Детска стая за отличници

Публикувано на 19/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 01/10/2019 | Видяно 594 пъти

Стаята на вашето дете е помещението вкъщи, което най-често подлежи на промяна. Трябва да отговаря на всяка възраст, през която малчуганите преминават. Почти всички имат любими приказки, филми, книги и са много щастливи, когато видят някой анимационен герой на плакат в стаята си. Често момиченцата искат да живеят в приказка, затова получават специален кът, в който да се чувстват като принцеси. Момчетата пък харесват „Междузвездни войни“ и искат да пренесат галактическото пространство у дома. Всичко това е възможно и лесно, стига да познавате вкуса на детето си.

Сега обаче ще ви предложим нещо малко по-различно – детска стая за отличници. Това е уютно помещение, в което детето ви ще се учи и забавлява едновременно. За да си направите идеалната мултифункционална стая, свържете се с дизайнерите, които са регистрирани в нашия сайт. Те със сигурност ще ви улеснят, ако имате затруднения по време на обзавеждането. 


Да потърсим държавите и континентите

Все по-популярно става едната стена от детската стая да бъде облепена в тапети с картата на света. Това е наистина добра идея, защото е изключително занимателно и образователно. Можете да играете с детето си – кажете му името на някоя държава и го накарайте да я открие.

 • Ако предпочитате стените изчистени, но все пак идеята за урока по география ви допада, може да декорирате стаята с картини на различни столици. Те са красиви, пъстри и младежите ще обогатят знанията си за света около нас.
 • Още един добър вариант е килимче в средата на стаята с карта на света. Ролята му е същата като на тапетите, но запазвате стените едноцветни.


Играем и се учим

Вероятно сте виждали онези килимчета за детска стая, на които е илюстрирана писта за спортни коли и децата могат да си играят.

 • Купете килимче с подобна игра, но с образователна цел. Може да бъде нещо като монополи. За по-малките изберете пъзели, които след това да декорират пода.
 • Настолните игри винаги са чудесен вариант за обучение чрез забавление. Хубавото е, че те често са семейни и можете да прекарвате време с детето си. Няма да е излишно да се сдобиете с няколко кутии със забавни игри.

Вижте още: Превърнете детската стая в забавна образователна зона!


Стъпала на знанието

Разполагате ли със стена без декорации? Ако да, значи това предложение може да ви бъде от полза. Направете стъпала на знанието за вашето дете:

 • Нарисувайте футболни топки под формата на стъпала - за момчетата, и сандали на висок ток - за момичетата.
 • Над всяко стъпало трябва да има въпрос по история, география, математика – каквото интересува детето ви.
 • Последното стъпало е златна купа, сладолед, шоколад – отново каквото би се харесало на малчугана.
 • След всеки правилен отговор играещият се изкачва по едно стъпало нагоре и така стига до наградата си. В резултат получавате едно доволно и добре информирано дете!


Да се пренесем в класната стая

Бялата дъска и черният маркер – ето какво крещи „отново в клас“. Но не е задължително да бъде досадно или натрапчиво. Можете да покажете на вашия ученик, че обучението е и забавно.

 • Окачете дъската някъде на достъпно място и дайте на детето си да пише.
 • Може да се събира с приятели и там да записва резултати от игрите.
 • Най-малките могат да рисуват различни животни, да се учат да пишат и четат по-добре. 
 • А ако се наложи дори и вие може да оставите послание на детето си, когато то трябва да свърши нещо - "оправи си стаята" е добър вариант. 

Вижте още: Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго


Стая, подходяща за деца на всяка възраст

Децата растат, а с това и интересите им се променят. Повечето тийнейджъри искат съвсем различна стая от досегашната им, а това налага чести интериорни промени. Ученето е за всички възрасти и затова стаята за отличници е универсална. Подходяща е за най-малките, но и за юноши. Младежите ще се учат и забавляват едновременно и ще разберат, че уроците могат да бъдат и развлекателни.

Допада ви идеята за такъв тип стая и искате да я реализирате вкъщи? Дори и най-малката трудност при създаването й не трябва да ви тревожи, защото можете да се допитате до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време може да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Иво - вътр.ремонти VIP
Сухо строителство, София
38 извършени проекта
Аква Сървис
Цялостен ремонт, София
11 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Сухо строителство, София
34 извършени проекта
Георгиев
Строителство на сгради, София
2 извършени проекта
STG LOGISTIC
Транспортни услуги, София
1 извършен проект
Ремонт на Покриви
Покривни услуги, София
4 извършени проекта