Свежест през цялата година

Последна редакция на 26/04/2024 от Патриция Симеонова

Смята се, че земните знаци имат особена и по-дълбока връзка с природата. Телецът е представителят, който може да се каже, е провъзгласен за градинарят на зодиака. Често са заобиколени със зеления цвят, дървени елементи, растения и свежи цветя. В тяхно присъствие Телецът изпитва хармония и се доближава до природата.

  • Pachira aquatica, Малабарски кестен или така нареченото „Дърво на парите“ е често срещан избор в много домакинства. Смята се, че освен зеленина и свежест, то внася в дома късмет и благополучие на семейството. Интересен факт е, че наименованието му заради интересните листа се свързва с петте елемента – вода, дърво, земя, метал и огън.
  • Смокинята е друго растение, добиващо популярност в интериора. Има репутация като взискателно и трудно за отглеждане, но точно това го прави идеалния избор за дома на Телеца. Заради упоритостта и търпението си ще доведат нещата докрай.
  • Кактусите са други спътници, чиито характеристики напомнят точно на рогатите представители – стабилни, постоянни и практични. Не изискват много грижи, обичат слънцето и са вечно зелени.
  • Друг добър вариант е отглеждането на свежи подправки – босилек, салвия, спанак и т.н. Познати като любители на храната, за всеки Телец би било от полза да има свежи подправки в кухнята си.

Свързано:

Как да обзаведем според зодията: Телец