Как да обзаведем според зодията: Телец

Публикувано на 03/05/2022 от Патриция Симеонова | Последна редакция на 03/05/2022 | Видяно 1 391 пъти

Родените под зодиакалния знак Телец са управлявани от Венера и са един от три земни знака в астрологията. За никого не е изненада техният интерес към изкуството, чувството им за естетика и тяхното влечение към уюта и домашния комфорт. Като допълнение те обичат чистотата и добрата организация. В един идеален свят техният дом ще бъде комплиментиращ и петте сетива – красиви произведения на изкуството, приятна музика, свежи аромати.

Ако имате нужда от допълнително помощ или пък направо предпочитате да видите пълната промяна в дома си, потърсете помощта на специалистите на MaistorPlus, които ще ви съдействат в това начинание.


Открийте перфектната естетика

Домът ви е вашeто лично обежище. Ето защо внимателното планиране на интериора и детайлите в дома са от голямо значение. Добре е да изберете цветова палитра, която да не ви докара до лудост. Заложете на любими и неутрални цветове. Декорирането на дома по начин, който допълва идентичността ви и начина ви на живот е най-доброто решение. Ако сте в процес на избор на цвета на стените, но намирате за сложно това решение, ето едни от цветовете, подходящи за вашия зодиакален знак.

  • Зеленото е цвят, свързван с природата, но и с лукс и просперитет. Един от подходящите нюанси за дома им е смарагдово зеленото. Диван в този цвят ще бъде истинско бижу в дома ви и веднага ще внесе характер. Зеленият мрамор също може да се добави като акцент в дома.
  • Бежовите и кремави нюанси са подходящи за дома на Телците. Успокояващи и неутрални тонове, които допринасят за Дзен атмосферата.
  • Люляковите нотки са свежо допълнение, внасящо индивидуалност и креативност.
  • Златните тонове се съчетват добре с горепосочените, а и внасят усещане за разкош и великолепие.

Избягвайте жълтите и червени тонове.


Съвременен и изискан

Интериорът трябва бъде семпъл като дизайн, но удобен и луксозен. Знакът Телец се свързва с равновесие и благоразумие. Домът не е богато украсен, но в същото време не се залага на студените цветове и острите линии на модерния дизайн. 

Задължителни са текстурите – копринени покрития, кадифени възглавници, плътни завеси. Демонстрацията на специфичните вкусове и внимателно подбраните покрития за подовете и стените са неизменна част от интериора.

Ще се чувствате най-добре, съчетавайки Ин и Ян. Телецът се основава на Ин енергията. Това означава, че трябва да се заложи на извивките и овалните форми вместо на правите линии.  


Свежест през цялата година

Смята се, че земните знаци имат особена и по-дълбока връзка с природата. Телецът е представителят, който може да се каже, е провъзгласен за градинарят на зодиака. Често са заобиколени със зеления цвят, дървени елементи, растения и свежи цветя. В тяхно присъствие Телецът изпитва хармония и се доближава до природата.

  • Pachira aquatica, Малабарски кестен или така нареченото „Дърво на парите“ е често срещан избор в много домакинства. Смята се, че освен зеленина и свежест, то внася в дома късмет и благополучие на семейството. Интересен факт е, че наименованието му заради интересните листа се свързва с петте елемента – вода, дърво, земя, метал и огън.
  • Смокинята е друго растение, добиващо популярност в интериора. Има репутация като взискателно и трудно за отглеждане, но точно това го прави идеалния избор за дома на Телеца. Заради упоритостта и търпението си ще доведат нещата докрай.
  • Кактусите са други спътници, чиито характеристики напомнят точно на рогатите представители – стабилни, постоянни и практични. Не изискват много грижи, обичат слънцето и са вечно зелени.
  • Друг добър вариант е отглеждането на свежи подправки – босилек, салвия, спанак и т.н. Познати като любители на храната, за всеки Телец би било от полза да има свежи подправки в кухнята си.


Предложения за обзавеждане на различни помещения от дома на представителите на зодия Телец

Визията, избрана за дома на Телеца, е съчетаваща практичност, комфорт, елементи от природата и любимите им занимания.

  • В дневната задължителен елемент е удобният диван. За предпочитане е да присъстват мебели с овални форми, както и съчетание между дърво и метал. Обзавеждането не трябва да бъде прекалено модерно и футуристично, или пък прекалено абстрактно. Рафтове, събрали семейни снимки и спомени. Заложете на реалистични и красиви картини, вместо на модерно изкуство. Ключът се крие в детайлите – възглавнички, одеала, килим.
  • Смята се, че Телецът е почитател на вкусната храна и вино, така че значително внимание трябва да се обърне към кухнята. Заложете на земни тонове за кухненските шкафове. Използвайте чинии, купи и чаши като част от интериора, подредете ги върху рафтове или пък в шкаф с остъклена врата. Отглеждайте собствени билки и подправки, със сигурност ще допринесат за отличителния характер на помещението.
  • Спалнята трябва да бъде романтична, приятна, спокойна, не на последно място – запомняща се. Направете предварителен план, за да няма нищо излишно. Предпочитаната цветова палитра е неутрална, светла или пастелна. Ако искате да внесете повече цвят, направете го с помощта на килим или дълги пердета.  

При създаването на собствен дом, независимо какви идеи имаме, често може да не сме доволни от цялостното изпълнение. За да избегнете обикалянето по магазините и да се радвате на крайния резултат, потърсете съдействие от страна на регистрираните в MaistorPlus специалисти. Те ще създадат перфектния дом, където да се чувствате добре.



Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Термо Лидер ООД
Изолация и Саниране, Варна
5 извършени проекта
Мебелни услуги ВАМИТ
Мебели и обзавеждане, София
56 извършени проекта
Мебелни услуги ВАМИТ
Мебели и обзавеждане, София
56 извършени проекта
Famegs_svg
Цялостен ремонт, София
7 извършени проекта
Димитър Димов
Цялостен ремонт, Варна
9 извършени проекта