Модерна кухня от дъб

Последна редакция на 24/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 351 пъти

Това е една съвременна дървена кухня. Все пак дървото има специален вид връзка с плетени съдове, като кошове и кошници и така неимоверно ни кара да се чувстваме част от природата.

  • Специфичното в случая е, че тук има дървена рамка около кухненската печка. Това е донякъде нестандартно и новаторско решение, защото подобен вид дървен масив подхожда повече на камина.
  • Разбира се, подобен избор може да оскъпи значително проекта.

Големите кухни обаче са идеални за дървено „облекло“. Затова вкарайте някои дървени елементи, дори и да не са в цялата кухня. Допитайте се до експертното мнение на  професионалистите, регистрирани при нас. Те ще ви помогнат със съвети и чудесни идеи. Още сега може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Свързано:

Идеи за кухня 4 стилни дървени кухни

На снимката виждаме дървена кухня, която умело е съчетала съвременната визия с елементи от миналото. Подът е покрит с гранитогрес. Оставена е дървена касетка, пълна със зеленчуци. Още една се подава от шкафа. Бяла кофа с чесън е разположена между тях. И тази кухня е от дъб – най-често използвания материал за кухненско обзавеждане. На пръв поглед силно впечатление прави заоблената форма на кухненския плот. Върху него е поставена ваза с бели цветя, също няколко порцеланови чинии и кърпа. Виждат се още няколко саксии с цветя, позиционирани на перваза на големия прозорец. Светлината, проникваща през него, прави помещението по-приветливо и приятно за обитаване. От двете страни на прозореца има дървени шкафчета с необичайна форма. На стената се намира и окачен часовник. Над готварската печка е изградена цяла дървена конструкция. Три лампи са монтирани в нея. Те са чудесни за подобряване на видимостта по време на готвене. Върху тази дървена лавица се виждат декоративни чинии и бурканчета с подправки. До самата печка се виждат закачена на стената черпак, дупчеста лъжица, шпатули и други такива прибори. Под тях има оливерник. По-страни има висок дървен шкаф, чиито вратички имат стъклена част. През нея може да се видят чаши подредени по рафтчетата.