Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство

Публикувано на 03/11/2017 от Биляна Нинова | Последна редакция на 03/11/2017 | Видяно 3 918 пъти
Дървените кухни – топлина и уют за цялото семейство

Кухнята е сърцето на дома – това може да ви звучи клиширано, но само, защото е самата истина. Помислете за последното събиране, което сте организирали – цялата къща е изчистена и подредена, всичко е на мястото си, навсякъде сте подготвили места за сядане, поставили сте подложки за чаши и храна, и изведнъж – къде се събират всички? В кухнята. Без значение дали става дума за приятелска среща, хранене или писане на домашни – кухнята винаги е най-притегателното кътче, генералният щаб на всяко семейство. Защото това е мястото, където за всекиго има по нещо – хапване, питие, топла напитка или просто удобна маса. И след като това е толкова специално място, нека го направим уютно и красиво, стилно и модерно. Регистрираните специалисти за ремонт на кухня в Maistorplus ще се погрижат за това вместо вас!

Цвят, дърво и естествени материали

Цвят, дърво и естествени материали

Използването на дървени плотове, фурнири и шкафове придава на помещението топлина и дълбочина. Тази мода е особено популярна в Европа, но в последните години все по-разпространена и в Щатите. За нарастващата тенденция към използването на този материал има много причини, но основната е насочването към ползване на естествени материали в интериорния дизайн и връщането на природата обратно в дома. Дървените плотове показват великолепно жилките на дървото, от което са направени – всяка линия и шарка сякаш разказва история. Този стил в дизайна е подходящ за хора, които обичат да са сред природата и могат да оценят нейната красота и неповторимост.

Подберете качествени материали

Подберете качествени материали

От съществено значение при изграждането на дървени плоскости в кухнята е те да са от качествен материал и да са с добра изработка. Доверете се на доказани майстори, които да се погрижат вашите шкафове да са съвършено направени, за да можете да им се радвате с години. Направете запитване, опишете дървената кухня, която си представяте и те ще изработят предложения и проекти специално за вас. По този начин ще избегнете кривите шкафове или зле изработените плотове, които могат да съсипят мечтата ви за красива, уютна и модерна дървена кухня.

Изберете подходящ цвят

Изберете подходящ цвят

Както всичко в природата, дървото има свой характер и цвят. Не всяко дърво ще подхожда на помещението, което e отредено за кухня.

  • Ако разполагате с малко пространство, изберете светло дърво и при възможност избягвайте окачените шкафове – по този ще отворите място и помещението ще изглежда по-голямо и просторно.
  • Ако мястото позволява, създайте красив контраст с тъмни плоскости и светли стени, придайте характер на кухнята и внесете настроение.
  • За кухни, които са тесни и дълги също залагайте на светлите тонове, преценете колко да са широки шкафовете и плотовете, за да се движите спокойно и максимално използвайте ъглите и нишите, за да оптимизирате пространството.
  • При кухненските боксове, свързани с дневна или хол, е добре дървените елементи да се съчетават с останалата част от помещението, като цветове и материал, за да не се бият двата интериора.

Съчетайте дървото с други материали

Съчетайте дървото с други материали

Направете кухнята си наистина уникална, като съчетаете дървото с други естествени материали – камък или ковано желязо. Не само ще имате уютна кухня, но ще ѝ придадете модерен и оригинален вид. Разбира се, че не бива да се прекалява. Един вид дърво в комбинация от ковано желязо или лакирани плотове и елементи в ярък цвят, който да добави акцент, и имате перфектната комбинация, от която всеки ще се впечатли. Съществуват безбой подобни комбинации, които ще внесат в кухнята ви онзи прекрасен вид на помещение, излязло от лъскаво списание.

Ако вече имате идея, ще ви помогнем да я направите реалност. Направете запитване за проект съвсем лесно и напълно безплатно. След което по него ще кандидатстват специалисти в сферата на ремонт на кухня, ще можете да сравните техните предложения и да изберете най-подходящото. Придайте на своята кухня уникална дървена визия.