Бъдете артисти! Декорирайте стената с 3D шарени кръгове

Публикувано на 11/10/2015 от Нели Минчева | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 2 980 пъти

Искате ли да сътворите оригинално и красиво украшение за стената в хола? Да, можете да се справите и сами. Просто следвайте настоящите инструкции и ще се убедите, че и вие можете да бъдете артисти! А ако искате да внесете по-голяма промяна у дома, не се колебайте да се посъветвате с подходящ за целта интериорен дизайнер.


Кои са подходящите цветове?

Резултатът, към който се стремим, е триизмерна артистична инсталация, съставена от няколко кръгчета с различна големина. На първо време е нужно да изберете цветовете. Можете да съчетаете четири или пет цвята по ваш избор. Преди да започнете сглобяването обаче, подредете разцветките една до друга и се убедете, че те си пасват добре. Ако някоя ви се стори излишна, не се притеснявайте да се разделите с нея. И с останалите цветове ще се получи чудесна инсталация.

Вижте още: Направете си сами килим във формата на лъвче


Какво ви е нужно?

  • Дървени дискове в няколко размера - можете да ги намерите в занаятчийските магазинчета или да си ги направите сами

  • Слабо лепящо хартиено тиско - от магазините за арт материали

  • Акрилни бои и четки

  • Дървени пръчици и инструмент, с който да ги режете

  • Лепило за дърво

  • Чук и малки пирончета

  • Голяма дървена основа със закачалка за окачване на стената - от магазините за арт материали


Изпълнението

1. Започнете с облепването на дървените кръгчета с хартиеното тиксо, така че да се получат различни форми. Боядисвайте с различни цветове на площта извън тиксото. Оставете да изсъхне.

2. Отлепете тиксото и повторете процеса с друг цвят. Комбинирайте цветовете по ваш вкус и се забавлявайте! По този начин обработете всички дървени дискове.

3. Нарежете дървените летвички. Трябва да се получат общо 4 дължини, с тях ще прикрепвате кръговете за дървената основа и от дължината на летвите ще зависи на какво разстояние един от друг ще се намират цветните кръгчета.

4. Започнете залепването на пръчиците към дисковете. Най-добре е предварително да намислите как ще изглежда конструкцията, макар и да е ясно, че в процеса на работа нещата малко ще се променят.

5. С лепилото за дърво залепете всяка една от пръчиците в центъра на опаката страна на цветния кръг. За допълнителен пласт в инсталацията можете да залепите няколко кръгчета директно за основата, без помощта на летвички. Оставете да изсъхне според указанията на опаковката на лепилото.

6. След като лепилото е изсъхнало добре, пристъпете към залепването на всяка една от летвичките към основата. За допълнителна здравина можете да използвате пирончета, които да влязат в долния край на пръчиците от обратната страна на дървената основа.

7. Оставете инсталацията да изсъхне добре за 24 часа, преди да я окачите на стената.

 

8. И... Окачете произведението си!

Вижте още: Превърнете детските рисунки в модерно изкуство


Похвалете се!

След като вашата разкошна творба е готова и за нея е намерено най-правилното място на стената, поканете гости и се похвалете с постигнатото. Не се учудвайте, ако ви се наложи да направите още една пъстроцветна инсталация - по поръчка на някой от приятелите ви.

А ако искате да промените още нещо в интериора си, обърнете се към професионален интериорен дизайнер, с когото заедно ще сътворите чудеса. В MaistorPlus можете да пуснете безплатна заявка за своя проект и да получите няколко конкурентни оферти, от които да изберете най-подходящата за вас. При нас са налични и отзиви за работата на въпросните професионалисти, от техни предишни клиенти, с които можете да се запознаете и това да спомогне при избора ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Сашо Арсов
Боядисване и декорация, София
11 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта