Как да направите перфектното кафе?

Последна редакция на 23/04/2024 от Кристина Кацарска
Източник | Видяно 506 пъти

Не е достатъчно просто да имате някакво кафе. То трябва да е наистина вкусно и ароматно, за да дари кухнята ви с уют.

  • Препоръчително е да е на зърна и да си го мелите собственоръчно точно преди да го приготвите. По този начин запазвате вълшебния мирис.
  • След това идва време и за приготвянето. Джезве, кафеварка, кафе машина... вариантите са много, важното е как и какво искате да постигнете.
  • Ако сте почитатели на силните усещания, изборът за вас е джезвето. С него приготовленията са сведени до минимум, получавате турско силно кафе, а измиването на съда става за няколко секунди.
  • Кафеварката е сходен вариант, но малко по-трудоемки.
  • А ако обичате разнообразието, то си вземете кафе машина, с която да приготвяте както чистата напитка, така и капучино и други вкусни кофеинови изкушения.

Вижте още: Каква кафемашина да изберем, за да се радваме на вкусно и ароматно кафе? 

Свързано:

Идеи за кухня Кухня без кафе е като спалня без легло

На колажа са показани няколко начина за приготвяне на кафе. основно използвана е кафемашина. Все пак джезветата и кафеварките са традиционни у нас, така че вероятно повечето от вас знаят как да боравят с тях. Тук виждате два типа кафемашини. първият - в горния ляв ъгъл, е по-семпъл и често срещан в българските домове. Това е най-обикновена машина за приготвяне на кафе с няколко функции. Практичното в този случай е, че течността се излива в кана, с която бихте могли да я поднесете на масата. Така, бихте могли да направите по-голямо количество от напитката. А ако не бъде изпита цялата, ще можете да я съхранявате вътре. Другият вариант кафемашини, при които напитката се налива в отделни чаши, е малко по-неудобен. По този начин ви се налага да правите всяко кафе поотделно. Но както виждате в горния десен ъгъл и в долния ляв - има вариант да приготвяте или една, или две чаши едновременно. А в долния десен ъгъл е показан такъв вариант кафемашина, но доста по-модерен от разпространените в домашни условия. Въпреки това би се вписала идеално в една модерно обзаведена кухня.