Кухненският остров превръща кухнята в едно наистина модерно и функционално пространство

Последна редакция на 28/04/2024 от Виктория Маринова

Поставянето на кухненски остров е изключително удачно решение за по-просторни помещения. Този елемент ще направи кухнята не само по-уютна и гостоприемна, но и ще спомогне за повишаване на нейната функционалност, тъй като предоставя допълнителен работен плот за обработката на продукти. Някои домакинства използват кухненския остров и като местенце за съхранение на готварски книги или кулинарни принадлежности, а в други случаи превръщат острова в страхотна алтернатива на традиционната зона за хранене.

  • Модерните кухни по поръчка от МДФ или ПДЧ, които разполагат с масивен кухненски остров, най-често струват между 3000 и 3900 лв.

  • Ако пък се спрете на по-компактен модул с бар плот, то той ще изисква и по-малка инвестиция - между 2000 и 2200 лв.

  • Големите кухненски модули, изработени от същите материали, могат да достигнат и цени от 5300 и дори 9300 лв. в зависимост от размерите на модула и избрания дизайн за острова.

  • Цените за стандартните кухни по поръчка от дърво са между 4000 и 4800 лв. в зависимост от големината и дизайна на кухненския остров, както и дали върху него е поставена допълнителна мивка.

Цените за кухните по поръчка, които ви представихме, са изцяло ориентировъчни, тъй като крайната сума, определена от изпълнителя, зависи пряко от избора на материали, размерите на модула, както и спецификите на неговия дизайн. За качествена изработка на всеки вид кухненско обзавеждане пък разчитайте на опитните професионалисти, регистрирани в нашата платформа. Пуснете заявка в сайта още днес и се запознайте с техните профили, оферти и реализирани проекти напълно безплатно!

Свързано:

Кухни по поръчка - цени