Селски бит и дъбов финиш в кухнята

Последна редакция на 25/04/2024 от Лидия Йорданова
Източник | Видяно 1 407 пъти

Селският стил може да е учудващо добра идея в днешния забързан и урбанизиран свят. Да се върнем към простичките визия и обстановка понякога може да е всичко, от което имаме нужда.

  • Тази дъбова кухня постига именно това – забавяне на темпото, спиране на времето и връщане назад през годините, когато „на село“ означаваше щастие.
  • Красивата дъбова конструкция правят приветлива тази кухня, пълна с естествен чар.
  • Към кухненския плот се спускат две малки греди, чиято цел е да наподобят кладенец вътре в самото помещение. За да изглежда още по-автентично, отстрани са залепени камъчета. Тази проява на творчество прави дървената кухня уникална.

Свързано:

Идеи за кухня 4 стилни дървени кухни

Тази дървена кухня кореспондира със селския бит по няколко начина. Изключително успешна и същевременно нестандартна идея е да се налепят камъчета по плота на кухнята. В комбинация с двете греди, които се спускат от тавана, се създава усещането, че вътре в самата кухня има кладенец. Подът е покрит с гранитогрес. До плота има подпряна плетена кошница, в която има продукти. Две бели лампи се спускат от тавана, по който има още наредени греди. В кухнята има множество шкафове, както на първа, така и на втора линия. Готварската печка е от по-старите модели – още един символ на селския бит – от нея излиза черен кюнец. Плотовете са отрупани с кухненска посуда и прибори. Виждат се бяла кана, кантар, синя купа с бъркалка в нея, портокали в панерче, два плетени панери за хляб и саксийно цвете. Върху един от котлоните има поставена тенджера. Непосредствено над тях има дървен шкаф от дъб, в който са наредени няколко книги. До него има две рафтчета, монтирани едно под друго. На тях са поставени прозрачни бутилки с различни течности, купички и чашка. Вижда се част и от друго помещение. На стената е закачена картина. Забелязват се маса с два стола. Масата е с дървена повърхност, но с метални кръстосани крака.