Каква кафемашина да изберем, за да се радваме на вкусно и ароматно кафе?

Публикувано на 15/12/2017 от Елица Мартинова | Последна редакция на 15/12/2017 | Видяно 6 442 пъти

Всички, които имат проблеми с ранното ставане, но са принудени да го практикуват, знаят колко е важно доброто кафе сутрин. Ароматната кофеинова напитка може дори да ви провокира да станете от леглото с удоволствие! Ето защо изборът на кафемашина е особено важен за всеки работещ човек. Ако редовно купувате кафето си от магазинчето на път за работа, сигурно не сте особено ориентирани в различните видове кафеварки и кафемашини. Затова ви предлагаме няколко съвета, които ще направят избора на подобен уред за дома в пъти по-лесен! Съдействие от опитен професионалист за ремонта на старата ви кафемашина пък можете да потърсите именно в MaistorPlus, при това напълно безплатно!


Ако изпитвате носталгия към миналото, заложете на класическа кафеварка

Източник

Със сигурност притежавате подобна кафеварка, прибрана прилежно в дъното на някой кухненски шкаф. Тази традиционна джаджа ви позволява да приготвите ароматна чаша "кубинско кафе", наричано така не заради произхода на зърната, а защото този механизъм за приготвяне на кафе е използван за пръв път именно в Куба. Първообразът на тази кафеварка е изработван от чугун. В последните години обаче, за да се намали теглото й, тя се произвежда и от алуминий. Състои се от три части - долната е "резервоарът", в който се налива прясна вода, цедка, която се поставя като капак върху долната част и горен корпус, в който се приготвя кафето. Това е най-достъпният начин да си сварите кафе, което се отличава с интензивен и натрапчив вкус, силно наподобяващ този на шварцкафето. А днес можете дори да оборудвате кухнята с по-съвременен тип кафеварка, която прави приготвянето на кафето по-лесно от всякога!

Виж още: Климатикът на бъдещето ще ни охлажда с магнит


Започнете деня с ароматно кафе от кафемашината за шварц

Източник

Шварцкафето е идеалният вариант за всички, които обичат да консумират напитката в големи дози. То не е толкова силно, притежава по-лек и ненатрапчив вкус и затова може да се пие и в по-обилни количества. Всъщност шварцкафето може да се приготви и с т. нар. "френска преса", капкова кафемашина или машина, която работи чрез филтър. Напитката се приготвя, след като гореща вода премине през смляно кафе и извлече неговите невероятни вкусови качества. От гледна точка на инвестицията, кафемашините за шварц са сравнително достъпни и ще допаднат на тези от вас, които търсят компактен уред, който е и изключително лесен за поддръжка.


Кафемашината с капсули предоставя възможност за бързо и лесно приготвяне на силно кафе

Източник

Това е най-модерният вариант за приготвяне на кафе. На пазара се продават машини с различни марки, които обикновено са съвместими единствено с капсули от същия производител. Процесът тук е напълно автоматизиран - слагаш капсулата смляно кафе, наливаш вода в кафемашината и получаваш ароматна чаша с любимата кофеинова напитка. Предимството тук е, че дозичките на кафето се съхраняват в отделни опаковки и така се запазват по-дълго свежи. Почистването на тези страхотни кафемашини обикновено също е лесно, а изчистеният им дизайн ги прави приложими във всяка кухня. Основният им недостатък обаче е свързан с относително ограничените възможности за приготвяне на друг тип топли напитки като мляко с нес, капучино, лате макиато и други.


Ръчната кафемашина ще ви ободри със силно еспресо

Източник

Както подсказва името ѝ, за да ви приготви вкусно кафе, тази кафемашина ще има нужда от асистенцията ви. В нея напитката се извлича посредством високо налягане и пара. Крайният резултат е наистина впечатляващ, но е важно да подбирате правилното кафе и да го смилате в удачния размер, за да не запушите машината. Този вид уреди обикновено изискват по-голяма инвестиция в сравнение със стандартните кафемашини за шварцкафе, но пък най-често се изплащат във времето, тъй като дълги години ще ви осигуряват необходимия комфорт при приготвянето на кафе и широко разнообразие от други топли напитки.

Вижте още: Бебешки шезлонг - как децата да прекарват повече време на открито


Кафемашина с вградена мелачка - перфектното решение за всяка модерна кухня

Източник

Това е най-хубавата кафемашина, която може да си купите! Както се вижда от името ѝ, тя си има вградена собствена мелачка, която прави зърната на фин прах. По същество тази кафемашина ще ви зарадва със силно еспресо, но приготвената от нея напитка има едно основно предимство - извлечена е от прясно смлени зърна. Всеки почитател на кафето знае, че това гарантира несравнимо качество на вкуса!

Независимо дали приготвянето на кафе е приятна сутрешна традиция или повод да си поговорите с колегите в обедната почивка, едно е сигурно - изборът на кафемашина е важна стъпка при оборудването на всяка модерна кухня или функционално офис пространство! За качествената поддръжка на този уред пък потърсете помощ от доверен специалист за ремонт на техника, като пуснете безплатна заявка в MaistorPlus още сега!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Андрей VIP
ВиК Услуги, София
35 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
Ценко и Сие ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
81 извършени проекта
Венцислав Димитров
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Dicho69
Шпакловки, София
21 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта