Кухня без кафе е като спалня без легло

Публикувано на 15/07/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/07/2020 | Видяно 1 351 пъти

Всеки желае да се чувства уютно в дома си. И ако мекото легло ви дава това блажено усещане вечер, то ароматът на кафе ви го връща, дори когато станете в ранни зори. Само мисълта за горещата напитка е в състояние да ви загрее. А още щом отпиете първата глътка, кофеинът започва да ви зарежда за бодрост за целия ден. 

Кафето носи уют, който не приспива... Уют, който превръща жилището ви в дом. Дори да не сте любители на горчивата напитка, гостите ви може и да бъдат. Затова винаги имайте поне малък запас. Тук ще прочетете и какво още ви е необходимо, за да превърнете консумацията на кафе в пълно блаженство. На първо място са удобните маса, столове, диван, в които да сте в състояние да се насладите истински на кафето. Ако не сте сигурни, че вашите са такива, то специалистите ни с радост биха ви изработили нови и то точно според изискванията ви. 


Как да направите перфектното кафе?

Не е достатъчно просто да имате някакво кафе. То трябва да е наистина вкусно и ароматно, за да дари кухнята ви с уют.

 • Препоръчително е да е на зърна и да си го мелите собственоръчно точно преди да го приготвите. По този начин запазвате вълшебния мирис.
 • След това идва време и за приготвянето. Джезве, кафеварка, кафе машина... вариантите са много, важното е как и какво искате да постигнете.
 • Ако сте почитатели на силните усещания, изборът за вас е джезвето. С него приготовленията са сведени до минимум, получавате турско силно кафе, а измиването на съда става за няколко секунди.
 • Кафеварката е сходен вариант, но малко по-трудоемки.
 • А ако обичате разнообразието, то си вземете кафе машина, с която да приготвяте както чистата напитка, така и капучино и други вкусни кофеинови изкушения.

Вижте още: Каква кафемашина да изберем, за да се радваме на вкусно и ароматно кафе? 


В какво да го поднесете?

Ако не можете да живеете без кафе, вероятно бихте казали, че няма значение в какво ще го пиете. Но това не е напълно така. След като изживяването би могло да стане още по-чудесно, защо да не си направите това удоволствие.

 • Ако сте традиционалисти, порцелановите изящни чаши ще ви дадат усещането за приказно изживяване.
 • Ако сте по-пъстър човек, то и чашите ви по-добре да са шарени.
 • За влюбените се продават чаши, които се допълват по форма, изображения или надписи.
 • Съществуват дори чаши като фунийки за сладолед, от които да си похапвате, докато пийвате вкусното си кафе.
 • А ако се нуждаете от още повече сладост, бихте могли да си купите чаша с поставка за бисквити и други сладкиши.


Като си говорим за хапване...

Кафето е прекрасно и само по себе си в състояние да създаде уют и добро настроение във всяка една кухня. Но в комбинация с вкусен сладкиш, атмосферата в помещението става още по-приказна. Масата ви придобива завършен и привлекателен вид. А насладата се прераства в още по-високи измерения. Най-добрият вариант е вие самите да приготвите нещо вкусно.

Както прясно смлените кафени зърна завладяват с аромата си, така и мирисът на току-що изпечен сладкиш изпълва кухнята с позитивна енергия. Кексът и така модерните мъфини се забъркват за минути, а тортата с бисквити или готови блатове дори не изисква големи кулинарни умения и печене. Но приготвеното от вас, ще ви бъде още по-вкусно.


Изпипайте и цялостната картина

След като разполагате с вкусни кафе и сладкиш, както и с чудесни съдове, от които ще ги консумирате, е време да обърнете внимание и на начина на поднасяне.

 • От голямо значение е покривката. Бихте могли да се спрете и на шарена мушама или отделни постелки за хранене.
 • В допълнение е добра идея да използвате от поставки за чаши.
 • Сложете ваза с цветя в средата на масата.
 • А ако сте по-креативни и сръчни, украсете кофеиновата напитка и храната към нея. Колкото по-оригинално подредите масата, толкова по-добре ще се чувствате, когато се отпуснете на стола, дивана, фотьойла.

А ако желаете да ги смените с нови и по-удобни своите мебели, бихте могли да се обърнете към професионалистите, които изработват мебели по поръчка. Необходимо е само да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ЕТ "Венетон" VIP
Електроуслуги, София
108 извършени проекта
Стефан Михов
Боядисване и декорация, София
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
46 извършени проекта
Metodi Metodiev
Покривни услуги, София
Ангел Йочков
Каменоделски услуги, Пловдив
1 извършен проект
Кочо Райчев
Кърти, чисти, извозва, София