Кой е най-подходящият цвят за детската стая

Публикувано на 04/06/2015 от Климентина Величкова | Последна редакция на 29/08/2016 | Видяно 28 871 пъти

Обзавеждането на детската стая в морски стил се смята за много подходящо за момче, но би се харесало и на по-палаво момиче. Синият цвят се свързва с водата, небето, простора и свободата. Бялото освежава и придава усещане за чистота, а естественият цвят на дърво приземява и носи уют. Чудесно се вписват някои акценти в черно, червено и оранжево. При морската тематика са много важни аксесоарите – подходяща украса на стените, различни фигурки и играчки на кораби, лодки, компас, корабно кормило, моряци, пирати и т.н.


Розова романтика – розово, лилаво, бледо жълто

По традиция розовото се свързва с мекота и женственост и подхожда на мечтателни момичета, които обичат да се реят в блянове за принцове и замъци. Чудесно се вписват всички нюанси на лилавото, а бледо жълтото и бялото придават стил и финес. Баланс може да се постигне със светлите варианти на синьо, кафяво, сиво и зелено.


Кой е най-подходящият цвят за детската стая

Най-добрият начин да определите оптималния цвят за детската стая е да познавате индивидуалността на вашето дете. Именно интересите на малкия човек ще са вашият пътеводител в многобройните брошури и сайтове, които неминуемо ще разгледате, преди да направите избор. Ако детето не е много малко, задължително е да го попитате. Естествено, не е необходимо да се опитвате да изпълните всяка фантазия или прищявка, но винаги може да се съобразите в разумни граници, съобразно финансовите възможности. Ние ще ви предложим няколко идеи, разработени от специалисти в областта, за цветове и тематика на детската стая, от които може да почерпите вдъхновение.


Цветовете на земята – детска в кафяво, зелено, бежово

Цветовете на земята са винаги модерни и подходящи за дете на всяка възраст. Те са изключително добър избор за стая на бебе, на близнаци или породени деца от различен пол. Топлото кафяво, успокояващото бежово и свежото зелено ще придават уют през зимата и усещане за горска прохлада през лятото.


Минималистично и екологично – кафяво, бяло, графит

На някои, особено на по-големите деца, които не обичат разточителство и много аксесоари, би се харесала стая в минималистичен стил. Нюансите са по-строги, но са цветове, които лесно се поддържат и създават усещане за чистота и подреденост. Цветовете, които естествено се срещат в природата - кафяво, или естествен цвят на дърво, бяло, графит, биха допаднали и на почитателите на еко-обзавеждането.

Вижте още: 10 детски стаи с цветни килими


Спортна тематика – детска в сиво, черно, синьо

Спортната тематика е подходяща за обзавеждане на стая на тийнейджър, а също и за по-малки деца, които обичат движението и проявяват състезателен дух. На пръв поглед сивото, черното и синьото изглеждат прекалено строги за детска стая, но дозираното им използване и играта на нюанси ги прави много добър избор. Не забравяйте и някои акценти в по-нежни или ярки цветове.

Вижте още: Как интериорът в детската стая да остане актуален за по-дълго


Футуристична тематика – детска в сребристо сиво, жълто, бяло

Най-смелите мечтатели сред децата, увлечени от научните открития и загадките на нови светове, ще се чувстват прекрасно сред цветове, които наподобяват обзавеждането на космически кораб. Фаворит е сребристото сиво, което наподобява металните части на машините и превозните средства. Цветовете на слънцето – жълтото и оранжевото също са много подходящи за обстановката. Белият цвят внася баланс, финес и леко приземява облика на стаята.


Изискан вкус – оранжево, бяло, пастелни тонове

Ако детето ви проявява склонност към изкуството или се чувства по-комфортно сред меки нюанси, отколкото сред ярки цветове – красиво съчетаните пастелни тонове са най-подходящи за неговата стая. Бялото, което отива на всичко, тук ще свърши прекрасна работа, като добави завършеност и контраст. Веселото оранжево, или ако предпочитате жълто, ще внесат тонус и настроение. Не забравяйте и украсата на стените с подходящи картини, както и дребните аксесоари, които ще допълнят желания изискан изглед на стаята.

Ако сте готови да приложите на практика някоя от тези идеи за детски стаи, или отделни детайли от тях, в MaistorPlus ще откриете подходящ специалист и съвет за всеки ваш интериорен проект за дома. Направете безплатно запитване в платформата и изберете най-добрия за вас вариант.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

TODOR TODOROV VIP
Цялостен ремонт, София
38 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Тош ремонТ
ВиК Услуги, София
43 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта