Вълшебно СПА вкъщи

Публикувано на 28/11/2019 от Радина | Последна редакция на 28/11/2019 | Видяно 1 306 пъти

За да се справяме добре в работата си, за да бъдем достатъчно активни в ежедневието, знаем добре, че трябва също така и да си почиваме пълноценно. За съжаление, не винаги разполагаме с достатъчно време за посещение на салони за красота, СПА процедури и други релакс зони. Добрата новина е, че всички от нас могат да си позволят да прекарат половин час вечер в домашния си СПА център. Да, правилно прочетохте. За да направите свой личен СПА център, трябва да създадете подходящата атмосфера, която ще помогне да се отпуснете.

Ние ще ви дадем идеи какво можете да направите, а ако се интересувате от мнението на специалистите в интериорния дизайн, които могат да правят чудеса, допитайте се до експертите, регистрирани в MaistorPlus.


Заложете на дървен материал

Дървените материали присъстват в интериора на баните сравнително отскоро. Има възможност да бъдат проектирани така, че да се използват спокойно в помещения, в които влагата е по-голяма.

  • Знайте, че колкото повече подобия на живо дърво поставите в банята си, толкова повече тя ще изглежда като СПА зона, а обяснението е просто – в представите на всеки човек СПА се асоциира с връзка с природата.
  • Можете да заложите на дървени конструкции, дървени аксесоари и дори ароматизатор с мирис на дърво. Колкото по-дървено ви е, толкова по-отпуснато ще се чувствате и самите вие.
  • Интересна идея е да поставите картина с дърво на стената, ако разполагате с достатъчно място за това.


Изберете естествена палитра от цветове

Всички естествени нюанси ще ви предразположат към релаксация. Кафяво, пясък, а също и синьо и зелено. Важно е да изберете правилния микс от нюанси и текстури, с чиято помощ ще си починете пълноценно.

  • Неутралната палитра също е добър избор, защото не натоварва, а и ще остане модерна още дълго време.
  • Тук е моментът да споменем и важността на музиката – постарайте се в домашното ви СПА да слушате звуци, наподобяващи морски вълни, падащ дъжд или дори симфониите на Бетовен. Това ще ви помогне да се пренесете от вкъщи – на друго място, което със сигурност ще ви отпусне. 

Вижте още: Пренесете магичното спа изживяване в дома си


Дъждовен душ

В курортите обикновено можете да попаднете и да се насладите на имитации на водопади и дъждове, тоест специални душове. Водата с налягане е доказана като отлично лекарство за кожата, нервната система, вътрешните органи и разбира се, душата.

  • Все повече хора залагат именно на подобен тип душове, защото освен че са много модерни, с тях се постига и максимален релаксиращ ефект.
  • Актуалните модели на пазара имат стилен дизайн, благодарение на което изглеждат добре във всички помещения.
  • Към този тип душ добавете и приятно, но не и ненатрапчиво осветление. А следващата стъпка ще бъде просто да се насладите на така очакваното преживяване. 


Заложете на естествен декор

Можете да опитате максимално да доближите атмосферата в банята си до естествената природа. По този начин няма как да не превърнете помещението в стая за СПА удоволствия.

  • За да го постигнете, опитайте да използвате истински камъни, черупки, пясък, естествени тъкани, всякакви ръчно изработени предмети, сувенири, донесени от пътувания. 
  • Включете всичко, което усещате, че ви действа релаксиращо. Дори предметите да не са създадени специално за банята, не се притеснявайте – това е вашият СПА център и вие сте дизайнерите в него. 
  • Може да включите ароматизатори с мирис за дърво, море, лавандула.
  • Цялата тази красота ще ви помогне да се пренесете точно там, накъдето сте се запътили мислено - към океана, джунглата или на поляна с малка дървена къща, под ясно небе и горещо слънце.

Вижте още: Декор, наслада за сетивата


Живите растения имат специално място!

През последните години живите растения се превърнаха в необходим и предпочитан атрибут на модерния, а и екологичен интериор. Все по-често можете да посетите баня, в която е пълно с различни и красиви цветя. И това не е случайно - те пречистват въздуха, отделят полезни вещества и миришат приятно.

  • Във вашата баня-СПА също може да бъдат използвани саксии или цели живи стени, преплетени с непретенциозни растения.
  • Изберете тези цветя, които издържат на влага и тя няма опасност да им навреди. Орхидеите са чудесен избор за всяка баня.
  • Възможно е да нямате място за всичко това? В такъв случай заложете на стабилизиран мъх или просто ваза с хубави цветя.


Разбира се, сауната

Много хора обичат да посещават сауната, но това отнема толкова много време... А пък колко е хубаво да напуснеш топлото помещение и да не бързаш заникъде, а да стоиш точно у дома, в мир и тишина – създадени специално за теб. 

Днес мини сауна може да се направи не само в къща, но и в нормален апартамент, като е съвсем възможно да се комбинира с банята. Ползите за тялото и радостта за душата ще ви бъдат осигурени! Страничен ефект може да бъде единствено опашка от приятели, които искат непрестанно да бъдат ваши гости.

Идеите за СПА вкъщи са много, помислете как бихте създали собствена релакс зона по ваш вкус. Винаги може да си подарите този малък кът в дома. При нужда от допълнителни съвети и експертно мнение, доверете се на специалистите, регистрирани в MaistorPlus, като пуснете своята безплатна заявка. В отговор ще получите няколко оферти - сравнете ги и изберете най-подходящата за вас.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Гошко Покриви VIP
Покривни услуги, София
20 извършени проекта
Стефан Василев
Електроуслуги, София
55 извършени проекта
"Ванива Строй" ЕООД VIP
Цялостен ремонт, София
49 извършени проекта
Д - А 11 ЕООД
Цялостен ремонт, София
21 извършени проекта
Людмил Банишки
Мебели и обзавеждане, Банкя
25 извършени проекта
Perfect Home
ВиК Услуги, София
37 извършени проекта