Като си говорим за хапване...

Последна редакция на 25/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 534 пъти

Кафето е прекрасно и само по себе си в състояние да създаде уют и добро настроение във всяка една кухня. Но в комбинация с вкусен сладкиш, атмосферата в помещението става още по-приказна. Масата ви придобива завършен и привлекателен вид. А насладата се прераства в още по-високи измерения. Най-добрият вариант е вие самите да приготвите нещо вкусно.

Както прясно смлените кафени зърна завладяват с аромата си, така и мирисът на току-що изпечен сладкиш изпълва кухнята с позитивна енергия. Кексът и така модерните мъфини се забъркват за минути, а тортата с бисквити или готови блатове дори не изисква големи кулинарни умения и печене. Но приготвеното от вас, ще ви бъде още по-вкусно.

Свързано:

Идеи за кухня Кухня без кафе е като спалня без легло

На изображението виждате четири богато подредени маси, на които присъстват кафе и сладкиши. Чудесна закуска или следобедно хапване. А за най-големите почитатели на комбинацията от захар и кофеин - трапеза за всеки момент от деня. Нека най-напред разгледаме долния десен ъгъл. Тук виждате капучино в традиционна порцеланова чаша с плътен млечен каймак, както и едно късо кафе. Към тях са поднесени допълнително мляко в каничка, шоколадови бонбони и еклери. Ако посрещнете така гостите си, едва ли скоро ще поискат да си тръгнат. В горния десен ъгъл е показана по-модернистично изглеждаща чаша. Топлият й жълт цвят спомага за още по-силно излъчване на позитивизъм и уют. Към нея е прибавен домашно изпечен мъфин с жълта глазура, която не се прави толкова трудно, колкото може да ви изглежда. В долния ляв ъгъл кафето е поднесено на поднос. За красота са поставен и и цветя. Чудесен начин да зарадвате любимия човек в неделя сутрин. сладкишът тук е заменен с кроасани - доказателство, че кафето върви с всичко, дори и със солена храна. Горе вляво вариантът е с купена торта, но тя изглежда толкова страхотно, че бързо ще се потопите в аромата й, макар и да не идва от печката.