Спестете място - пренесете кухнята си на балкона

Публикувано на 12/10/2017 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 12/10/2017 | Видяно 13 085 пъти

Сред основните проблеми при обзавеждането на жилище на съвременния градски човек е ограничената площ. Големите апартаменти са скъпи, а малките трудно побират всичко необходимо. И така се появява нуждата от креативност и по-разчупени идеи. Една от тях е да пренесете кухнята си или поне част от нея на балкона. Бихте могли да го вградите към общото помещение или само да оградите нужната част. А по-смелите вероятно биха го оставили отворен, за да се наслаждават на прохладния освежаващ въздух, дори когато останалите бягат на закрито. Ако ви е необходима професионална помощ, за да преустроите терасата си в кухня, разчитайте на доказали се специалисти.


Изнесете масата на терасата

Да спестите място, като пренесете кухнята си на терасата, звучи чудесно. Но ако балконът е твърде малък, за да побере печка, хладилник, шкафове, маса? Преценете кое от кухнята ви ще се върже най-добре на терасата. Най-лесно и практично е да изнесете масата си за хранене там. Ако балконът ви е остъклен, това означава, че дори през студените дни няма да е особен проблем да се храните на свеж въздух. А ако захладнее прекалено много, винаги бихте могли да я внесете вътре. Интересен вариант е вместо маса да изградите плот на балкона си на удобна за вас височина. Така ще разполагате с още повече пространство.


Балконът е и чудесно място за скара

Представете си лятна вечер, звездно небе и мирисът на скара около вас. Обикновено подобна картина се свързва с къмпинг, палатки, хижи. Но защо да не се наслаждавате на подобна атмосфера и вкъщи? Вероятно избягвате да правите скара в кухнята си, защото, когато тя е вътре, тази миризма някак изгубва очарованието си. Дори абсорбаторът и широко отворените прозорци трудно биха ви спасили. Представете си сега, че я приготвяте на терасата, докато приятелите и семейството ви се забавляват вътре на топло, също не звучи приятно. Решението е да изнесете не само приспособлението си за приготвяне на скара на терасата, но и масата, столовете и всички необходими принадлежности, за да си създадете истинско удобство. Така всички ще сте заедно на балкона, докато пържолките се приготвят и ще избегнете опушените тавани и мебели.


Кухня, изцяло изведена на терасата

Ако балконът ви е с достатъчно голяма площ, превърнете го изцяло в помещение с ново предназначение. Само си помислете колко удобно ще бъде да прибавите още една функционалност на дома си. Ако нямате място за маса със столове на терасата, преустройте я в място за готвене и използвайте всекидневната за хранене. Но ако ще превръщате балкона си в кухня, ще се наложи изцяло да го заградите. Няма как да разчитате, че времето ще е винаги благосклонно към вас, когато решите да готвите. А и не е препоръчително да излагате електроуредите си на риск от намокряне.


Изцяло вграден балкон в кухнята

И стигнахме до най-често срещания в България вариант - изцяло вградена в кухнята тераса. Така наистина разширявате пространството, предпазвате се от всякакви лоши климатични условия и сте свободни да разполагате всичко, където ви е удобно. Минусът е, че напълно се лишавате от балкон. Но ако разполагате с втори, е чудесен вариант. Ако ли не, винаги можете да седнете на пейката пред блока, като пожелаете да сте на открито. Ако това е и вашият вариант, обърнете се към доказали се майстори за съдействие в преустройството на терасата и сравнете техните предложения и идеи. Само трябва да заявите проекта си и те ще се отзоват.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

stroimaxbg VIP
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Иво Методиев VIP
Цялостен ремонт, София
106 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
28 извършени проекта
НМТ СТРОЙ
ВиК Услуги, София
6 извършени проекта
Светослав Богданов
Паркет и ламинат, София
12 извършени проекта