Елегантен винтидж интериор на къща в малко градче

Публикувано на 24/08/2019 от Мария Милушева | Последна редакция на 03/10/2019 | Видяно 2 373 пъти

Представяме ви дом в провинцията, създаден с вкус и стил. Той е семпъл и елегантен, а винтидж елементите в интериора създават уютна атмосфера и придават изискан облик на помещението. Основните проблеми на жилището са ниските тавани и липсата на силна слънчева светлина. На всичко това е намерено решение и сега ще ви покажем как изглежда домът, въпреки препятствията, пред които са се изправили собствениците по време на ремонта.

Откраднете си идеи и планирайте преобразяването на своя дом, ако желаете промяна. Доказаните специалисти, регистрирани в нашия сайт, могат да съдействат в реализирането на този ваш план. 


Маломерен хол, идеален за книга и чаша кафе

Всъщност това холче някога е било кухня. Сега е съвсем различно, ново и стилно.

  • Стените са боядисани в цвят шампанско, за да създадат усещане за повече светлина в стаята. Освен това този цвят е елегантен и нежен. 
  • Мебелите също са светли, а най-впечатляващото определено е ефектното съчетание от завеси и възглавнички в еднакви флорални мотиви.
  • Стаята е семпла и уютна, без да бъде твърде претенциозна, но едновременно с това носи очарованието на стил Прованс.

Вижте още: Преди и след: 5 впечатляващи преобразявания


Прекрасна и практична библиотека

Виждате ли лавиците на стената над дивана? Това някога е било прозорец, а сега е библиотека. Много удобен вариант, защото всяка книга е на една ръка разстояние.

  • Важно е да отбележим и колко практично решение за малкото пространство е вграждането на лавици или просто затварянето на ненужен прозорец и направата на такива рафтове. Не само не заемат почти никакво пространство, но и са интересно и нестандартно интериорно решение.
  • Освен книги, можете да наредите каквото поискате – сувенири, списания, учебници, снимки. Това е кът, който можете да използвате свободно според желанията си.


Преди две помещения, а сега – едно

Най-голямата промяна в това жилище е обединяването на две стаи в една.

  • Едната стая е била спалня, а другата – кухня и са били напълно отделени. Сега обаче половината стена е бутната и на нейно място има коридорче, което осигурява не само повече пространство, а и навлизане на слънчева светлина от прозореца на хола в спалнята, защото иначе е доста тъмно.
  • Помещението прилича повече на градски апартамент заради това разположение, отколкото на къща в малко градче.
  • Ако говорим за дизайна, обърнете внимание на холната винтидж масичка – с извити крачета, ниска, красива и ефектна. Тя допълва декора в стил Прованс.


Спалня в нежно лилаво и зелено

С малко творчество и старание интериорът на къщата има съвсем нов и красив облик. Това я превръща е малко бижу за всеки собственик.

  • Практично решение за оптически по-голяма стая е гардероб с огледало. Този на снимката е голям, с плъзгащи се врати е в цветове, които се съчетават със спалнята и стените.
  • Както виждате, в тази стая отново е имало прозорец, който е бил затворен и на негово място са направени същите лавици като в холчето. Тук обаче те не изпълняват ролята на библиотека, а по-скоро на рафтове за снимки, плюшени играчки, сувенири.
  • Спалнята също е удобна, защото има голяма ракла, вградена към нея, която събира много багаж и същевременно изпълнява ролята на нощно шкафче. Отново нещо подходящо за малки стаи.
  • Интериорът е приятен и свеж, използват се земни и нежни цветове – лилаво, зелено, бяло. Лилавото шалте се комбинира с цветята по възглавничките и завесите. Всичко това е на фона на елегантни светли стени в цвят шампанско, както е и в холчето.

Вижте още: 4 прекрасни винтидж спални


Винтидж интериор

Вече ви показахме обзавеждането на дома, но все пак да обърнем внимание на винтидж нотките в стила.

  • Трите цвята се съчетават страхотно. От листенцата на цветята много сполучливо е изведен зеленият цвят и от подобен плат са направени декоративни възглавнички. Те освежават дивана и допълват визията на стаята.
  • Избрани са светли пердета със светли завеси с флорални мотиви. Помещението е тъмно и прозорците са малки, затова по-плътни завеси оптически биха го затворили.
  • Декорът в стаята е прецизно направен, за да придаде нужната завършеност на жилището. Това е лесно постижимо, стига да имате ясна идея и представа за това какво желаете.

Ако сте намерили вдъхновение и искате да имате такъв стил дом, но нямате смелостта сами да го реализирате - доверете се на регистрираните дизайнери в MaistorPlus. Може да направите безплатна заявка за проект. В отговор ще получите няколко оферти, които имате възможността да сравните. Вижте и мненията на предишни клиенти и направете рациоанелн избор.

Бъди в крак с тенденциите в дома и интериора. Информирайте се първи и напълно безплатно чрез:

Румен Насев VIP
Мазилки, София
Ivan
Боядисване и декорация, София
27 извършени проекта
Асен Асенов VIP
Кърти, чисти, извозва, София
13 извършени проекта
Пламен
Електроуслуги, София
37 извършени проекта
Радко Радев
Изолация и Саниране, София
25 извършени проекта
ГРАНД МАСТЕРС ЕООД
Сухо строителство, Велико Търново
7 извършени проекта