерни сокоизтисквачки, но обещаваме, че чакането ще си заслужава. Очарователният й дизайн, заедно с това, че е изключително удобна и лесна за почистване, правят този компактен уред незаменим помощник на здравословния начин на живот!


Какво още си струва да научим за тях?

Изработени от изключитено устойчиви материали, двуваловите сокоизтисквачки работят на три етапа: основно смилане на продуктите, сдъвкване и накрая пресоване, като по този начин извличат максимално количество сок. Те разполагат с два метални вала, които постепенно обработват плодовете и зеленчуците на бавна скорост. При неправилна употреба обаче тези сокоизтисквачки могат да се претоварят, затова обмислете внимателно избора си на уред.


Да заложим на класиката

Този тип сокоизтисквачки впечатляват със семплата си визия и завидна функционалност. Те често разполагат с повече приставки, подходящи за различни цитрусови плодове, а въртенето по посока на часовниковата стрелка е доказан метод за извличане на повече сок. Тази сокоизтисквачка е създадена така, че основата й осигурява стабилност на уреда по време на работа, а отделните приставки се свалят лесно и са подходящи за почистване дори в миялна машина.

Виж още: 12 креативни кухненски джаджи за истински кулинарни ценители


Перлата в короната - сокоизтисквачки с центрофуга

Сокоизтисквачките с центрофуга са идеално решение за тези от вас, които нямат тъпението да чакат бавната работа на едноваловите и двуваловите уреди. Центрофужните сокоизтисквачки са лесни и удобни за употреба, но за сметка на това почистването им е по-трудоемко.


Едноваловата сокоизтисквачка ви дава безброй възможности

Източник

Този вид сокоизтисквачки се предлагат както в хоризонтален, така и във вертикален вариант. Те разполагат с икономичен мотор и един валяк за смачкване на плодовете и зеленчуците. Макар да изискват повече време за изцеждане на продукта, тяхно огромно предимство в сравнение с цитруспресите, е възможността за добиване на сок от всякакви плодове, зеленчуци и билки.


Уникална форма и перфектна работа

Източник

Когато забележителният дизайн е съчетан с висока функционалност, всеки уред става наистина задължителен елемент в съвременната кухня. Под тази невероятна обвивка се крие изключително мощен мотор, който извлича максимално количество сок от всеки цитрусов плод. Допълнителен бонус е възможността на сокоизтисквачката да се накланя, което прави използването на отделна кана напълно излишно.


Специфика на работата с центрофужна сокоизтисквачка

След като накълца продукта, тази сокоизтисквачка го завърта на много бързи обороти, подобно на центрофуга. Отпадъците от плодовете и зеленчуците отиват в отделен съд, прикрепен за уреда, а сокът се произвежда изключително бързо. За сметка на това обаче, бързото изцеждане генерира по-висока температура, а това предизвиква рязко окисляване на течността, поради което тя трябва да се консумира незабавно.

Виж още: 12 интригуващи и забавни дизайна на кухненски прибори


Невероятната вертикална алтернатива

Вертикалните едновалови сокоизтисквачки са изработени от специална безвредна пластмаса и неръждаема стомана, като освен красиви, те са и изключително здрави. Тези уреди са лесни за почистване и работят бавно, но качествено. Именно благодарение на по-бавното изцеждане на сока, те запазват полезните вещества в него, като забавят окисляването му.


Доза екстравагантност никога не е излишна

Подобно решение, но с по-нестандартен дизайн, е тази ръчна сокоизтисквачка. Скромните й размери я правят по-подходяща за отделянето на сок от лимон, затова ако обичате да се разхлаждате в жегите с домашна лимонада, това е точната джаджа за вас!


Удивителните двувалови сокоизтисквачки

Тези уреди ви дават възможност да извличате сока от всякакви плодове и зеленчуци, като подобно на едноваловите, те разчитат на бавното пресоване, което да съхрани полезните вещества в продукта. Изключително удобни за ползване и сравнително лесни за почистване, двуваловите сокоизтисквачки разполагат с допълнителни приставки (цедки, филтри и други), които ви помагат да регулирате количеството пулпа в сока си.


Симпатична и забавна идея

Прекроена в този очарователен вид, тази сокоизтисквачка ви гарантира минимално наличие на власинки в сока ви. Бавното пресоване на плодовете и зеленчуците пък спомага за запазването на полезните вещества в него, защото, за разлика от центрофужните сокоизтисквачки, тези не повишават температурата на получения продукт.


Как всъщност работи?

В основата на работата на този тип сокоизтисквачки стои специална цедка, която извлича сока от плодовете и зеленчуците. Тя трябва да се почиства редовно, като специалистите препоръчват да я измивате внимателно на всеки един-два литра произведен сок. Така можете да бъдете сигурни, че сокоизтисквачката ще ви служи безотказно дълго време.


Цветни и модерни решения

Центрофужните сокоизтисквачки се предлагат и в по-скромни размери, така че да паснат на капацитета на всяка кухня. Те придобиват все по-интересни форми и цветове, а с малко лед получените сокове са вкусни и освежаващи. Ако все още изпитвате колебания относно подходящия модел сокоизтисквачка за вашето домакинство, направете безплатна заявка в MaistorPlus! Тя ви дава възможност да получите експертни съвети от водещи специалисти, както и да разгледате техните предложения и проекти без допълнително обвързване!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Иван Петков
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
Антон Грънчаров VIP
Цялостен ремонт, София
31 извършени проекта
РАЙ Билдинг76ЕООД
Покривни услуги, Самоков
6 извършени проекта
Хоум Рок Билдър ЕООД
Цялостен ремонт, София
9 извършени проекта
Петър Петров
Цялостен ремонт, София
16 извършени проекта