4 идеи за компактни кухни със запомнящ се дизайн

Публикувано на 29/11/2017 от Дора Пенкова | Последна редакция на 26/02/2019 | Видяно 2 228 пъти

Кухните, ограничени в пространството, са често срещано явление по нашите ширини. Тяхното правилно разпределение, съобразено със спецификите на цялото жилище, създава нужния уют и удобство за обитателите, които да се развихрят и създадат кулинарни шедьоври. На вашето внимание тук ще представим четири интериорни идеи, които ще ви вдъхновят да осигурите на компактната си кухня запомнящ се дизайн. Добавете към тях щипка и от собственото си въображение, за да постигнете отлични резултати, открояващи се с индивидуалния ви почерк. А ако имате нужда от цялостно ремонтиране на кухнята си, можете да разчитате на препоръчаните изпълнители, регистрирани в нашата платформа. 


Уютна малка кухня с аромат на вино

Ценителите на виното без съмнение ще оценят всяка възможност за удобно съхранение на любимата си изискана напитка в скромната си, но уютна кухня. Колкото и маломерен да е кулинарният кът, винаги може да се намери подходящ начин винените запаси да бъдат умело приютени. Нещо повече, виненият шкаф може да се превърне в главен интериорен герой:

  • Използвайте една от стените, за да монтирате върху нея оригинално решение за чашите и бутилките за вино. Препоръчително е да заложите на открити рафтове и отделения. В компактната ви кухня стандартните шкафчета с вратички не са удачен избор, тъй като биха стеснили пространството. 
  • Възползвайте се от нишите, включително тези в кухненския ви остров, и създайте с тяхна помощ истинска винена изложба. Така, освен прекрасно допълнение към вкусните ви гозби, ще си имате и оригинални декорации от отбрани реколти. 

Вижте още: Направете си сами страхотен шкаф за вино


Португалски колорит за малката кухня

Белият цвят е изключително подходящ избор за малката кухня, тъй като оптически увеличава пространството и създава усещане за чистота и свежест. За да бъде представен в най-добрата си светлина обаче, е важно да бъде подпомогнат от запомнящ се цветен акцент. Като такъв прекрасно се включват колоритните португалски плочки, които имат качеството винаги да създават очарование около себе си, без значение колко разнообразна е пъстротата им. Поставени на пода, изискват интериорно надграждане с бели шкафчета и олекотена трапезна маса със стъклен или светъл дървен под. Удачен избор са и за кухненски гръб, който отново да контрастира на обзавеждане, решено предимно в бяло.


Открити рафтове за съхранение

Малките кухни се погаджат чудесно с откритите рафтове, затова смело ги използвайте в интериора. Заложете на дървени, в натуралния им вид или пък ги боядисайте в светъл нюанс. Освен като място за съхранение на приборите, аксесоарите и съдовете, които използвате редовно, те могат да се превърнат във изложбена зона за декорациите, с които държите да се похвалите. Разбира се, позволена е и комбинация между практичното и естетичното. Все пак, внимавайте да не утежните обстановката с прекомерно количество вещи. Добре преценете кои в действителност са ви нужни и отстранете излишните, в противен случай енергията застоява, а това се отразява негативно на цялостната атмосфера в помещението. 

Вижте още: Отворени кухненски рафтове


Геометричните форми като акцент в кухнята

Макар и сравнително компактно, това помещение е достатъчно широко, за да обедини кухня и трапезария, съчетавайки отделните елементи по уникален начин. Акцентът неминуемо пада върху стените, облечени в плочки, чийто дизайн набляга на геометричните форми. Последните са още едно удачно интериорно решение за малкия ви кулинарен кът, особено когато желанието ви е да му придадете модерен и разчупен облик.

Ако искате да превърнете и вашата малка кухня в любимата стая от апартамента, в която се случват кулинарни чудеса и всичко е прибрано на удобно за вас място, може да се консултирате с вътрешните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus. Те ще ви помогнат да реализирате своите идеи и ще ги надградят. Можете да заявите проект напълно безплатно и на база получените оферти да изберете тази, която се доближава най-много до вашите нужди и изисквания.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
54 извършени проекта
Румен Насев VIP
Мазилки, София
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта