Кухни по поръчка - цени

Публикувано на 04/08/2017 от Виктория Маринова | Последна редакция на 04/08/2017 | Видяно 53 079 пъти

(Обновена към - днешна дата/19.07.23)

Ремонтът на кухнята най-често включва не само освежаване на стените и подмяна на подовата настилка, но и закупуване на нов кухненски модул. Съобразете вида и дизайна на кухненските шкафове с особеностите на помещението, така че да създадете една наистина гостоприемна, но и функционална кухня. Вижте предимствата на различните типове модули и се посъветвайте с професионалист, така че да направите правилен избор спрямо вашите предпочитания и бюджет. Най-често българските домакинства инвестират в кухненски модули от дърво или тяхната достойна алтернатива, а именно шкафове от МДФ и ПДЧ плоскости. Запознайте се с примерни цени за тези кухни по поръчка, а за безкомпромисната изработка на новото обзавеждане на дома потърсете помощ от опитните майстори, регистрирани в платформата!


Класическа кухня, подходяща за всеки тип помещение

Най-икономичното и практично решение за малки жилища е поставянето на стандартен едноредов кухненски модул. Той не притежава предимствата на Г-образните кухни или пък тези, които разполагат с кухненски остров, но пък може успешно да усвои неудобната ниша във вашата компактна кухня. Колко обаче ще ни струва тази мебел?

  • Най-малките кухни по поръчка от този вид са с цени между 900 и 1400 лв., като са изработени от МДФ и ПДЧ плоскости и имат дължина до 120 см.

  • Големите кухни от този тип пък струват между 1300 и 5500 лв. в зависимост от размерите и дизайна на шкафовете, както и наличието на елегантно гланцирано покритие.

  • Средните цени за кухни по поръчка от МДФ и ПДЧ са между 2100 и 2400 лв.

  • Малките кухненски модули от дърво пък струват до около 1500-1600 лв., а далеч по-масивните кухни по поръчка могат да достигнат цени и до 4000-5000 лв.


Г-образна кухня за истински кулинарни виртуози

Г-образните кухненски модули са идеално решение за малките домакинства, които обединяват кухня и хол в едно общо помещение или пък просто разполагат с твърде малка стая за поместването на кухненски остров. Този тип кухни осигуряват необходимото удобство за бързо придвижване между зоните за миене, готвене и запасяване. Създаването на практичен работен триъгълник в помещението сега е по-лесно от всякога, като цените на тези кухни по поръчка варират значително според техните размери и избраните материали за изработка.

  • Кухни от ПДЧ с ширина до 120 см., височина около 70-77 см. и дълбочина на шкафовете между 46 и 58 см. струват между 1100 и 1500 лв.

  • По-големите кухненски модули от този вид се предлагат в разнообразие от размери в зависимост от формата и големината на помещението, като цените на тези кухни по поръчка могат да достигнат до 3000-3200 лв.

  • Г-образните кухни с предвиден бар плот могат да изискват инвестиция до 3500 лв.

  • Цените за ъглови кухни по поръчка от дърво също попадат в този ценови диапазон, като по-малките кухненски модули от този вид се явяват по-скъпи спрямо тези от ПДЧ. Голяма Г-образна кухня от дърво (с ширина около 340 или 285 см.) струва около 2600 лв.


Двуредова кухня за всяка модерна домакиня

Двуредовият кухненски модул все още е нестандартно решение за българските домакинства, което обаче все по-осезаемо се намества в съвременния интериор. Този вид кухни обикновено са с изчистен дизайн и позволяват създаване на наистина функционален работен триъгълник. В някои случаи вторият ред кухненски шкафове е заменен от практичен кухненски остров, върху който е изнесена и кухненската мивка. В зависимост от материалите за изработка и конкретния дизайн на кухнята, тя може да има следните цени:

  • Изграждането на още един ред шкафове, които ще се поставят успоредно на основния кухненски модул, оскъпява инвестицията в подобна кухня.

  • Въпреки това обаче двуредовите кухни по поръчка от МДФ или ПДЧ поддържат приемливи цени, най-често между 3000 и 3100 лв.

  • Този вид кухни по поръчка могат да достигнат и цени от 3900-4100 лв. в случаите, когато са изработени от дърво.

Виж още: 7 различни начина за оформление на кухня


П-образната кухня позволява изграждането на практичен бар плот

П-образната кухня е практично решение, най-вече за домакинствата, които обединяват кухня и хол или кухня и трапезария в едно. Този тип кухненски модули осигуряват завидно удобство при готвене, като предоставят и необходимото пространство за съхранение на всички важни кухненски съдове и пособия. Цените на П-образните кухни по поръчка са следните:

  • Обикновено тези кухни са значително по-големи, затова и цената им е относително висока дори за моделите, изградени от МДФ или ПДЧ.

  • П-образните кухни струват между 3100 и 4000 лв. в зависимост от размера на модула и специфичните особености на шкафовете.

  • Средните цени за тези кухни по поръчка са между 3000-3200 лв.

  • Значително по-компактните модули от ПДЧ, които все пак запазват П-образната форма, могат да струват и около 2000-2300 лв.

  • Много големите кухни с размери до 345 см. пък могат да достигнат 5800 и дори 6800 лв., особено ако притежават допълнителен бар плот.

  • Цената за П-образна кухня от дърво е около 3900 лв.

Виж още: Барплотът - удобно решение или ненужно допълнение към съвременната кухня?


Кухненският остров превръща кухнята в едно наистина модерно и функционално пространство

Поставянето на кухненски остров е изключително удачно решение за по-просторни помещения. Този елемент ще направи кухнята не само по-уютна и гостоприемна, но и ще спомогне за повишаване на нейната функционалност, тъй като предоставя допълнителен работен плот за обработката на продукти. Някои домакинства използват кухненския остров и като местенце за съхранение на готварски книги или кулинарни принадлежности, а в други случаи превръщат острова в страхотна алтернатива на традиционната зона за хранене.

  • Модерните кухни по поръчка от МДФ или ПДЧ, които разполагат с масивен кухненски остров, най-често струват между 3000 и 3900 лв.

  • Ако пък се спрете на по-компактен модул с бар плот, то той ще изисква и по-малка инвестиция - между 2000 и 2200 лв.

  • Големите кухненски модули, изработени от същите материали, могат да достигнат и цени от 5300 и дори 9300 лв. в зависимост от размерите на модула и избрания дизайн за острова.

  • Цените за стандартните кухни по поръчка от дърво са между 4000 и 4800 лв. в зависимост от големината и дизайна на кухненския остров, както и дали върху него е поставена допълнителна мивка.

Цените за кухните по поръчка, които ви представихме, са изцяло ориентировъчни, тъй като крайната сума, определена от изпълнителя, зависи пряко от избора на материали, размерите на модула, както и спецификите на неговия дизайн. За качествена изработка на всеки вид кухненско обзавеждане пък разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа. Пуснете заявка в сайта още днес и се запознайте с техните профили, оферти и реализирани проекти напълно безплатно!



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

ПРО БИЛДИНГ БГ VIP
Цялостен ремонт, София
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
9 извършени проекта
Илийчо Строй
Покривни услуги, София
58 извършени проекта
Петър Кенанов
Цялостен ремонт, Бургас
19 извършени проекта
Майстор Петър
Плочки и теракот, София
10 извършени проекта