Създайте перфектното кътче за домашно соаре

Публикувано на 25/07/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 25/07/2022 | Видяно 1 573 пъти

Имате желание домът ви да бъде любимото място за събирания на вашите приятели? Обичате да организирате вечерни събирания, на които да сервирате вкусна храна и хубаво вино, да се забавлявате и да обсъждате интересни теми? Или пък обичате да играете настолни игри и бихте искали да се превърне в традиция? Все пак често срещано препятствие е липсата на подходящо място. Каквато и да е причината да искате да организирате такова пространство, ето няколко идеи за неговата трансформация.

Проектирането на обособени зони в дома е една трудна за изпълнение задача. Обръщайки се към някои от интериорните дизайнери, регистрирани в MaistorPlus, ще се сдобиете с дом, изпълнен с интересни идеи и функционални решения.


Изяснете крайната си цел

На първо място, установете каква е вашата крайна цел. Най-често, когато приемаме гости у дома, се случва в дневната. Помислете какво може да направите с цялостната визия на помещението и неговата функционалност. От съществено значение е да има ясна идея за стила и оформлението на стаята. В различните етапи по пътя на създаването на завършената визия, може лесно да се убедите в това какво точно искате, ако нямате предварителна яснота. Вземете лист и химикал и разчертайте как бихте искали да изглежда в крайна сметка. По този начин, когато започнете да пазарувате и да действате по план, няма да се изкушавате от различни вещи, които не пасват към мечтаната крайна визия.


Удобство и комфорт за всеки

Хората са различни и следователно техните предпочитания също. Добре е да имате фокусна точка при започването на проекта. Във всяка стая има нещо, което действа като такава. Най-често в дневната това е телевизорът. Ако пък предпочитате стаята да не бъде технологично насочена, използвайте любимо произведение на изкуството или пък прозорец, ако гледката навън е хубава.

След изясняването на горепосочените точки е време да изберете подходящите мебели. Тук всичко се отнася до това какви събирания бихте искали да организирате и към какво ще са насочени те. Ако желаете да превърнете дома си в любимо място за киновечер с приятели, изберете големи и удобни диван и кресла. По-скоро предпочитате да организирате вечеря, дегустация на вина или пък брънч през уикенда? В такъв случай, заложете на маса и разположете столове около нея. В идеалния случай разполагате с достатъчно пространство, за да обособите различни зони, за да бъде удобно за различни дейности.

Помислете внимателно над това какви точно домашни събирания се харесват на вас и близките ви и насочете вниманието си към това.


Позитивна и свежа атмосфера

Постигането на приятна атмосфера е много относително, тъй като за всеки понятието е различно. Това, което допада на вас, може да не е точно по вкуса на приятелите ви.

  • Изберете правилното осветление. Бъдете сигурни, че помещението е добре осветено, за да се виждате добре, но не прекалявайте, за да запазите уютната атмосфера.
  • Музиката със сигурност е един от елементите на доброто домашно соаре. Разгледайте аудио системи и подберете подходящата според параметрите, които предпочитате. Ако все пак имате въпроси, във всеки магазин има консултанти, които ще ви посъветват.
  • Киновечер с приятели е винаги добра идея. Във ваши ръце е дали да заложите на система за домашно кино, на телевизор или на проектор. Тук ви показваме малко повече за техническото изпълнение на тази задача.
  • Ако разговорът не върви или пък просто иска, имайте допълнителни занимания за гостите си. Закупете настолни гири или дартс мишена, събудете спортния дух в приятелите си!

Уютният дом е цел, която почти всеки следва. А какво по-хубаво от това да споделяте прекрасни мигове с близките си. За да постигнете красива и в същото време практична визия, потърсете съдействие от специалистите, регистрирани в MaistorPlus. Заявете безплатно своята консултация още сега! Изберете най-подходящата оферта измежду изпратените.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Любомир Коцев
Външна изолация, София
6 извършени проекта
Луксозни ремонти VIP
Боядисване и декорация, София
8 извършени проекта
Жоро Цветков
Покривни услуги, София
51 извършени проекта
Тони
Външна изолация, София
8 извършени проекта
genchevstroi
Покривни услуги, София
53 извършени проекта