4 стилни дървени кухни

Публикувано на 13/07/2020 от Лидия Йорданова | Последна редакция на 13/07/2020 | Видяно 4 372 пъти

Има нещо много успокояващо в дървена кухня. Може би е завръщането към корените ни. Независимо дали става въпрос за дъб, бук или бор, дървото носи мекота. Може да бъде топло, модерно и уютно. Това е материал, който е не само дълготраен, но става по-добър с възрастта. Износените с годините дървени повърхности притежават блясък, който е красив.

Ще ви покажем дървени кухни, както традиционни, така и модерни. Ние се влюбихме в тях. Може би вие ще го направите. А ако имате нужа от още идеи или професионално изпълнение, може да се обърнете към специалистите, регистрирани на MaistorPlus.


Кухня, „облечена“ в бор

Атмосферата в тази кухня напомня планинска хижа. Това не е случайно. Дървото, използвано за „облекло“ на помещението е алпийски бор. Ако сте пътешественици по душа, то борът би ви пренесъл в Швейцарските или Френските Алпи за секунди.

  • Типично за алпийската архитектура, кухненските артикули са облицовани с борови дъски, положени хоризонтално. Все пак имаме пълно избягване от кича и лукса, което подчертава модерен и същевременно скромен външен вид.
  • За пода се използва същият дървен материал.
  • Борът придава задушевност и интимност на кухнята. Това го прави почти ексклузивен и авторитетен на фона на останалите.

Вижте още: Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство


Кухня, „облечена“ в дъб

Вероятно нищо не е в състояние да бие красотата на кухня от масивна дървесина и нещата, които казва това за личността ви. Изборът е богат и човек лесно може да се изгуби. Не се притеснявайте, ако не сте сигурни как точно искате да изглежда вашата мечтана дървена кухня.

  • Естественият дъбов цвят дава свобода. От една страна, защото светлината обича този конкретен дървен материал, от друга, защото той понася и по-тъмния интериорен дизайн.
  • Облите форми в кухнята са прелюдия към нежни дъбови извивки и чувственост.
  • Дъбът е предпочитан пред останалите материали, когато става дума за кухни. Така е, защото пасва на всякакви помещения.


Селски бит и дъбов финиш в кухнята

Селският стил може да е учудващо добра идея в днешния забързан и урбанизиран свят. Да се върнем към простичките визия и обстановка понякога може да е всичко, от което имаме нужда.

  • Тази дъбова кухня постига именно това – забавяне на темпото, спиране на времето и връщане назад през годините, когато „на село“ означаваше щастие.
  • Красивата дъбова конструкция правят приветлива тази кухня, пълна с естествен чар.
  • Към кухненския плот се спускат две малки греди, чиято цел е да наподобят кладенец вътре в самото помещение. За да изглежда още по-автентично, отстрани са залепени камъчета. Тази проява на творчество прави дървената кухня уникална.


Модерна кухня от дъб

Това е една съвременна дървена кухня. Все пак дървото има специален вид връзка с плетени съдове, като кошове и кошници и така неимоверно ни кара да се чувстваме част от природата.

  • Специфичното в случая е, че тук има дървена рамка около кухненската печка. Това е донякъде нестандартно и новаторско решение, защото подобен вид дървен масив подхожда повече на камина.
  • Разбира се, подобен избор може да оскъпи значително проекта.

Големите кухни обаче са идеални за дървено „облекло“. Затова вкарайте някои дървени елементи, дори и да не са в цялата кухня. Допитайте се до експертното мнение на  професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат със съвети и чудесни идеи. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Energy Solutions
Отопление и климатизация, София
24 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
ИВАН НИСТОРОВ
Боядисване и декорация, София
42 извършени проекта
РЕАЛСТРОЙ
Дограма и остъкляване, Перник
11 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта