Кухня без кафе е като спалня без легло

Публикувано на 15/07/2020 от Кристина Кацарска | Последна редакция на 15/07/2020 | Видяно 2 120 пъти

Всеки желае да се чувства уютно в дома си. И ако мекото легло ви дава това блажено усещане вечер, то ароматът на кафе ви го връща, дори когато станете в ранни зори. Само мисълта за горещата напитка е в състояние да ви загрее. А още щом отпиете първата глътка, кофеинът започва да ви зарежда за бодрост за целия ден. 

Кафето носи уют, който не приспива... Уют, който превръща жилището ви в дом. Дори да не сте любители на горчивата напитка, гостите ви може и да бъдат. Затова винаги имайте поне малък запас. Тук ще прочетете и какво още ви е необходимо, за да превърнете консумацията на кафе в пълно блаженство. На първо място са удобните маса, столове, диван, в които да сте в състояние да се насладите истински на кафето. Ако не сте сигурни, че вашите са такива, то специалистите ни с радост биха ви изработили нови и то точно според изискванията ви. 


Как да направите перфектното кафе?

Не е достатъчно просто да имате някакво кафе. То трябва да е наистина вкусно и ароматно, за да дари кухнята ви с уют.

  • Препоръчително е да е на зърна и да си го мелите собственоръчно точно преди да го приготвите. По този начин запазвате вълшебния мирис.
  • След това идва време и за приготвянето. Джезве, кафеварка, кафе машина... вариантите са много, важното е как и какво искате да постигнете.
  • Ако сте почитатели на силните усещания, изборът за вас е джезвето. С него приготовленията са сведени до минимум, получавате турско силно кафе, а измиването на съда става за няколко секунди.
  • Кафеварката е сходен вариант, но малко по-трудоемки.
  • А ако обичате разнообразието, то си вземете кафе машина, с която да приготвяте както чистата напитка, така и капучино и други вкусни кофеинови изкушения.

Вижте още: Каква кафемашина да изберем, за да се радваме на вкусно и ароматно кафе? 


В какво да го поднесете?

Ако не можете да живеете без кафе, вероятно бихте казали, че няма значение в какво ще го пиете. Но това не е напълно така. След като изживяването би могло да стане още по-чудесно, защо да не си направите това удоволствие.

  • Ако сте традиционалисти, порцелановите изящни чаши ще ви дадат усещането за приказно изживяване.
  • Ако сте по-пъстър човек, то и чашите ви по-добре да са шарени.
  • За влюбените се продават чаши, които се допълват по форма, изображения или надписи.
  • Съществуват дори чаши като фунийки за сладолед, от които да си похапвате, докато пийвате вкусното си кафе.
  • А ако се нуждаете от още повече сладост, бихте могли да си купите чаша с поставка за бисквити и други сладкиши.


Като си говорим за хапване...

Кафето е прекрасно и само по себе си в състояние да създаде уют и добро настроение във всяка една кухня. Но в комбинация с вкусен сладкиш, атмосферата в помещението става още по-приказна. Масата ви придобива завършен и привлекателен вид. А насладата се прераства в още по-високи измерения. Най-добрият вариант е вие самите да приготвите нещо вкусно.

Както прясно смлените кафени зърна завладяват с аромата си, така и мирисът на току-що изпечен сладкиш изпълва кухнята с позитивна енергия. Кексът и така модерните мъфини се забъркват за минути, а тортата с бисквити или готови блатове дори не изисква големи кулинарни умения и печене. Но приготвеното от вас, ще ви бъде още по-вкусно.


Изпипайте и цялостната картина

След като разполагате с вкусни кафе и сладкиш, както и с чудесни съдове, от които ще ги консумирате, е време да обърнете внимание и на начина на поднасяне.

  • От голямо значение е покривката. Бихте могли да се спрете и на шарена мушама или отделни постелки за хранене.
  • В допълнение е добра идея да използвате от поставки за чаши.
  • Сложете ваза с цветя в средата на масата.
  • А ако сте по-креативни и сръчни, украсете кофеиновата напитка и храната към нея. Колкото по-оригинално подредите масата, толкова по-добре ще се чувствате, когато се отпуснете на стола, дивана, фотьойла.

А ако желаете да ги смените с нови и по-удобни своите мебели, бихте могли да се обърнете към професионалистите, които изработват мебели по поръчка. Необходимо е само да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
ХЕКАТОН ХОУМС ЕООД
Строителство на сгради, София
10 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Трайчо Трайков
Покривни услуги, София
29 извършени проекта
Кръстю Георгиев
Каменоделски услуги, София
10 извършени проекта
Иво Карагеоргиев
Електроуслуги, София
9 извършени проекта