Практични шкафове и чекмеджета в кухнята

Публикувано на 29/10/2014 от Адриана | Последна редакция на 09/08/2016 | Видяно 31 479 пъти

Дълбоките празни чекмеджета без отделения са отживелица. На мода днес са чекмеджета от нов вид, които са специално създадени и “отдадени” на кухненските инструменти, които съхраняват. Изработени са от плътно дърво и напомнят дървени кутии, като не е задължително да се отличават с дълбочина. Oнова, което ги прави различни е, че в тях има специално издълбано място за всеки предмет и придават неповторим стил на всяка кухня.

Вижте още: 9 креативни идеи за малка кухня


Практични шкафове и чекмеджета в кухнята

“Всяко нещо ще ти е пречка в краката, докато не го поставиш на правилното място.”

Народната поговорка илюстрира по най-добрия начин нуждата от ефективни системи за съхранение в кухнята. Модерната кухня не се състои само от мивка, работен плот, печка и котлон. Ще я познаете по практичните кухненски шкафове, в които съдове за хранене, тенджерите и тиганите са добре органзирани и подредени; по специалните чекмеджета с отделения за прибори и готварски инструменти, които ги правят леснодостъпни и удобни за ползване.

В тази статия сме ви подготвили специална селекция с едни от най-добрите системи за съхранение, които ще превърнат вашето готварско помещение в кухня-мечта! Ако търсите бърз и удобен начин да реализирате идеите, които ще ви предложим, направете безплатно запитване за обзавеждане и реновиране на кухня в MaistorPlus и сравнете оферите и репутацията на изпълнителите, които са регистрирани в платформата.


Чекмеджета с отделения

Друг вариант на плътните чекмеджета са тези със специални отделения за прибори, инструменти, дори за чинии. Органайзерите във вътрешността им помагат за това предметите в кухнята ви да са подредени и удобни за ползване. Вашият ангажимент е да връщате всяко нещо на мястото му, за да можете бързо и лесно винаги да откривате онова, което търсите.


Ъглови чекмеджета

При обзавеждането на кухнята неминуемо остават ъглови зони, които са по-труднодостъпни и затова често не се използват по предназначение. Един от вариантите да ги въведете в употреба са ъгловите чекмеджета, които ще “осмислят” пространството.

Вижте още: Как да спечелим място в кухнята


Ъглови шкафове

Освен с чекмеджета, ъглите в кухнята могат да бъдат заети от модерни кухненски шкафове. Примерът, който сме ви показали представлява дълбок шкаф със специален механизъм, който ви осигурява бърз и лесен достъп до готварските съдове.


Висящи стойки за тигани

На всеки готвач поне веднъж му се случвало да търси подходящия тиган в шкафа, а той да е най-отдолу. Механизмът на висящите стойки дава решение на този проблем. Той е практичен и удобен за всяка кухня. Най-добрият вариант е да бъде монтиран в шкаф, за да предпазва уредите от замърсяване. Но за подобнa стойка може да бъде използвана и обикновена закачалка на стената.


Придадете стил, индивидуалност и практичност на вашата кухня

Искате да придадете стил, индивидуалност и практичност на вашата кухня? Потърсете специалист в кухненското обзавеждане, който да изработи шкафовете и чекмеджетата по ваш проект. Направете безплатна заявка в MaistorPlus.com, сравнете офертите и репутацията на фирми и майстори във вашия район и изберете най-подходящия изпълнител сред кандидатите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ЕлПерфект
Електроуслуги, София
13 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта