Какво да направим със стените на детската стая, за да постигнем креативен и впечатляващ декор

Публикувано на 16/03/2020 от Dessislava Usheva | Последна редакция на 16/03/2020 | Видяно 5 264 пъти

Желаете да превърнете стаята на детето си в приказен и различен свят, но не знаете откъде да започнете? Отговорът е лесен – концентрирайте се върху стените. Трансформацията на само една от тях е достатъчна, за да постигнете различен и уникален дизайн за цялото пространство.

Тази статия ще ви предложи няколко прости решения за трансформации на стени в детската, които да стимулират творческия ви потенциал. Разгледайте снимките в текста по-долу и забравете предразсъдъците. Няма как да не се убедите, че стените в детската стая са най-креативното и благодатно бяло платно, което някога е съществувало.

Ако искате да промените стените в детската стая, винаги можете да намерите добър помощник в лицето на майсторите, регистрирани в платформата на MaistorPlus.


Как да изрисуваме стените си?

Когато вземем решение да трансформираме стените в детската стая с рисунка е важно да мислим смело и експериментално.

  • Първата стъпка към целта е да си направим план, още повече че ще се заемаме с едно на пръв път рисково начинание. Особено ако го правим сами.
  • И макар и някои от нас да изпитват основателна доза страх да пристъпят към изрисуване на цяла картина върху стена това начинание може да не е и толкова трудно. Като най-добър вариант за отправна точка е да използвате някое изображение, което сте харесали. И след това да развихрите възможностите си. 
  • Алтернативата на една дръзка рисунка върху цялата стена е да изберем по-скоро парченце стена, върху която да развихрим въображението си. На колкото по-изчистен и концептуален план се спрем, толкова по-безопасно би се развил и проектът ни.
  • Ако останете доволни от резултата, това би било стимул след време да трансформирате и цялата стена.

Вижте още: 5 идеи за вмъкване на образователни елементи в декорацията на стената на детската стая


Лесна географска трансформация

Един от най-лесните и безопасни варианти да трансформираме цялата стена на детската е като заложим на някоя от класическите теми с готово решение – например образователна. На снимката по-горе е предложен стилен географски вариант за трансформация на стена чрез карта на света.

  • Освен интересния декор, в такава детска стая детето ви неусетно би подобрило и знанията си по география.
  • Хубаво би било да съобразите цялостния дизайн на стаята с цветовете на картата. По този начин акцентът на стената ще бъде част от дизайна.
  • Най-лесно подобен ефект се постига с помощта на тапети. Може обаче и да заложите на стикери, които са по-лесни за поставяне, но не и толкова ефектни.

Вижте още: 5 сладки и евтини идеи как да внесете цвят и настроение в детската стая


Стена в стил „Направи си сам“

Друг вид преобразуване на стена в детската бихме постигнали, ако приложим решение в стил „направи си сам“. По този начин, освен че ще спестим бюджет, бихме стимулирали въображението на детето си в майсторенето на различни неща, което би довело и до формиране на нови умения в бъдеще.

  • Семпло и лесно решение за превръщане на стената в детската в място за съхранение чрез просто конопено въже.
  • Така чрез изпъването на напречни кръстосани въжета можем да направим множество къщички за любимите играчки, които да разположим върху цялата стена.
  • Видимостта на съхраняваните вещи не би ни лишила и от търсения артистичен ефект.


Стена на спортна тематика

Спортната тема е изключително актуална за детската стая. Някои родители дори отиват стъпка напред и монтират в детските си стаи прости фитнес уреди, баскетболни кошове и други.

Можете ли да си представите детето ви да тренира катерене в родния си дом? Може да звучи невероятно, но е напълно осъществимо! 

  • За реализирането на подобна стена ще трябва да прикрепите съответни съоръжения.
  • Хубаво би било да помислите и за сигурността на хлапето и да монтирате помощни средства. 

Постигането на уникален дизайн в детската стая често може да бъде постигнато и само чрез трансформиране на една от стените. Възможностите за това са неограничени – от стилни рисунки и апликации до цялостни спортни съоръжения.

За съдействие при реализация на проекта ви, не се колебайте да потърсите специалистите, регистрирани в платформата на MaistorPlus. По всяко време имате възможността да направите напълно безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Линдстрой ЕООД
Плочки и теракот, София
28 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
"ТОДИС" ЕООД - СТОЯН НАНОВ
Покривни услуги, София
70 извършени проекта
Румен Петров
Електроуслуги, София
12 извършени проекта
Веселин Димитров
Цялостен ремонт, София
32 извършени проекта