Да внесем елегантност в дома си с кухня в сиво и бяло!

Публикувано на 21/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/03/2019 | Видяно 2 136 пъти

Ярките и наситени цветове бяха много актуални в последните години що се отнася до интериора – цветно, шарено и смело. На фона им някак си назад останаха семплия стил и елегантност. Затова сега сме решили да ви представим напоследък пренебрегваната комбинация от бяло и сиво, която можете да ползвате за една чудесна изчистена и стилна кухня. Като в сцена от черно-бял филм ще се пренесем в студената красота на тази класическа цветова комбинация и ще разгледаме различни идеи, благодарение на които кулинарния ви кът може да придобие великолепен и непреходен вид. А за да реализирате онези от тях, които най-много са ви допаднали, можете да намерите доказани специалисти за ремонта на кухненското помещение в нашия сайт. 


Елегантна сиво-бяла кухня

Бялото и сивото са неутрални цветове, изключително гъвкави, когато става дума за оформление на модерно и хармонично обзавеждане в кухнята. Те не се натрапват, не излизат от мода и са подходящи за всеки интериор. Комбинацията помежду им може да е едновременно семпла, но и много стилна и елегантна. Бялото отваря помещението, създава пространство, отразява светлината и носи усещането за чистота и свежест. Сивото, от своя стана, може да бъде използвано в различни нюанси – от лек отенък до наситен, почти черен цвят. То внася доза драматизъм, а с леко строгия си характер, присъщ за него, може да придаде луксозни нотки дори на най-обикновената мебел в къщата. 

Вижте още: Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс


Контраст и игра на сенки в кухнята

Сивото е комбинация от бяло и черно, и в зависимост от това кой от двата цвята преобладава съответно може да бъде леко и нежно или наситено и интензивно. Изберете тоналността, която най-много ви допада и създайте контрастни елементи в кухнята.

  • Ако помещението и малко и тъмно, по-добре изберете бялото за основа – белите стени и кухненски шкафове комбинирайте със сиви плотове, тъмен под или красива тъмна маса със столове. Това ще създаде игра на сенки и контрасти, великолепен интериор и стилна визия, която ще впечатлява с изчистени линии.
  • Друг вариант е да подберете сивото за основа, като така ще направите вида по-интересен и разчупен. Можете да боядисате една от стените, да заложите на сиви шкафове или плот от сиво-бял мрамор. При всички случаи няма да сбъркате в избора си.


Разнообразни комбинации от сиво и бяло в кухнята

Ако изберете кухня в сиво и бяло, ще си подарите не само чудесен и стилен вид, но и възможност лесно и бързо, без много инвестиции, да променяте интериора. Както вече споменахме – това са неутрални цветове, съответно съчетанието им с всеки друг цвят, който в момента ви допада, се случва с минимални усилия. С лекота можете да внесете красив цветен акцент в кухнята в зависимост от настроението ви. Всеки цвят идеално ще изпъква и ще контрастира на основните и по този начин можете да си създавате разнообразие в ежедневието. Великолепна идея са цветните уреди или текстил. Те са малки детайли, които не променят из основи вида на кухненския кът, но ще освежат атмосферата. 

Създаването на красива и стилна кухня може да стане реалност и за вас, като се доверите на препоръчаните изпълнители, регистрирани в сайта на MaistorPlus. Ако сте решили да преобразите помещението и да му продадете елегантен и завладяващ вид – задайте проект и се свържете с опитни специалисти. Сравнете офертите, които ще получите от тях, проучете репутациите на кандидатите и се спрете на този, който максимално отговаря на очакванията ви. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
102 извършени проекта
Георги Димитров
Цялостен ремонт, София
12 извършени проекта
TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Алекс Алексиев
ВиК Услуги, Банкя
7 извършени проекта
Ивайло Петров
Електроуслуги, София
26 извършени проекта
Арсо Строй ЕООД
Покривни услуги, София
6 извършени проекта