Да внесем елегантност в дома си с кухня в сиво и бяло!

Публикувано на 21/01/2018 от Биляна Нинова | Последна редакция на 27/03/2019 | Видяно 2 160 пъти

Ярките и наситени цветове бяха много актуални в последните години що се отнася до интериора – цветно, шарено и смело. На фона им някак си назад останаха семплия стил и елегантност. Затова сега сме решили да ви представим напоследък пренебрегваната комбинация от бяло и сиво, която можете да ползвате за една чудесна изчистена и стилна кухня. Като в сцена от черно-бял филм ще се пренесем в студената красота на тази класическа цветова комбинация и ще разгледаме различни идеи, благодарение на които кулинарния ви кът може да придобие великолепен и непреходен вид. А за да реализирате онези от тях, които най-много са ви допаднали, можете да намерите доказани специалисти за ремонта на кухненското помещение в нашия сайт. 


Елегантна сиво-бяла кухня

Бялото и сивото са неутрални цветове, изключително гъвкави, когато става дума за оформление на модерно и хармонично обзавеждане в кухнята. Те не се натрапват, не излизат от мода и са подходящи за всеки интериор. Комбинацията помежду им може да е едновременно семпла, но и много стилна и елегантна. Бялото отваря помещението, създава пространство, отразява светлината и носи усещането за чистота и свежест. Сивото, от своя стана, може да бъде използвано в различни нюанси – от лек отенък до наситен, почти черен цвят. То внася доза драматизъм, а с леко строгия си характер, присъщ за него, може да придаде луксозни нотки дори на най-обикновената мебел в къщата. 

Вижте още: Невероятни цветови комбинации за кухненски бокс


Контраст и игра на сенки в кухнята

Сивото е комбинация от бяло и черно, и в зависимост от това кой от двата цвята преобладава съответно може да бъде леко и нежно или наситено и интензивно. Изберете тоналността, която най-много ви допада и създайте контрастни елементи в кухнята.

  • Ако помещението и малко и тъмно, по-добре изберете бялото за основа – белите стени и кухненски шкафове комбинирайте със сиви плотове, тъмен под или красива тъмна маса със столове. Това ще създаде игра на сенки и контрасти, великолепен интериор и стилна визия, която ще впечатлява с изчистени линии.
  • Друг вариант е да подберете сивото за основа, като така ще направите вида по-интересен и разчупен. Можете да боядисате една от стените, да заложите на сиви шкафове или плот от сиво-бял мрамор. При всички случаи няма да сбъркате в избора си.


Разнообразни комбинации от сиво и бяло в кухнята

Ако изберете кухня в сиво и бяло, ще си подарите не само чудесен и стилен вид, но и възможност лесно и бързо, без много инвестиции, да променяте интериора. Както вече споменахме – това са неутрални цветове, съответно съчетанието им с всеки друг цвят, който в момента ви допада, се случва с минимални усилия. С лекота можете да внесете красив цветен акцент в кухнята в зависимост от настроението ви. Всеки цвят идеално ще изпъква и ще контрастира на основните и по този начин можете да си създавате разнообразие в ежедневието. Великолепна идея са цветните уреди или текстил. Те са малки детайли, които не променят из основи вида на кухненския кът, но ще освежат атмосферата. 

Създаването на красива и стилна кухня може да стане реалност и за вас, като се доверите на препоръчаните изпълнители, регистрирани в сайта на MaistorPlus. Ако сте решили да преобразите помещението и да му продадете елегантен и завладяващ вид – задайте проект и се свържете с опитни специалисти. Сравнете офертите, които ще получите от тях, проучете репутациите на кандидатите и се спрете на този, който максимално отговаря на очакванията ви. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
Илиян Иванов
Електроуслуги, София
11 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Blagomir Nochev
Мебели и обзавеждане, София
11 извършени проекта
DYSIGN
Архитектура и дизайн, София
7 извършени проекта
Кирил Алексиев
Цялостен ремонт, София
6 извършени проекта