Направи си сам "вълшебни" ароматни топчета

Публикувано на 04/11/2015 от Катерина Костадинова | Последна редакция на 22/07/2016 | Видяно 5 755 пъти

Какво ще кажете за идеята да си направите сами симпатични и практични домашни ароматизатори, които могат да намерят купища приложения в дома ви? Ще спестите много пари и ще се сдобиете с ароматни помещения в жилището си, при това ухаещи по ваш вкус. Процесът на направа е невероятно лесен, а ние, благодарение на приятелите ни от "Направи сам", разполагаме с всички инструкции, които са ви необходими! Това е форум, който е утвърден от 10 години във виртуалното пространство и разполага с купища идеи за дома, градината и бита. А с помощта на професионалистите, регистрирани в MaistorPlus, можете да направите още много удивителни промени в интериора си. А сега, снабдете се с нужните продукти, отключете въображението си и ако имате деца, извикайте ги да се включат - време е да започваме!


Какви материали да си подготвите?

Продуктите, които ще ви бъдат необходими, са лесно достъпни и почти всяко домакинство разполага с тях винаги. Ето какви са те:

  1. Чаша и половина бяло брашно

  2. Една четвърт чаша сол

  3. Една четвърт ч.л. брашно

  4. Две трети, до една пълна чаша кипяща вода

  5. Аромат - есенциални масла и билки по ваш избор

  6. По желание - добавете оцветител

Виж също: Бъдете артисти! Декорирайте стената с 3D шарени кръгове


Предложения за ароматни масла и есенции

Има няколко изключително подходящи и свежи аромата, които бихте могли да използвате. На първо място, разбира се - лавандулата. Тя е успокояваща и е подходяща за всяка стая, а пропита в дрехите ви, доставя усещане за уют и релакс. Другият аромат с отпускащо действие е лайката, добре позната и любима на много от нас. Лимонът, от своя страна, събужда сетивата и носи свежест и спомени за лято. Няма как да пропуснем и традиционното за България - розово масло, което вдъхва цветна и нежна нотка с красивия си аромат.


Стъпки 1, 2 и 3

Стъпка 1:

Смесете всички сухи съставки заедно и разбъркайте старателно.

Стъпка 2:

Разбъркайте ароматната есенция с оцветителя и кипящата вода и ги изливайте постепенно върху сухата смес.

Стъпка 3:

Бъркайте, докато оформите еднородна консистенция.

ВАЖНО: Тук е моментът да контролирате количеството течност, затова не избързвайте да добавите цялата вода, преди да прочетете и останалите стъпки.

Виж още: Измайсторете сами чаровни и креативни възглавници


Стъпки 3 и 4

Стъпка 3:

Ако искате да оформите топчета, то не изливайте цялата вода, оставете сместа достатъчно гъста, за да ви е лесно да ги направите, като ги търкаляте между дланите. Ако имате силиконови или пластмасови формички, можете да оставите консистенцията по-течна и да я изсипете в тях.

Стъпка 4:
Оставете оформените ароматизатори за минимум 24 часа да изсъхнат.


Как можете да ги използвате?

Поставени в цветни торбички от плат, те се превръщат в уникален, ръчно изработен подарък. Съхранявани по този начин, можете да ги пъхнете и в чекмеджето или гардероба, за да ароматизират дрехите ви. Или пък използвайте връвчица, за да закачите уханните торбички на коледното дърво! Друг вариант за декорация е като си направите микро-градинка в прозрачна купа и да ги подредите отгоре. Използвайте въображението си и сами намерете още много проложения на топчетата. А при необходимост от промени в интериора в дома ви, потърсете помощници сред професионалистите, регистрирани в MaistorPlus. Или заявете проект, за да ви изпратим безплатно подбрани оферти - разгледайте ги и изберете сами най-добрата фирма, на базата на дейностите и клиентските оценки, които ще имате възможност да видите.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Gstroy
Цялостен ремонт, София
20 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Младен Георгиев
Покривни услуги, София
25 извършени проекта
ВиК Инженеринг
ВиК Услуги, София
9 извършени проекта
"Ивикс Строй"
Сухо строителство, Велико Търново
24 извършени проекта