Уютно, красиво и семпло кътче около прозореца: Позволете на магията му да ви завладее

Публикувано на 04/03/2020 от Жаклина Иванова | Последна редакция на 04/03/2020 | Видяно 3 172 пъти

Имате ли малко свободно пространство близо до прозореца си? Ако е така, защо да го превърнете в уютен и красив кът? Невероятното кътче около прозореца е съкровище, което трябва да си осигурите. Представете си само колко любими дейности можете да извършвате – като се започне от релаксиране с чаша ароматно кафе или топъл чай, четене на прекрасна книга, разговор с приятел, и се стигне до мечтата на всички -  сладка дрямка.

Въпреки че имате пълната свобода на света да експериментирате и творите, не забравяйте най-важното – комфортът. Наличието на малко пространство не е извинение да не създавате красиво кътче за почивка до прозореца си. Ако не разполагате с много свободно място, трябва да бъдете по-креативни и отново ще се получи!  Удобният кът може само да ви зарадва и да ви накара да се почувствате още по-комфортно и приятно у дома. В тази статия сме ви приготвили няколко чудесни идеи за различни видове кътчета. Насладете им се и запретнете смело ръкави! Ако някоя от тях ви впечатли можете да се консултирате със специалистите, регистрирани в нашата платформа. 


Кътче в дървена рамка

Семплият дизайн винаги е интересен, включително когато се използва за създаване на кътче около прозореца. Една чудесна идея е да направите дървена рамка. По този начин се очертава макар и символично една отделна стаичка.

  • Добавете канапе, тапициран дюшек или възглавнички, за да създадете своя собствен уникален кът за отдих. Семплото канапе се съчетава прекрасно с почти всеки интериорен дизайн.
  • Ако имате модерно обзавеждане с неутрални тонове, всичко ще е чудесно, ако пък сте заложили на по-традиционна визия. Отново резултатът ще ви допадне.
  • С дървената рамка се придава загадъчност на кътчето, а атмосферата мигновено ви пренася в уютна малка вила в планината. С това украшение, кътчето несъмнено изглежда различно от останалите, което го прави още по-привлекателно.

Вижте още: Креативни прозорци – един по-различен поглед към света!


Модерна визия

Ако имате голям прозорец, то със сигурност разполагате с много възможности по отношение на дизайна на специалното ви кътче за отдих. Не е нужно да създавате огромен и луксозен кът.

  • Ако се стремите към по-модерна и съвременна визия, то наблегнете на красивата декорация и цветовата схема.
  • Една добра идея е да се доверите на тъмните цветове за стените, които да контрастират на светлите декоративни елементи.
  • Не забравяйте да добавите и лавици за книги по стената или красиви картини, нежни огледала или други декоративни елементи, които да направят облика на тайното ви кътче още по-впечатляващ.

Вижте още: Как максимално да се възползваме от пространството в дневната?


Кътче само за вас

Понякога се нуждаем от лично пространство и малко време само за себе си, в което да извършваме любимите си дейности, без да бъдем безпокоени. Много често нямаме скривалище, в която да избягаме от всички, но това може да се промени, стига да го поискаме. Как ви се струва идеята да поглезите себе си с едно нежно и семпло местенце, което да ви приютява, когато искате да избягате от света?

  • За да направите времето си у дома по-приятно, помислете за създаването на удобно кътче до прозореца. Не е нужно толкова много за реализирането на тази идея. Само малко пространство с мек дюшек и възглавнички.
  • Една чудесна идея е да добавите и етажерки, секции или просто различни рафтове, които да придадат завършек на приказната визия, и в същото време да влезнат в употреба.
  • Чудесно допълнение към вашето местенце ще бъдат удобни възглавници в пастелни нюанси.


Гледка за милиони

Обичате да се наслаждавате на природата отвън? И предпочуатате естествената светлина и слънцето? А случайно да разполагате с прозорец, който се чувства самотен? Ако поне на един от въпросите отговорихте с „Да“, то има защо да запретнете ръкави и да създадете кът до прозореца си с най-красива гледка.

  • От всички идеи за кътчета до прозорци, този ви позволява да се насладите на природата около дома ви най-много.
  • Според пространството, с което разполагате, трябва да се спрете на визията, която да получите. Ако имате просторно помещение защо не добавите малък диван или легло, които да използвате за релаксация? Ако пък това няма как да се случи, чудесна идея е да заложите на нещо семпло и обикновено, но отново удобно. Сложете дебела постелка или тънък дюшек на перваза на прозореца и отново ще сте изпълнили целта си. 


Бяло и синьо

Бялото и синьото си остават страхотна цветова комбинация, която изглежда красиво, елегантно и семпло. Симбиозата между тях има уникалната способност да създава баланс. Когато комбинирате бяло и синьо за кътчето до прозореца, вие създавате не само удобна зона, но и фокусна точка. Ако тази цветова комбинация не ви допада или не се връзва с дизайна на дома ви, то помислете за нещо подобно с други цветове, но същата идея. 

Използвайте тези предложения, за да създадете перфектното кътче за отдих и усамотение. Ако имате нужда от помощ, съвет или качественото изпълнение на своите желания, разчитайте на професионалистите в интериорния дизайн, регистрирани в нашата платформа. Изпратете напълно безплатно заявка за проект още сега. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете тази, която най-много отговаря на изискванията ви.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Майстор Николов
Боядисване и декорация, София
83 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Иван
Електроуслуги, София
56 извършени проекта
Даниел Костадинов
Електроуслуги, София
67 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта