Направете си сами страхотен шкаф за вино

Публикувано на 25/01/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 25/01/2017 | Видяно 11 851 пъти

Много от вас ще се съгласят, че по-хубава напитка от виното няма. Сигурно всеки любител-сомелиер мечтае да си има у дома красив шкаф, в който да настанява бутилките си за специални поводи. Разбира се, най-добрият начин би било да се обърнете към професионалистите, специализирани в изработката на мебели по поръчка. Така ще имате уникален шкаф, който ще пасва идеално на мястото, което сте му отредили. В случай че като малки сте обичали часовете по трудово, за вас има и друг вариант - вижте лесен начин как сами да си направите уникална вещ по собствен вкус и предпочитание.


Кутия за бутилки

На практика не се налага да изработвате дървения корпус. Всичко, от което имате нужда, за да направите лесно своя нов шкаф за вино, са кутии за бутилки. Кръгли или квадратни, те ще бъдат вашата основна единица и ориентир. Благодарение на тях ще можете да претворите в съоръжение за вино всеки шкаф, защото монтирани във вътрешната му част, те ще станат идеалните поставки за вашите бутилки.

Вижте още: Направете си сами практична поставка за чаши от палети


Използвайте ги за сърцевина

Кутиите за бутилки всъщност ще са сърцевината на вашия шкаф. Те ще се разположат в него вместо рафтове, за да подслонят дори най-скрито пазените ви вина.

Те могат да бъдат метални, дървени, дори и от по-твърд картон. Ако не харесвате оригиналния им цвят, спокойно може да ги пребоядисате, за да придадете индивидуалност на своя шкаф.


Наредете вината в шкафа

Щом сте се сдобили с кутиите за бутилки, вече може да ги наредите в своя шкаф или дори под някой рафт. Ако размерите ви позволяват да наредите кутиите плътно една до друга, те ще се фиксират достатъчно стабилно, така че няма да има нужда да ги захващате допълнително, самите стени на шкафчето ще играят стабилизираща функция. Сами може да се уверите, че крайният резултат е повече от ефектен и никой не би предположил, че новото ви винено съоръжение изисква толкова малко усилия.

Вижте още: Направете си сами разглобяема къщичка за игра


Направете си рафт от вино

Друга оригинална идея, която може да приложите сами и без особено усилия, е да си направите рафт от кутиите за вино. Нужен ви е правилният брой кутии за бутилки, така че да изградите стабилно конструкцията си. За да ги привържете в общо цяло, са ви необходими стоманено въже и обтегачи. Веднъж завързани и стегнати, кутиите за вино стават стабилна основа, върху която може да поставите рафт и да декорирате с нея дома си. Импровизираният отворен шкаф има модерна визия и заедно с това подчертава любовта ви към напитката. Разбира се, можете отново да заложите на дървени или стъклени стени, от вас зависи как ще изглежда крайният продукт.

Ако идеите са ви харесали, но не покриват критериите ви за стил и искате по-специален шкаф за вино, потърсете услугите на хората, които се занимават с изработка на мебели по поръчка. В MaistorPlus ще откриете техните профили, кратко представяне и мнението на предишни потребители, които са ползвали услугите им. Ако пък желаете да видите каква ще е цената за реализацията на идея, която вече сте си наумили, заявете проект безплатно, за да получите най-добрите условия.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
105 извършени проекта
"Никола
Ремонт на баня, Пловдив
85 извършени проекта
Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Златин Господинов
ВиК Услуги, София
13 извършени проекта