Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая?

Публикувано на 28/09/2015 от Елица Христова | Последна редакция на 15/08/2016 | Видяно 6 887 пъти
Как да превърнете таванското помещение в уютна детска стая?

Често таванът на къщата се оказва помещение, което не се използва активно, а служи по-скоро като склад. Това се дължи на факта, че скосените тавани и гредоредът са архитектурни дадености, които са доста сложни за функционално включване в интериора. Разбира се, дори и при тези помещения не съществуват невъзможни неща. Един чудесен начин да използвате подпокривното пространство е като го трансформирате в оригинална детска стая. Така ще осигурите нужното уединение на вашето хлапе, а вариантите за интериорен дизайн са наистина много. Почерпете вдъхновение от нашите идеи за трансформация на тавана, а в случай че искате да ги пресъздадете у дома, не се колебайте да се свържете с опитни специалисти.

Създайте условия за комфортно живеене

Създайте условия за комфортно живеене

Преди да преминете към забавната част с обзавеждането, трябва да се убедите, че таванското помещение е напълно годно за живеене. Най-важните неща, за които трябва да помислите, са полагане на качествена подова настилка, монтаж на контакти, ако няма налични такива, както и облицоване на откритите греди с гипсокартон. Тъй като е разположен точно под покрива, таванът трябва да разполага и с подходяща вентилация. Най-лесният начин да се справите с това предизвикателство е като монтирате висококачествени прозорци, специално създадени за помещения от такъв тип.

Вижте още: Уникални детски секции за фантастичен интериор

Превърнете нетрадиционните ъгли в свои приятели

Превърнете нетрадиционните ъгли в свои приятели

Уникалните извивки на таванското помещение го правят идеален за вградени шкафове. По този начин ще можете да се възползвате максимално от квадратурата. В случай че прозорецът е на нивото на пода, то тогава можете да заложите на удобна пейка за сядане или на малко бюро. Спестете допълнително място, разполагайки леглото в най-ниската част от стаята. Така ще ви остане пространство за някой скрин или малък диван. Никога не забравяйте златното правило при обзавеждането на таванска детска стая - „всеки сантиметър е от значение”. Дори на пръв поглед неизползваемите ниши могат да бъдат чудесно място за монтиране на етажерки и отделни рафтове.

Вижте още: Кой е най-подходящият цвят за детската стая

Помислете за правилното осветление

Помислете за правилното осветление

Таванските помещения поначало навяват асоциации за мрачни и тъмни пространства, което е и една от основните причини да бъдат използвани като складове за трупане на ненужни вещи. Вдъхнете нов живот на вашия таван, залагайте на големи и артистични прозорци. Дори да си мислите, че ще стане твърде светло, винаги можете да добавите плътни щори. Що се отнася до осветителните тела, хлапето ви ще бъде повече от впечатлено, ако замените скучните полилеи с малки лампички, разположени по скосения таван.

Таванска детска стая за няколко деца

Таванска детска стая за няколко деца

Макар да не се славят с голямата си квадратура, таванските помещения също могат да бъдат пригодени за няколко деца. Ако вашето подпокривно пространство е широко, но ниско, то най-добре разположете леглата едно до друго, в най-скосените участъци от стаята. В случай че разполагате с тесен, но висок таван, тогава може да импровизирате с интериорния дизайн. Най-удачният вариант е да заложите на високи легла, които имат вградени чекмеджета, играещи ролята на гардероб и стълбичка. Разбира се, вариантът с двойно легло на етажи също не е изключен.

Допадат ли ви идеите за трансформиране на това уж ненужно помещение? Ако искате да дадете втори шанс на вашия таван, доверете се на опитните специалисти, които ще извършат ремонтните дейности. Направете безплатна заявка, за да получите конкурентни оферти и за да разгледате препоръките на различни изпълнители.