Домашно кино – мисия възможна!

Публикувано на 25/09/2019 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 27/09/2019 | Видяно 1 309 пъти

С настъпваща есен, окапващите листа и все по-хладното и влажно време, идва моментът, в който ще прекарваме все повече време на дивана. Може да ни липсва отиващото си лято, но нека признаем – домашният уют, който ни дават есента и зимата, е незаменим.

Днес ще ви покажем няколко идеи, с които да превърнете дома си в перфектното място за домашно кино! Знаем, че всички фенове на филми тайничко си мечтаят за такова кътче. Ако все пак се затруднявате да изпълните тази задача сами, обърнете се към специалистите в интериорния дизайн, регистрирани в МaistorPlus, които ще ви помогнат да изпълните и тази мисия!


Система за домашно кино

Както се досещате, най-важният елемент за тази инициатива е системата за домашно кино. Това е нещото, за което трябва да се поинтересувате най-много.

  • Важно е да се прецени каква точно да бъде системата и озвучаването спрямо размерите на помещението.
  • В днешно време има толкова много варианти и разбира се, както можете да се досетите има и разлика в цената. Във всеки магазин за техника консултантите могат да ви помогнат да направите правилния избор, според нуждите ви.
  • На изображението е показано как трябва да разположите 5.1 аудио система, което ние препоръчваме като чудесен вариант за тази цел.

Вижте още: Телевизор или проектор - какво да изберем за невероятно кино изживяване у дома?


Съобразете разстоянието между вас и екрана

Както знаете, разстоянието между вас и екрана е от огромно значение. Също така е важно да решите дали телевизорът да бъде HD, Ultra HD или пък телевизор от най-висок клас 4К.

  • Не прибързвайте с избора, тъй като това е една дългосрочна инвестиция.
  • Трябва да съобразите и размера на екрана с размера на стаята. 
  • За тази цел има няколко лесни формули, чрез които да изчислите на какво разстояние е подходящо да бъде вашият телевизор/ екран. Ако е HD формулата е Разстояние = 1,6 х инч. на екрана. Ако пък е 4К формулата е Разстояние = 1 х инч. на екран. Имайте предвид, че 1 инч = 0,0254 м.


Изберете правилните меки мебели

След като сте избрали телевизора и системата за домашно кино, е време да се сдобиете и с удобни мебели. Те трябва да бъдат широко приложими, за да може да използвате помещението и като кино салон, но и като място за посрещане на гости. Все пак не трябва да се ограничавате само с гледане на филми. Понякога и времето, прекарано в приятна компания е не по-лош вариант от гледане на любим филм.

  • Основното нещо, което трябва да решите, когато избирате мека мебел, е какво точно ще бъде нейното приложение. Ако разбира се ще използвате само за вашия кино салон, изберете възможно най-широкия и удобен диван. 
  • Осигурете плътни завеси, за максимално уединение, комфорт и затъмняване. По този начин ще виждате картината много по-ясно и добре. Щорите също са алтернативен вариант, който ще ви даде необходимия комфорт.


Цветовете са не по-малко важни

Цветовете на стаята, която сте отредили да изпълнява функция на домашно кино, са от съществено значение. Не очаквайте да бъдете доволни, ако заложите на неутрални, пастелни нюанси. 

  • За да бъде хубава картината, непременно трябва да заложите на тъмни цветове в интериора.
  • Много подходящи за случая са - тъмно червено, графитено, тъмносиньо, черно. Все пак силно се съмняваме да сте попадали в бял киносалон. Това има и логично обяснение. Не е тайна, че най-подходящ е червеният цвят. Според някои теории той навлиза в кино салоните, взаимстван от цветовете на столовете в операта - които са били червени. От друга страна обаче е и практичността му. Червеното е цветът, който става невидим за човешкото око, когато светлината е слаба. Точно това негово свойство осигурява чудесен комфорт, когато гледаме филми. 
  • Ако обаче искате искате да използвате помещението не само като място за гледане на филми, а и като дневна? И не сте големи фенове на тъмните цветове? То тогава заложете на това, което ви допада. Знайте обаче, че идеята за кино салон в бежов цвят е трудно осъществима. 

След като вече сте изпълнили предишните задачи, е време да грабнете пуканките и да се насладите на хубав филм! Ако пък се затруднявате да изпълните сами тази задача, винаги може да се обърнете към съвет до доказаните професионалисти в интериорния дизайн, регистрирани при нас. По всяко време може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които може да сравните и да изберете тази, която най-много ви допада. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
stroimaxbg
Покривни услуги, София
66 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Ивайло Иванов
Мебели и обзавеждане, София
61 извършени проекта
Акуратният Майстор
Покривни услуги, София
50 извършени проекта
Ивелин
Ремонт на баня, Ботевград
50 извършени проекта