Есенни листа – разнообразете с тях интериора в жилището си

Публикувано на 07/10/2019 от Мира Петърчева | Последна редакция на 25/10/2019 | Видяно 3 368 пъти

Червени, жълти, оранжеви – наистина есенните листа ще направят интериора ви ярък, интересен и оригинален. Нюансите на есента в същото време влияят положително на психиката и успокояват съзнанието на човека.

Есента е не само мрачно небе, пориви на вятъра и дъжд над главата ни. Тя е ярка палитра от цветове, пикантни аромати, златни залези, време за вдъхновение и творчество. Дори ако професията ви е далече от изкуството, опитайте се да влезете в ролята на есенен декоратор. Ползвайте листата, които са в разкошни нюанси в огнено червено, магнетично жълто и топли кафяви цветове. Те са страхотен материал за декорация на жилището през този сезон! Така домът на всеки се превръща в бална зала на красива есен. Посъветвайте се с професионалистите на MaistorPlus за разнообразни оригинални решения.


Вдъхновение и креативно мислене

Не е толкова трудно да направите интересни декоративни елементи за вашия интериор, като използвате изсушени листа от различни растения. По този начин естетическото удоволствие и насладата от творческия процес са гарантирани. И така, как можете да украсите дома си със сухи есенни листа?

  • Ярките и наситени цветове на листата от първата половина на есента, могат да бъдат съхранени за по-дълъг период от време, ако се използват правилно, като декоративен елемент в жилището. За целта, първо, те трябва да се изсушат: за това се окачват на връзки на сухо, тъмно място. След изсушаване могат да бъдат покрити с обикновен лак за коса, тази процедура ще ги направи по-здрави и лъскави.
  • И още... за да се запазят листата наситения си цвят за дълго време и да не се деформират, те се накисват в продължение на няколко дни в разтвор на глицерин и вода (съотношение 100 ml към 200 ml), след това се поставят върху хартия или кърпа и се изсушават добре.

Вижте още: Направете си сами впечатляващи есенни декорации за дома


Букети от есенни листа - есента влиза на стъпки в стаята

Най-лесният, но не по-малко ефектен начин за внасяне на свежа, но уютна есенна атмосфера в дома, е да създадете красив букет от клонки с листа, като го поставите във ваза.

  • Изберете внимателно вазата – желателно е тя да хармонира на клонките и листата. Самата ваза може да е в ярко оранжево, жълто или бордо, в зависимост от общата цветова схема на вашата стая.
  • Красиво изглежда керамична или стъклена ваза с есенен букет от листа. Такъв букет чудесно освежава интериора в дневната, в антрето и в спалнята.
  • Съвет: може предварително обработените листа да се пробият и вържат с корда и да се окачат на тавана. Така есенната феерия създава неповторима атмосфера в дневната.


Красиви есенни картини от листа – гаранция за стил и оригинално решение

Запазете яркостта на есенните листа, като направите от тях красива картина в рамка. Тя ще бъде интересен акцент в интериора. И да се създадат такива композиции като картини от сухи листа е много просто... дори за начинаещ декоратор.

  • Купете си готова фоторамка и се опитайте да подредите листата, като може да ги фиксирате леко с безцветно лепило.
  • За основа ползвайте черна фотохартия, а после ги притиснете със стъклото и затворете отзад фоторамката.
  • Картината е готова. Лесно, бързо и много красиво.
  • Този тип картини са подходящи за дневна, кухня или спалня и изглеждат много стилни!
  • Съвет: хубаво е листата преди да бъдат оформяни като картина, 3-4 дена да бъдат притиснати плътно между хартия, за да се махне влагата от тях и да се изпънат докрай. Те могат да се декорират със специални бои, за да бъдат още по-ефектни.


Гирлянди и венци от есенни листа

Кой казва, че венците са актуални само за Коледа и Нова година? Красивите цветни венци от кленови или кестенови листа могат да преобразят входа на вашия дом или пък оригинално да стоят над камината. Гирлянд от есенни листа е чудесна украса на стълбите в къщата или входната врата.

  • Мини венци от златисти листа могат да служат също като декорация за порцеланови свещници. В края на краищата, усещането за романтична и приказна есен, може да бъде постигнато по толкова лесен начин.
  • Ако падналите листа са още свежи, тогава можете просто да ги вържете към свещта с елегантна панделка или конопено въже.

Вижте още: 7 начина да си направите сами красиви и артистични свещници


Направете си грациозни икебани от есенни листа

Есенните листа са добри за декорация, защото са универсален материал. От тях можете да направите чудесна икебана като ги комбинирате с клони с червени плодове, шишарки или жълъди. Есента е време за лирично вдъхновение.

  • Икебаната от паднали листа, направена със собствени ръце, създава специален акцент в дома. Тя изглежда много красиво, когато е в дървена чиния, подложка или направо върху кора от дърво, специално оформена за тази цел.
  • Такава есенна икебана не е хубаво да се комбинира със светещи и синтетични елементи. Наистина стои грациозно в дневната на масата или в коридора на някой по-висок рафт.

Ако обичате да създавате красота със собствените си ръце, не се колебайте, а направете красива декорация с есенни листа и клони. В случай че мислите, че няма да се справите сами, може да се обърнете към доказаните професионалисти, регистрирани при нас. Те ще ви дадат съвети и насоки. Имате възможността по всяко време да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които да сравните и да изберете най-подходящата за вас. 

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
ИРИС БИЛД ИНЖЕНЕРИНГ ЕООД
Покривни услуги, София
33 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Бригада нов проект
Покривни услуги, София
37 извършени проекта
Ангел Ангелов
Покривни услуги, София
19 извършени проекта
Бригада Комплекс
Покривни услуги, София
26 извършени проекта